Erzurum Veteriner Hekimler Odası, üyelerini iftar yemeğinde bir araya getirdi. Erzurum’da kamuda ve serbest piyasada görev yapan veteriner hekimlerin büyük bir bölümünün katıldığı iftar yemeğinde konuşan Erzurum Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Fikret Çelebi, üyelerine birlik ve beraberlik çağrısında bundu. Erzurum’da hayvancılık sektörüne ilişkin olarak bazı değerlendirmelerde bulunan Çelebi, “Bölgemizde hayvancılığın gelişmesi ve ilerlemesi için veterinerler hekimleri olarak yapılan çalışmalara teşekkür ediyoruz. İlimizde özellikle hayvancılığın gelişmesi adına yapılan çalışmalara önem verilmesi ve üzerinde hassasiyetle durulması lazım. Kamu, yetiştiricileri endüstriyel tarzda hayvancılık işletmeleri kurup çalıştırmaları için teşvik etmeli. Hayvansal üretimin istenilen düzeye getirilebilmesi için iş adamlarımızın bölgemizde kapsamalı hayvancılık yatırımları yapmaları gerekiyor. Bu şekilde ilimizde hayvancılık üst seviyeye çıkmış olur. Erzurum ve bölgemiz bu tür yatırımlar için uygun alt yapıya sahip.” diye konuştu
Çelebi, “Erzurum ve ilçelerinde 540 bin adet büyükbaş, 430 bin adet küçükbaş hayvan mevcuttur. At ve kanatlı hayvan varlığı ve diğer evcil hayvan popülasyonunu da dikkate alacak olursak, Erzurum Veteriner Hekimler Odası bölgenin veteriner hekim hizmetlerinin eksiksiz bir şekilde yürütülmesinde üzerine düşen sorumluluğu değerli meslektaşlarımızın da itina ve gayretiyle yürütme çabası içerisindedir. Bu sorumluluklar çerçevesinde Erzurum Valiliği, Erzurum İl Tarım Müdürlüğü. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Erzurum Veteriner Hekimler Odasının paydaş olarak görev aldığı Erzurum İli Büyükbaş Hayvan Islahı Projesi ile Büyükbaş Hayvan Yetiştiricisinin Eğitim Çalışmaları, hayvanlarda suni tohumlamayı sağlıklı bir şekilde yaygınlaştırmak ve modern hayvancılığa geçiş çabalarını hızlandırmak amacıyla bölgemizde şimdiye kadar emsali olmayan uzun soluklu bir projede görev alarak önemli katkılar sağlamıştır. Erzurum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile ikili protokol yaparak yetiştiricilerle veteriner hekimleri bir araya getirerek suni tohumlama hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesine imkân sağlanmıştır.” ifadelerini kullandı.
Prof Dr. Fikret Çelebi, Veterinerler Hekimler Odası’nın çalışmalarını ve verdiği hizmetleri de anlattı. Çelebi, hayvansal üretimi artırmaya yönelik suni tohumlama konularında hizmet verdiklerini kaydederek, “Bir meslek örgütü olarak, hayvancıkla ilgili yatırımlarının artırılmasına yönelik her türlü sürece dahil olmaktan ve üzerimize düşen görevi yerine getireceğimizin bilinmesinden memnuniyet duyarız. Odamız, hayvansal üretimin artırılmasına yönelik suni tohumlama başta olmak üzere, hastalıklarla mücadele ve halk sağlığı gibi birçok konularda bölgemizde hizmet veriyoruz. Hayvancılıkla ilgili yatırımların artırılması, son zamanlarda güncelliğini koruyan ithal et gibi önemli problemlerin de çözülmesine neden olacak. İthal et mevzuu gibi, Erzurum’a hayvansal üretimin artırılmasına yönelik olarak yapılacak yatırımlara dair de her türlü teknik hizmeti vermeye hazırız.” şeklinde konuştu.