“Target Meeting” adlı kuruluş tarafından düzenlenecek olan konferansta, 28 farklı ülkeden alanında uzman 55 konuşmacı, internet üzerinden eş zamanlı olarak sunum yapacaklar. Konuşmacılar en güncel genetik konuları üzerinde, 3 gün boyunca alanlarındaki gelişmeleri ve edindikleri deneyimleri birbirleri ile paylaşma fırsatı bulacaklar.
Dünya çapında Genetik ve Genomiks alanında uzman kişilerin katıldığı ve Amerika Birleşik Devletleri’nden yönetilecek olan konferansta, Amerika Birleşik Devletleri 14 konuşmacı ile birinci sırada yer alırken, İngiltere ve Türkiye ise 4’er konuşmacı ile ikinciliği paylaşıyor. Bu ülkeleri, Avustralya ve Çin Halk Cumhuriyeti 3’er konuşmacı; Yunanistan, İspanya, Brezilya, Mısır ve Finlandiya ise 2’şer konuşmacı ile takip ediyor, diğer 18 ülke ise 1’er konuşmacı ile katılım gösteriyor.
Türkiye bu konferansta; Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden Prof. Dr. Bensu Karahalil, Erzurum Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Doç. Dr. Hasan Türkez, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Nadir Koçak ve Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Murat Gök tarafından temsil ediliyor.
Türk bilim adamları bu konferansta, ülkemizdeki bilimsel gelişmeleri ve edindikleri deneyimleri diğer ülkelerdeki araştırmacılarla sözlü olarak aktarma ve tartışma olanağı bulacaklar.
“TARGET MEETİNG” ADLI KURULUŞUN AMAÇLARI
Biyoloji alanında önde gelen, sempozyum ve çalıştay düzenleme konusunda uzmanlaşmış bir kurum olan “Target Meeting”, dünya çapında alanında uzman araştırmacıları bir araya getirerek, araştırmacılar arasındaki bağlantıyı sağlamayı amaçlamaktadır. Kurum bu şekilde, araştırmacılar arasında fikir ve deneyim paylaşımına zemin hazırlayarak, yeni bilimsel gelişmelerin oluşumuna katkı sağlamaktadır.
Konuşmacılarını alanında tanınmış uzman kişilerden seçen kurum, düzenlediği organizasyonları internet üzerinden eş zamanlı gerçekleştirmektedir. Kurum, araştırmacıların ulaşım güçlüklerini ortadan kaldırıp, para ve zaman kaybının önüne geçerek, bütün dünyadaki araştırmacıları bir çatı altında toplamayı başarmıştır.
Konferanslara evlerinden veya ofislerinden bağlanabilen araştırmacılara, alanlarındaki en son gelişmeleri rahat bir ortamda paylaşma ve tartışma olanağı sağlanıyor.