ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
‘Temiz Bir Erzurum İçin Çöp Atma’
‘Temiz Bir Erzurum İçin Çöp Atma’
Erzurum vergide sıra atladı
Erzurum vergide sıra atladı
Gazze'de can kaybı 43 bin 764’e yükseldi
Gazze'de can kaybı 43 bin 764’e yükseldi
Yılsonu enflasyon beklentisi arttı
Yılsonu enflasyon beklentisi arttı
Ücretli çalışan sayısı açıklandı
Ücretli çalışan sayısı açıklandı
HABERLER>EĞİTİM
22 Şubat 2024 Perşembe - 14:27

Üniversite - Sanayi İş Birliğinde yeni süreç

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, sektör çalışanları ile üniversite öğrencilerini bir araya getirmeyi hedefleyen Sektör Kampüste Programı kapsamında iş birliği protokolünü imzaladı.

Üniversite - Sanayi İş Birliğinde yeni süreç

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, sektör çalışanları ile üniversite öğrencilerini bir araya getirmeyi hedefleyen Sektör Kampüste Programı kapsamında iş birliği protokolünü imzaladı. Bakan Kacır, “Millî Teknoloji Hamlemize güç katacak programımızla gençlerimizi; blokzincir, yapay zekâ, bulut bilişim, dijital dönüşüm, ileri imalat gibi konularda kendi alanlarının öncü teknoloji firmaları ve sektör profesyonelleri ile buluşturuyoruz.” dedi.

İŞ DÜNYASI İLE İÇ İÇE EĞİTİM

İmzalanan protokolle; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı öncülüğünde, gelişen teknolojilere yönelik ihtiyaç duyulan yetkinlikleri uygulamalı çalışmalarla geliştirmek için iş dünyası ile iç içe bir eğitim modelinin geliştirilmesi, iş dünyasının üniversite içine dahil edilmesi, firma ve üniversitelerin karşılıklı olarak gelişimlerine katkıda bulunulması hedefleniyor.

“TAM BAĞIMSIZLIK”

Bakan Kacır, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda gerçekleşen imza töreninde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde; “Türkiye Yüzyılı”nı inşa ederken, kritik teknolojilerde “tam bağımsızlık” amacına emin adımlarla yüründüğünü belirterek, “Millî Teknoloji Hamlesi hedeflerimize ulaşarak ülkemizi dünyanın devler ligine yükseltmek için en büyük kıymetimiz olan insan kaynağımızı harekete geçiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE YÜZYILI’NIN MİMARLARI

Merak eden, sorgulayan, araştıran, keşfeden ve çözüm üreten Türk gençliğinin; enerjisi ve üretkenliğiyle Türkiye Yüzyılı’nın mimarları olacağını kaydeden Kacır, “Gençlerimizin önlerindeki engelleri kaldırarak, onlara geleceğin yetkinliklerini kazandırmayı tarihi bir sorumluluk olarak addediyoruz. Araştırma desteklerinden bilim merkezlerine, burslardan festivallere, laboratuvarlardan şenliklere gençlerimizi bilimi ve teknolojiyi daha yakından tanımaya yönlendirecek adımlar atıyoruz.” şeklinde konuştu.

HAYALLERİNİNİN PEŞİNDEN KOŞANLARIN FESTİVALİ

Kacır, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST ile hayallerinin peşinden koşan gençlere destek olduklarını anlatarak, bu yıl Adana’da düzenlenecek TEKNOFEST’le de farkındalık oluşturmaya, teknoloji sevdasını yediden yetmişe yaşatmaya devam edeceklerini ifade etti. Deneyap Teknoloji Atölyeleri ile gençlerin bilim ve teknoloji dünyasıyla tanıştırıldığını belirten Kacır, İstanbul ve Kocaeli’nde açılan yeni nesil yazılım okullarında da gençlere ücretsiz yazılım eğitimi imkanının sunulduğunu belirtti.

BİLİM KÜLTÜRÜNÜ YAYGINLAŞTIRIYORUZ

Bakan Kacır, bilim merkezlerine yönelik destekler ile bilim kültürünü yaygınlaştırıldığını kaydederek, “Geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştirmek, gençlerimize gelişen teknoloji yetkinliklerini hızla kazandırmak amacıyla araştırma, geliştirme ve inovasyona liderlik eden firmalarımızla üniversitelerimiz arasında köprüler kurduğumuz “Sektör Kampüste” programını hep birlikte hayata geçiriyoruz. Millî Teknoloji Hamlemize güç katacak programımızla gençlerimizi; blokzincir, yapay zekâ, bulut bilişim, dijital dönüşüm, ileri imalat gibi konularda kendi alanlarının öncü teknoloji firmaları ve sektör profesyonelleri ile buluşturuyoruz.” ifadelerini kullandı.

YENİLİKÇİ PROJELERİ ÖĞRENME İMKANI

Gençlere; sektör liderlerinden aldıkları derslerle ileri teknolojilerde son trendleri, iyi uygulama örneklerini ve yenilikçi projeleri öğrenme imkânı sunduklarını anlatan Kacır, “Staj imkânları ve iş birliği projeleriyle öğrencilerimizin edindikleri teorik bilgileri, pratik deneyimlerle harmanlamalarına destek oluyoruz. Teknoloji üreten ve teknolojiyi en iyi kullanan firmalarımıza da birikimlerini üniversiteler ve gençlerle paylaşma imkânı sunarak ülkemizin nitelikli insan kaynağını ve beşeri sermayesini güçlendiriyoruz. Bu iş birliğinde üniversitelerimiz de öğrencilerine sundukları eğitim olanaklarını yenilikçi bir modelle zenginleştirmek üzere çok önemli bir inisiyatifi üstleniyorlar.” diye konuştu.

36 FARKLI DERS İÇERİĞİ, 1500’Ü AŞKIN ÖĞRENCİ

Sektör Kampüste Programı’nın ilk uygulamasını 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde uzaktan eğitim portalı üzerinden 20 paydaş üniversite ve alanında uzman 20 paydaş firma ile başlattıklarını anımsatan Kacır, “36 farklı ders içeriğini bin 500’ü aşkın öğrenciyle buluşturduk. İlk dönemde elde ettiğimiz başarı kuşkusuz programın hem üniversiteler hem de firmalar tarafından yoğun ilgi ile karşılaşmasını sağladı.” dedi.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ

Üniversite-sanayi iş birliğine işaret eden Bakan Kacır, “Geldiğimiz noktada Aselsan, Arçelik, Baykar, Cezeri, TUSAŞ, Turkcell, TÜBİTAK, Türksat gibi alanlarında sektör öncüsü onlarca firma ve kurumun yine 84 üniversiteden on binlerce öğrencinin faydalandığı devasa bir üniversite-sanayi iş birliği platformunun temellerini hep birlikte atabilme noktasına geldik. Bugün Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile imzalayacağımız protokolle; 81 şehrimizde tüm üniversitelerle Sektör Kampüste Programını genişletmek, yapılandırmak ve gençlerimizin teknolojik yetkinliklerini hızla artırmak üzere hayati bir iş birliğine imza atacağız.” şeklinde konuştu.

İNSAN KAYNAĞINA YATIRIM

Kacır, en büyük yatırımı insan kaynağına yapmaya devam edeceklerini belirterek, “İnanıyorum ki, gençlerimiz de Millî Teknoloji Hamlesini en üst düzeyde sahiplenmeye devam edecek. Onların katkılarıyla büyüyen, güçlenen, sınırları aşan, özgüven ve iddia sahibi Türkiye’nin yükselişine şahitlik edeceğiz. Nuri Demirağların, Vecihi Hürkuşların, Şakir Zümrelerin, Nuri Killigillerin hayallerini, ideallerini gençlerimizle birlikte gerçeğe dönüştüreceğiz.” diye konuştu.

KAAN’DAN BAŞARILI UÇUŞ

Türkiye için tarihi bir başarıya şahitlik edildiğini, 21 Şubat 2024 tarihinde Milli Muharip Uçağı KAAN’ın ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdiğini anlatan Kacır, “Bu vesileyle, bu sürece emek veren herkese, TUSAŞ ekibine ve tüm paydaşlarına huzurlarınızda milletimiz adına şükranlarımı da sunmak istiyorum.” dedi.

İNSANLI UZAY ARAŞTIRMALARINA KATKI SAĞLAYACAK

Kacır, önümüzdeki günlerde İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu’nu gerçekleştiren, ilk astronot Alper Gezeravcı’nın da bir seminer programıyla öğrenciler ile buluşturulmasının sağlanacağını kaydederek, “Böylelikle gerçekleştirdiğimiz İnsanlı İlk Uzay Misyonu ve insanlı uzay araştırmaları gençlerimizin yakından bilgi sahibi oldukları alanlar olacak. Önümüzdeki dönemde nice insanlı uzay misyonunu hazırlayacak insan kaynağının yetişmesine Türkiye Uzay Ajansı’nın koordinasyonuyla İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğiyle gerçekleşecek bu seminer programı da önemli katkılar sunacak.” ifadelerini kullandı.

DAHA İLERİ BİR NOKTAYA TAŞIYACAK

Türkiye’nin araştırma, geliştirme, inovasyon ekosistemini üniversiteler ve gençlerin emrine amade hale getirmeye dönük adımlar atmayı çok önemsediklerini belirten Kacır, “Her bir gerçekleşen milli projenin kazanımının Türkiye’nin beşeri sermayesine sunduğu katkı olduğunu değerlendiriyoruz. Önümüzdeki dönemde yürüteceğimiz ortak çalışmalar da bu süreci bugünkünden de çok daha ileri bir noktaya taşıyacak.” dedi.

ÖZVAR: “ÜNİVERSİTE-SEKTÖR İŞ BİRLİĞİ DAHA DA GELİŞECEK”

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, imzalanan protokol sayesinde üniversite-sektör iş birliğini daha da geliştirecek adımların atılmasının mümkün olacağını belirterek, “İmzalan protokolle, iş dünyamızın ve sektörlerin talepleri doğrultusunda üniversitelerimizde seçmeli dersler açılabilecek ve bu derslerin verilmesinde Bakanlığımıza bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşlarında görev yapanlar veya sektör kuruluşlarından alanında uzman kişiler görev alabilecektir. Bu şekilde, üzerinde her zaman hassasiyetle durduğumuz ve önemini her platformda vurguladığımız üniversite-sektör iş birliği açısından bir başka somut adımı atmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ

Özvar, konuşmasında şunları kaydetti: “Bütün bu çalışmalarımızın temelinde, Yükseköğretim Kurulu olarak her platformda önemine binaen vurguladığımız; “ülkemizin sahip olduğu iktisadi, sosyal ve beşerî sermayenin gelişmesine katkı sağlama” düşüncesi ve kararlılığı bulunmaktadır. Üniversite-sektör iş birliği sayesinde üniversite öğrencileri daha eğitim sürecinde sektörel gelişmelere ve dinamiklere vâkıf olabilecektir. Bu şekilde, hem mezunlarımızın istihdam piyasasına daha hazır bir şekilde girebilmesi hem de sektörlerin ihtiyaç duydukları nitelikli işgücüne daha kolay ulaşabilmeleri mümkün olacaktır.”

KAYNAK: HABER METNİ VE FOTOSU SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KURUMSAL WEB SİTESİNDEN ALINMIŞTIR

 
BAL’da doğu derbisi
 
Koşukavak Erzurumspor maçını değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
 Tekin: 'Hep beraber taşın altına elimizi koyalım'
Nitelikli eğitime dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Eğitim ...
YKS soru havuzu için ortak çalışma
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ...
Tekin okul ziyaretlerinde bulundu
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara Mamak Şehit Öğretmen Yasemin-Bayram ...
 
ATAUNİ Dijital Üniversite Dönüşüm sürecinde
Atatürk Üniversitesi, dijital teknolojilerin hızla geliştiği çağda öğrencilerine ...
Tekin, Eğitimde Yapay Zekayı değerlendirdi
Tekin, "Bütün bu yenilikler, insanlığımıza, temel hak ve hürriyetlerimize, ...
Atatürk Üniversitesinde senato nostaljisi
Atatürk Üniversitesinin Senato ve Yönetim Kurulu, üniversite kampüsünde ...
 
ETÜ bilimsel altyapısını güçlendiriyor
ETÜ uluslararası geçerliliği olan TS EN ISO 50001 Enerji Yönetimi Sistemi ...
ETÜ’de ‘Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı’
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ev sahipliğinde Eğitimde İyi Örnekler ...
Çiftçi başarıyı ödüllendirdi
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Kuşkulusu
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Peki bu işleri kim yapsın?
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Bevval-i Ceh-i Zemzem: FETÖ ve İblis..
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Berhan Yılmaz hocam kitabın ortasından konuşmuş: Sistem değişmeli
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Hitabetin İhtişamı ve Hikâyenin Gücü
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Ehramlı kadınlar çiftçi olamaz mı yani?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva