Erzurum Kültür Müdürlüğü’nce 5 yıl önce başlatılan ‘Hemşeri Turizmi’ çalışmasıyla Erzurum dışında bulunan yaklaşık 3 milyon Erzurumluyu en az 5 yılda bir kez Erzurum’a getirmeyi hedefliyor
DOĞDUKLARI TOPRAKLARA DAVET
Kültür ve turizm İl Müdürü Fikret Öztürk, 5 yıldır üzerinde çalıştıkları “Hemşeri Turizmi” projesiyle Erzurum’a yılın 12 ayında en az 300 bin turist getirilebileceğini savundu. Proje kapsamında yerel anlamda sürdürülen çalışmaların önemli ölçüde tamamlandığını dile getiren Öztürk, il hatta yurt dışında yaşayan yüz binlerce Erzurumlunun proje kapsamında hem doğduğu toprakları ziyaret edeceği hem de il ekonomisine önemli bir kaynak sağlayacağını bildirdi.
ERZURUM İÇİN ÖNEMLİ BİR TURİZM GELİRİ
Türkiye’nin hemen tüm vilayetlerinde Erzurumlu nüfusun var olduğunu ve bu sayının 3 milyon ile 4.5 milyon arasında değerlendirildiğini anlatan Fikret Öztürk, bu nüfusun her yıl yüzde 10’luk bölümünün bile Erzurum’a getirilmesinin önemli bir turizm geliri oluşturacağını kaydetti.
ERZURUM DERNEKLERİYLE İŞBİRLİĞİ
Proje kapsamında Türkiye’deki Erzurum Derneklerinin bilgilerinin toplandığını ve temasa geçildiğini söyleyen Öztürk, 2011 Dünya Üniversite kış Oyunları öncesi ve sonrasında projenin adım adım uygulamaya konulacağını bildirdi.
Yıllardır doğdukları memleketten uzak olan Erzurumluların 2011 organizasyonu öncesi ve sonrasında proje kapsamında Erzurum’a davet edilebileceğini ifade eden Fikret Öztürk, projenin uygulanması ile birlikte yaz ve kış dönemlerinde Erzurum’un en ücra köşesinin bile yararlanabileceği önemli bir turizm girdiği elde edilebileceğini dile getirdi.
Hemşeri turizmi projesinin hem sürdürülebilir bir turizm çeşidi hem de Erzurum coğrafyasına dağılacak bir turizm çeşidi olduğunu savunan Öztürk, projenin zaman kaybetmeden hayata geçmesi için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.
ERZURUMLA BAĞLARI GÜÇLENDİRMEK
Bugün “Erzurum’da doğmuşum” diyenlerin yarın “Babam Erzurum’da doğmuş”, ileri ki yıllarda “Dedem Erzurum’da doğmuş” diyerek şehirle bağlantılarının zayıflayacağını anlatan Öztürk, Erzurum’un şehir dışında var olan bu nüfus potansiyelinin hiçbir ilde bulunmadığını ve bu potansiyelin değerlendirilmesinin il ekonomisine ve kültürüne önemli katkılar sağlayabileceğini belirtti.