Erzurum Valisi Sami Bulut başkanlığında bir dizi toplantı yapıldı. Valilik toplantı salonunda vali yardımcıları ve kaymakamların katıldığı toplantıların ilki ‘Büyükbaş Hayvan Islahı Projesi’ konusunda oldu. Proje Koordinatörü Prof. Dr. Fahri Yavuz, vali Bulut ve kaymakamlara proje hakkında bilgi verdi.
ÇİFTÇİ EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
Prof. Dr. Yavuz, sunumunda önümüzdeki dönemde proje kapsamında gerçekleştirilecek olan eğitim programları hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Proje ile ilgili problemlerin de tartışıldığı toplantıda kaymakamlardan, çiftçilerin, eğitim programları çerçevesinde ilçe merkezine getirilmeleri konusunda destek vermeleri istendi. Önümüzdeki dönemde daha çok zaman, emek ve gayrete ihtiyaç duyulacağını belirten Prof. Dr. Yavuz, “Yapılan proje çalışmalarıyla, suni tohumlamanın ilimizde yaygınlaşmasında ve çiftçilerin hayvancılığı daha bilinçli yapmasında önemli mesafeler alınmıştır. Hatta bu faaliyetler Erzurum’da daha modern bir hayvancılığı da tetiklemiştir. Ancak yapılacak daha çok iş vardır. Önümüzdeki dönemde eğitim faaliyetlerinin aksatılmadan devam etmesi gerekmektedir. Bunun için daha planlı ve çok çalışmamız gerekmektedir.”dedi.
HER HAFTA 500 ÇİFTÇİ EĞİTİLECEK
Prof. Dr. Yavuz, Projenin 2009 eğitim faaliyetleri çerçevesinde çiftçi eğitimlerinin ağırlıklı olarak devam edeceğini, Bu kapsamda Şubat, Mart ve Nisan aylarında, her hafta iki ilçeden 25’er kişi olmak üzere 10 haftada toplam 500 çiftçiye eğitim verileceğini de ifade etti.
Valilikteki ikinci toplantıda ise eğitim konusu ele alındı. Vali Yardımcısı Mehmet Gök ve İl Milli Eğitim Müdürü M. Ragıp Üye’nin de hazır bulunduğu toplantıda okullaşma oranının arttırılmasına yönelik kayıtsız öğrencilerin kayıtlarının sağlanması ve dönem sonu itibariyle ilçelerdeki başarı durumu değerlendirildi.
ERZURUM’DA ORMANYLAŞMA SÜRECİ
Milli Eğitim Müdürü Üye’nin konuyla brifinginin ardından Orman Bölge Müdürü Mehmet Zeki Temur, her köye yapılması düşünülen orman projesi hakkında bilgiler verdi. Orman Bölge Müdürü Temur, kurulacak orman bölgeleri için kaymakamlardan hazine arazisi temin edilmesi konusunda destek vermelerini istedi. Bölge Müdürü Temur 2008 yılında, Hınıs, Aşkale, Horasan, Tortum, İspir, Uzundere, Oltu, Olur ve Şenkaya’da 4 bin 93 Hektar alanda toplam 3 milyon 722 bin 250 adet fidan dikildiğini de sözlerine ekledi.
İŞKUR’UN FAALİYETLERİ
Toplantının son bölümünde söz alan İşkur İl Müdürü Ahmet Ötügen ise işgücü yetiştirme kursları açtıklarını ve bu kursların çok önemli olduğunu söyledi. Ötügen: “Daha önce ilçelerimizde meslek edindirme kursları açmıştık. Önümüzdeki dönemde de açacağız. Hangi meslekte ihtiyaç duyuluyorsa o alanda kurslar düzenliyoruz. Kurs süresince kursiyerler hem sigortalı oluyorlar, hem de kendilerine günlük 15 TL harçlık ödeniyor. Bu konuda kaymakamlarımızdan gelecek kurs taleplerini de değerlendireceğiz.”dedi.
Toplantının sonunda konuşan Vali Sami Bulut, Kaymakamların toplantılarda ele alınan konular üzerinde çalışmalarını ve projelerin ilçelerde uygulanabilmesi için kaymakamların destek vermelerini istedi.