ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>SİYASET
11 Ekim 2011 Salı - 00:55

Ulaşımda doğru adım

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşıma yeni bir vizyon kazandırmaya hazırlanıyor. Bir süre önce gerçekleştirilen ihaleyle, aralarında körüklü ulaşım araçlarının da bulunacağı yaklaşık 13 yolcu otobüsü satın alınacak. 12 metre uzunluğunda ve ‘solo’ diye tabir edilen niteliğe sahip otobüsler, tüm hatlarda dönüşümlü olarak ulaşım hizmeti verecek.

Ulaşımda doğru adım

İLHAMİ İBİŞ/ERZURUM gazetesi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşıma yeni bir vizyon kazandırmaya hazırlanıyor. Bir süre önce gerçekleştirilen ihaleyle, aralarında körüklü ulaşım araçlarının da bulunacağı yaklaşık 13 yolcu otobüsü satın alınacak. 12 metre uzunluğunda ve ‘solo’ diye tabir edilen niteliğe sahip otobüsler, tüm hatlarda dönüşümlü olarak ulaşım hizmeti verecek.
Erzurum’da şehir içi ulaşım hizmetlerinde yepyeni bir dönem başlıyor. Büyükşehir Belediyesi, tüm hatlarda dönüşümlü olarak çalıştırılmak üzere aralarında körüklülerin de bulunacağı yaklaşık 13 otobüs satın alıyor. Çalışmaları uzun bir süredir devam ettirilen ve halk arasında ‘çekidüzen’ operasyonu adı verilen girişimle, ulaşım hizmetlerinde artık Büyükşehir Belediyesi aktif bir rol üstlenmiş olacak.
13 yeni araç
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’da şehir içi ulaşım hizmetlerini yüksek kalite standartlarına kavuşturmaya kararlı olduklarını söyledi. Bu çerçevede halen şehir içerisinde 6 körüklü otobüs, Dumlu güzergahına 2 ve Erzurum Havalimanı istikametine ise 5 otobüsle ulaşım hizmeti verdiklerini hatırlatan Başkan Küçükler, önümüzdeki 2 yıl içerisinde toplu ulaşım hizmeti veren otobüs sayısını en az 45’e çıkarmayı planladıklarını bildirdi.
YILLAR SONRA YENİDEN
Büyükşehir Belediyesi’nin halen üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü ulaşım hamlesi hakkında da bilgiler veren Başkan Küçükler, ihalesi bir süre önce gerçekleştirilen çalışmayla toplu taşıma hizmetlerinde yepyeni bir dönem başlatacaklarını ifade etti.
Aralarında körüklülerin de bulunacağı yaklaşık 13 otobüs satın alarak, tüm hatlarda işletmeye sokacaklarını belirten Başkan Küçükler, “Yeni otobüsler 12 metre uzunluğunda ve ‘solo’ diye tabir edilen nitelikte olacak. Sefer saatlerinden yolcuya sunulan hizmet ve konfor kalitesi bakımından birer numune teşkil edecek olan bu otobüsler, çalışacakları hatlara da kalite getirecekler. Çünkü bu otobüslerle yolculuk ederek hizmet anlayışını gören vatandaşlar, aynı kaliteyi diğer toplu ulaşım araçlarından da bekleyecek. Diğerleri de buna kayıtsız şartsız ayak uyduracak.” diye konuştu.
ULAŞIMDA KALİTE HEDEFİ
İki aşamalı olarak hayata geçirecekleri bu proje için önce ‘sabit hat’ planlaması yaptıklarını, ancak kaliteli ulaşım hizmetinden şehrin genelinin istifade edebilmesi için bu düşünceden vazgeçtiklerini vurgulayan Başkan Küçükler, şehir içi ulaşım planlarını şöyle anlattı: “Filomuza kazandıracağımız 13 otobüsü, tüm hatlarda dönüşümlü olarak çalıştıracağız. Ulaşım hizmetlerine bir standart getirmeye başladığımız andan itibaren önümüzdeki yıl da, yine yeni otobüsler satın alarak, ulaşım hizmetlerine tamamen hakim olacağız. Yani önümüzdeki iki yıl içerisinde toplu ulaşımda istenen maksimum kaliteyi elde etmiş olacağız.” şeklinde konuştu.
Başkan Küçükler, yeni satın alınacak otobüsler için ihale yapıldığına işaret ederek, ihale sürecinin tamamlanmasının hemen ardından işe koyulacaklarını ve ulaşıma yeni ve çağdaş bir vizyon kazandıracaklarını sözlerine ekledi.

 
Basketbol sınavını yüz akıyla geçtik
 
Şair Albayrak’tan sitem
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
15 Ekim 2011 Cumartesi 00:50

erzurum ulasimda standartlarin en az 20 yil gerisinde...söferlerinin kafasi ise en az 40 yil..Yöneticilerinkini ise hic sormayin... "Belediye Baskaninin lafina bakin: Çünkü bu otobüslerle yolculuk ederek hizmet anlayışını gören vatandaşlar, aynı kaliteyi diğer toplu ulaşım araçlarından da bekleyecek. Diğerleri de buna kayıtsız şartsız ayak uyduracak.” Yani arkadasin aklina hic gelmiyo...hizmet veren bütün toplu tasima araclarinin uymasi gereken standartlar var ve bunlara uymak zorundalar... degilmi sayin baskan...yok yok siz bekleyin belki söferleriniz kirmizi isikta gecmeye son verir... balik her zaman bastan kokar !

Yorumu oyla      6      4  
14 Ekim 2011 Cuma 15:50

birde dışardan erzuruma hava ulaşımı ile igili gerekli yerlere taleplerde bulunulsa keşke mesela adana erzurum direkt uçuşu neden kalktı(eskiden haftada 1 gidiş dönüş vardı enazından)..

Yorumu oyla      6      4  
haktan 13 Ekim 2011 Perşembe 15:58

şükrüpaşa semt garajından da otubusler geçecekmi kazalara gitmek isteyen insanlar yataksi tuutyor yada kazalara ait münübüsleri sehir merkezine çagırtırıyorlar

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Aziziye sportif vizyon kazandı’
Aziziye Belediyesi, Spor Toto Genel Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor ...
Arınç’tan yeni anayasa vurgusu
Başbakan Yardımcısı Arınç, anayasa konusunda AK Parti'nin üzerine düşeni ...
Yılmaz, saldırıyı kınadı
İhlas Haber Ajansı (İHA) Erzurum Bölge Müdürlüğü muhabirlerinden Ahmet ...
 
‘Yerelleşme bizim politikamızdır’
Başbakan Yardımcısı Arınç, “Yerelleşme bizim politikamızdır. İstiyoruz ...
‘Tek mutluluğumuz, halka hizmettir’
Aziziye Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısı sürpriz bir ziyarete ...
Çelik'ten Birlik Çağrısı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, herkesin bir kez daha kafasını ...
 
Yakutiye köy yolları yenileniyor
Yakutiye Belediyesi, kendisine bağlanan 26 köy/mahalle ve 10 köyün yollarını ...
Doğru Vali Öztürk’ü ziyaret etti
MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, Tortum ilçesinde yapımı süren ...
Öztürk Anayasa Komisyonu’na katılacak
Yeni anayasa çalışmaları hakkında bilgi veren MHP Genel Başkanı Bahçeli, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva