ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aziziye Kahramanı Miralay Bahri Bey’e vefa
Aziziye Kahramanı Miralay Bahri Bey’e vefa
GSİM’den  filenin dadaşlarına motivasyon desteği
GSİM’den  filenin dadaşlarına motivasyon desteği
Erzurum’da aranan 6 şahıs yakalandı
Erzurum’da aranan 6 şahıs yakalandı
Şehit Polis Akoral rahmet niyazlarıyla anıldı
Şehit Polis Akoral rahmet niyazlarıyla anıldı
Emniyet üniversite öğrencilerini bilgilendiriyor
Emniyet üniversite öğrencilerini bilgilendiriyor
HABERLER>TÜRKİYE
21 Nisan 2016 Perşembe - 06:56

‘Türkiye Gerçeğini Tüm Dünya Görüyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye için yeni fikirler ortaya koyan, sorunlara çözümler üreten herkese teşekkür etti ve Türkiye’nin gelişimine katkıda bulunan, fikrî ürün havuzunu zenginleştiren herkesin, bu ülkeye ve millete en büyük hizmeti verdiğini söyledi.

‘Türkiye Gerçeğini Tüm Dünya Görüyor’

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türk Patent Enstitüsü tarafından düzenlenen Türk Patent Ödülleri Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğer ülkemizin üzerinde bazı oyunlar oynanıyorsa, bilesiniz ki bu oyunların arkasında Türkiye’nin farklı alanlarda gerçekleştirdiği sıçramalar var. Her kim ki, Gezi Olaylarının, 17-25 Aralık darbe girişiminin, son terör eylemlerinin, hatta bölgemizdeki gelişmelerin bu durumla hiçbir ilişkisi olmadığını söylerse, onun idrakinden şüphe ederim. Türkiye artık küçük manipülasyonlarla krizlere sokulan, istikrarı pamuk ipliğine bağlı bir ülke değil” dedi.

Sınai mülkiyet hakları konusunda toplumda farkındalık yaratılması ve inovasyona daha fazla önem verilmesi amacıyla düzenlenen ödüllerin 5. kez verildiği ve Ankara JW Marriot Otel’de gerçekleştirilen törende; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile bazı bakanlar, akademisyenler, sanayiciler, buluş sahipleri, araştırmacılar ve yetkililer de hazır bulundu. Patent, marka, endüstriyel tasarım ve coğrafi işaret alanlarında ödüllerin verildiği törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Ödüle layık görülen firmaları, kurumları ve onların temsilcilerini tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye için yeni fikirler ortaya koyan, sorunlara çözümler üreten herkese teşekkür etti ve Türkiye’nin gelişimine katkıda bulunan, fikrî ürün havuzunu zenginleştiren herkesin, bu ülkeye ve millete en büyük hizmeti verdiğini söyledi.

“PATENT MESELESİ ÖZEL ÖNEM VERDİĞİM BİR KONUDUR”

Türk Patent Ödüllerinin verildiği daha önceki 4 ödül törenine de katıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü patent meselesi, özel önem verdiğim bir konudur. Arkasında çok büyük emeğin, alın terinin, birikimin, marifetin olduğu bu çalışmaların, ödülle değerlendirilmesini çok çok isabetli buluyorum. Zira bizim kültürümüz, ‘marifet’in mutlak surette ‘iltifat’ ile taçlandırılmasını tavsiye eder. Türk Patent Ödülleri Töreni, bizlere bu imkânı sağlarken, konunun ülkenin gündemine gelmesine de katkı sağlıyor” diye konuştu.

AR-GE VURGUSU

Hayatlarını patent, marka ve tasarım çalışmalarına adayan Ar-Ge merkezlerindeki mühendisleri, yeniliklerin peşinde koşan girişimcileri, buluş yapmak için laboratuvarlarına kapanan akademisyenleri, özgün tasarımlar üreten tasarımcıları ve bu uğurda çaba gösteren tüm isimsiz kahramanları gönülden selamladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Onların heyecanı, yenilik üretme arzusu olmasaydı, Yeni Türkiye’nin inşasına dair umutlarımız bu kadar güçlü olamazdı” dedi.

Türkiye, sınai mülkiyet alanında, son 13 yılda, büyük mesafe kat ettiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu alanda kat edilen mesafeyi gösteren sayısal verileri paylaştı. 2015 yılında Türkiye’nin, 5 bin 500’ü aşan başvuruyla, yerli patent başvuru sayısını bir önceki yıla göre yüzde 13 oranında artırdığını, 2014 yılında, ülke olarak 853 uluslararası patent başvurusunda bulunulduğunu, bu sayının 2015’te yüzde 18 artışla, 1.000 barajını aştığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer ülkelerin yüzde 1-2 oranlarındaki artışları ve küçük orandaki düşüşleri yeterli gördüğü bir ortamda, Türkiye’nin elde ettiği bu oranların, kendisini umutlandırdığını ancak tatmin etmediğini belirtti.

“TÜRKİYE, SINAİ MÜLKİYET ALANINDA KÜRESEL YARIŞA GEÇ BAŞLADI”

Türkiye’nin pek çok alanda olduğu gibi, sınai mülkiyet alanında da küresel yarışa geç başladığına ve bu alandaki yarışı diğer ülkelere oranla pek çok dezavantaja sahip olarak sürdürdüğüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen 13 yıllık dönemde patent başvuru sayısının 13, patent tescil sayısının ise 23 katına çıkmasının, bu alanda Türkiye’nin aldığı mesafenin büyüklüğünü gösterdiğini dile getirdi. Türkiye’nin 2015 yılında 40 bini aşan tasarım başvurusuyla en fazla tasarım başvurusu yapılan ülkeler sıralamasında Avrupa’da 2’nci, dünyada ise 4’üncü sırada yer aldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu azmin önünde hiçbir gücün durması mümkün değildir. Sadece sınai mülkiyet verilerine bakarak dahi, kabına sığmayan bir Türkiye’yi görebilirsiniz. Büyüyen, gelişen ve sağlam adımlarla ilerleyen Türkiye gerçeğini tüm dünya görüyor” şeklinde konuştu.

Son 3 yıldır yaşanan sorunların, bu durumdan bağımsız olmadığını düşündüğünü bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları söyledi: “Eğer ülkemizin üzerinde bazı oyunlar oynanıyorsa, bilesiniz ki bu oyunların arkasında işte bu sıçrama var. Her kim ki, Gezi Olaylarının, 17-25 Aralık darbe girişiminin, son terör eylemlerinin, hatta bölgemizdeki gelişmelerin bu durumla hiçbir ilişkisi olmadığını söylerse, onun idrakinden şüphe ederim. Ama şu gerçeğin de görülmesi lazım. Türkiye, artık eski Türkiye değil. Ayağına her çelme takıldığında yere kapaklanan, küçük manipülasyonlarla krizlere sokulan, istikrarı pamuk ipliğine bağlı Türkiye, artık yok. Yeni Türkiye yolunda kararlılıkla yürüyoruz. Allah’ın izniyle, 2023 hedeflerimize mutlaka ama mutlaka ulaşacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bize bu mücadelede destek veren herkes, milletimizin gönlünde hak ettiği yeri alacaktır.”

“TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ, ULUSLARARASI DÜZEYDE HİZMET VEREN BİR KURUM HALİNE GELECEK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bugün geldiği yer itibariyle, küçük başarılarla yetinmelerinin ve rehavete kapılmalarının söz konusu olmayacağını ve hedeflerinin büyük olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmeden, o günleri görmeden, kendimizi gerçek başarıya ulaşmış saymayacağız” dedi ve Türkiye’nin ihracatını 500 milyar dolara ulaştırmadan kendilerine rahat olmadığını ifade etti.

“Kendi uçağını, otomobilini, savunma sanayi ürünlerini, yüksek teknolojiye dayalı bir üretimle ortaya koymayan, kendi yazılımlarının sahibi olmayan bir Türkiye, Yeni Türkiye olamaz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  ödül alan firma ve kurumlar başta olmak üzere bu alanda çalışanlara, “İlk çeyrek itibariyle çok olumlu sinyaller aldığımız 2016 yılında, sınai mülkiyet hakları konusunda çok daha büyük bir sıçramayı hep birlikte gerçekleştirelim” çağrısında bulundu.

Sınai mülkiyet sistemini, bugünün değil, yarının Türkiye’sine ve geleceğin rekabet ortamına göre hazırladıklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2000’li yılların başında kendisine gelen patent başvurularını araştırıp inceleyemediği için yabancı ülkelerin patent kurumlarına göndermek zorunda kalan Türk Patent Enstitüsü’nün bugün uluslararası patent araştırma ve inceleme otoritesi olarak kabul edilme seviyesine geldiğini kaydetti.

Kurumun Birleşmiş Milletlere bağlı Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı’na yaptığı ‘uluslararası otorite’ başvurusuna işaret ederek, bu yılın sonunda Türk Patent Enstitüsü’nün, uluslararası düzeyde hizmet veren bir kurum haline geleceğini müjdeleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sadece Türk Patent Enstitüsü’nün 14 yıllık serencamına bakarak Türkiye’nin nereden nereye geldiğini görebiliriz” ifadelerine yer verdi.

“TÜRKİYE’NİN SAHİP OLDUĞU DEĞERLER, İÇERİDE VE DIŞARIDA DAHA GÜÇLÜ ŞEKİLDE KORUNMALI”

Konuşmasında, geçtiğimiz günlerde TBMM’ye sevk edilen Sınai Mülkiyet Kanunu Tasarısı’na ve Borsa İstanbul bünyesinde yürütülen Patent Borsası çalışmalarına da dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, verilen ödül dalları içinde yer alan coğrafi işaretler konusu ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Sınai Mülkiyet Kanunu’nda özel yer verilen coğrafi işaretler, bize ecdadımızın emaneti olan ülkemizin tarihine, kültürüne ve coğrafyasına dair ürünlere daha iyi sahip çıkmamızı da sağlayacaktır. Nitekim bugüne kadar yürütülen çalışmalar sayesinde, pek çok ilimiz, ilçemiz, yöremiz artık daha fazla tanınıyor, daha fazla ziyaret ediliyor. Bu çerçevede, özellikle illerimizdeki valilerimize, belediye başkanlarımıza, ticaret ve sanayi odalarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza büyük sorumluluk düşüyor.”

Türkiye’nin sahip olduğu değerlerin, içeride ve dışarıda daha güçlü şekilde korunmasının zamanı geldiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçmişte, yiyecekten motiflere kadar, bizim sahip çıkmadığımız pek çok değerimizin, başkaları tarafından uluslararası patentler yoluyla nasıl sahiplenildiğini çok iyi hatırlıyoruz. Artık, bu ayıpları ortadan kaldırmak mecburiyetindeyiz. Şehirlerimiz kendi değerlerine, firmalarımız kendi değerlerine, ülkemiz de bunların tamamına sahip çıkarak, Türkiye markasını her alanda tescilli hale getirmelidir” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini, 5. Türk Patent Ödülleri’ne layık görülen firma ve kurumları ile onların temsilcilerine başarılarının devamını dileyerek tamamladı.

Konuşmanın ardından, Türk Patent Ödülleri’ne layık görülen firma ve kurumların temsilcileri ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı.

 
Erzurum bölge ortalamasını geçti
 
Görmez’den evrensel sorumluluk vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sevgi dilini koruyun
23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılan dünya çocuklarını Cumhurbaşkanlığı ...
Ala: ‘Anlamsız yasakları kaldırdık’
Bakan Ala, “Vatandaşımızın önündeki, inanç ve kimliklerinden kaynaklı ...
Pkkya yönelik bahar temizliği
TSK tarafından yapılan başarılı operasyonlar neticesinde bölücü terör ...
 
Davutoğlu Avrupa’ya seslendi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde konuştu
‘Bu iş bitecek’
Erdoğan, terörle mücadele için önce demokratik açılım, ardından milli ...
ASİMDER’den Azerbaycan’a destek
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) üyeleri, ...
 
“En büyük cihat, fitneyle mücadele etmektir”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bugün, eğer bir cihattan söz edeceksek, en büyük ...
‘Her şehidin hesabını soracağız’
Davutoğlu,"20 Temmuz’da Suruç’ta başlayan olaylara karşı anında gerekeni ...
'Bu ülke bölünmez, bu millet ayrılmaz'
Davutoğlu, "Türkiye'nin doğusunu, batısını adım adım gezeceğiz ve Allah'ın ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Kuşkulusu
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Peki bu işleri kim yapsın?
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Bevval-i Ceh-i Zemzem: FETÖ ve İblis..
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Berhan Yılmaz hocam kitabın ortasından konuşmuş: Sistem değişmeli
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Hitabetin İhtişamı ve Hikâyenin Gücü
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Ehramlı kadınlar çiftçi olamaz mı yani?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva