ÜNİVERSİTEDEN İSTİHDAMA DESTEK
Erzurum'da, Atatürk Üniversitesi Pasinler Meslek Yüksekokulu tarafından başlatılan doğalgaz eğitimiyle meslek edindirme kurslarında, işe girme oranında yüzde 75 başarı sağlandı.
Pasinler Meslek Yüksekokulu tarafından 3 yıl önce başlanan çalışmada, 3 yılda doğalgaz üzerine eğitim gören 400 kursiyerin, yüzde 75'i istihdam edilirken, kaynakçılık ve ısı yalıtım sistemleri üzerine de yeni kurslar açıldı.
ÜNİVERSİTEDEN İSTİHDAMA KATKI
Atatürk Üniversitesi Pasinler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hanifi Saraç, yaptığı açıklamada, üniversitede var olan bilgi potansiyelini halkın hizmetine sunduklarını belirterek, ''Üniversitemizin, halkın istihdamı ve eğitimine yönelik misyonuna uygun bir başarı sağladık'' dedi.
Pasinler Meslek Yüksekokulu'nun düzenlediği kurslara katılan 400 kursiyerin yüzde 75'inin sektörde istihdam edilmesinin, önemli bir gelişme olduğunu anlatan Saraç, şunları kaydetti: ''Geriye kalan yüzde 25'in büyük bölümü ise başka şehirlere göç nedeniyle istihdam edilememiştir. Doğalgaz kurslarımıza ilaveten, Erzurum'un önemli problemlerinden birisi olan ısı yalıtım konusunda da Sosyal Riski Azaltma Projesi desteğiyle, yalıtım kursu açtık. Yine SRAP katkısıyla kaynakçılık kursu da düzenliyoruz. Projelerimizden kaynakçılık 52 bin, yalıtım ise 42 bin YTL bütçeye sahip. Kurslarımızda 20'şer kursiyer eğitim görüyor.''
HASTA VE ÇOCUK BAKICILIĞI EĞİTİMİ
Saraç ayrıca, Atatürk Üniversitesi 30 bin YTL destek sağladığı ve Gönüllü Anneler Derneği ile ortaklaşa yürütülen hasta ve çocuk bakıcılığı eğitimi ile de özellikle kadınların istihdamını sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.
4 ay sürecek olan kursun sonunda sertifika verileceğini anlatan Saraç, ''Alınacak ve bu sertifikalar, Türkiye'nin her yerinde geçerli olacak. Ayrıca bu sertifikalarla iş yeri de açılabilecek'' diye konuştu.
Bu arada, Erzurum Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilecek olan kursta, 20 kursiyerin eğitim göreceği ve öğreticilerin de ücret talep etmeden görev yapacakları bildirildi.
GİRİŞİMCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ.
Atatürk Üniversitesi Girişimcilik Araştırma ve Teknoloji Uygulama Merkezinin (GAVUM) de Müdürlüğünü yapan Saraç, söz konusu merkeze özellikle KOBİ'lerin ilgisinin fazla olduğunu söyledi.
Şu ana kadar çeşitli kaynaklardan istifade etmek için 30 projenin kendilerine ulaştığını bildiren Saraç, şöyle devam etti:
''Bu projelerden 10'unun gerçekleşme olasılığı çok yüksek. Merkezimiz tarafından oluşturulan uzman havuzu sayesinde, özellikle KOBİ'lerimize gereken desteği sunmaya çalışıyoruz. Bölgemizde AR-GE kültürünün geliştirilmesi ekonomimize de ciddi katkı sağlayacak. İstihdamın sağlanması için özellikle meslek edindirmeye yönelik projelerin hayata geçirilmesi büyük öneme sahip.''