ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan kaçamadılar
Jandarmadan kaçamadılar
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Dal’dan başkent mesaisi
Dal’dan başkent mesaisi
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
HABERLER>GUNCEL
27 Mart 2015 Cuma - 13:13

Trafik terörüne imzalı tepki

Erzurum’da İletişim Fakültesi öğrencisi 17 yaşındaki Mukaddes Yasan’ın halk otobüsünün altında kalarak hayatını kaybetmesi üzerine Atatürk Üniversitesi öğrencileri "Başka Mukaddesler Ölmesin. Trafik Terörüne Hayır" sloganıyla imza kampanyası başlattı.

Trafik terörüne imzalı tepki

Erzurum’da İletişim Fakültesi öğrencisi 17 yaşındaki Mukaddes Yasan’ın halk otobüsünün altında kalarak hayatını kaybetmesi üzerine Atatürk Üniversitesi öğrencileri "Başka Mukaddesler Ölmesin. Trafik Terörüne Hayır" sloganıyla imza kampanyası başlattı.

Erzurum kent merkezinde iki gün önce saat 20.00 sıralarında meydana gelen trafik kazasında yolun karşısına geçmek isterken halk otobüsünün altında kalan Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisi 17 yaşındaki Mukaddes Yasan feci şekilde can verirken, arkadaşı Elif Çelebioğlu (17) ise yaralanmıştı. Olayın ardından kentte trafik terörüne karşı üniversite öğrencileri adeta topyekün seferberlik başlattı. Öğrenciler yürüyüş ve oturma eylemi yaparak trafik terörüne dikkat çekmeye çalıştı. Atatürk Üniversitesi öğrencileri sosyal medya üzerinden de "Başka Mukaddesler Ölmesin. Trafik Terörüne Hayır" sloganıyla imza kampanyası başlatarak 1 günlüğüne toplu taşıma araçlarına binmeme kararı aldı.

Öğrenciler sosyal medya üzerinde oluşturdukları imza kampanyasında, “Erzurum'da yolun karşısına geçmeye çalışan Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri Mukaddes Yasan ile sınıf arkadaşı Elif Çelebioğlu’na, şehir içi yolcu taşımacılığı yapan 25 H 0019 plakalı otobüs çarptı. Otobüsün altında sürüklenen Mukaddes Yasan, feci şekilde olay yerinde can verdi. Arkadaşı Elif Çelebioğlu ise yaralandı. Geçen sene de bir üniversite öğrencisi kampüs içerisinde trafik canavarının kurbanı oldu. Erzurum'da halk otobüsleri insanlara gerekli hassasiyeti göstermiyor. Hız ihlali oldukça fazla. Yaya önceliği önemsenmiyor. Trafik çarpışmaları sonucu meydana gelen ölümler ve yaralanmalar, bir halk sağlığı sorunudur ve bu sorun “İnsan Hakları İhlali” olarak ele alınmalıdır. Yollar kamu malıdır ve insanlar arasında bir iletişim ağı oluşturur. Araçlara tanınan ayrıcalığın yayalara da tanınmasını istiyoruz. Bu yüzden ulaşım planlamalarında yaya öncelikli çalışmalar bekliyoruz” diye belirttiler.

 VALİ ALTIPARMAK: “SÜRÜCÜLERE EĞİTİM ŞART”

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, bölgesel yayın yapan Pusula Gazetesine yaptığı açıklamada, “Erzurum’da bir öğrencinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazası sonrası halk otobüsleri bir kez daha gündeme geldi. Sürücülere geçen yıllarla karşılaştırılmayacak cezalar yazdık. Ceza çözüm değil. Halk otobüsleri ve okul servisleri yıl boyu denetleniyor. Ama maalesef aynı hataları, ihmalleri yapıyorlar. Ceza çözüm değil. Bu kademede çalışan elemanların alttan beri eğitilerek gelmesi lazım” dedi.

 MOBESE KAMERALARINA YANSIYAN KAZALARDA DİKKATSİZLİK ÖN PLANDA

Erzurum’da çeşitli tarihlerde kavşaklarda meydana gelen trafik kazaları MOBESE kameralarına saniye saniye yansıdı. MOBESE’ye yansıyan görüntülerde sürücüler ve yayaların dikkatsizliklerinin kazalara davetiye çıkardığı görüldü. Kazalarda yolun karşısına geçmeye çalışan bir yayanın yolun ortasında kararsız kalması üzerine aracın çarpması sonucu havada takla atarak ağır şekilde yaralandığı, bazı araçlarında kırmızı ışık ihlali yaparak başka araçlara çarptıkları gözlendi.

 
Halk otobüsü sürücüsü tutuklandı
 
42 kilo gubar esrar ele geçirildi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
A.R.ZABİTOĞLU 28 Mart 2015 Cumartesi 02:51

Defalarca buralara okuyucu olarak yazı yazıyor ve şikayetlerimizi anlatıyoruz ama ne yazıkki bu yazdıklarımızı okuyan gören olmasI ve bunlarla ilgiliçözümler oluşturması gereken yetkililer tarafından tüm tedbirler alınacağı yerde sadece okuyanlar katılıyorum yada katılmıyorum kutucuklarını işaretliyorlar.... gazete yetkilileri ve ilgili olan herkes sesleniyoruz lütfen bizlerle dalga geçmeyin ve bu insanların akılları ile alay etmeyin gazetecilik görevi biryerlere yaslanarak ayakta durmak değil önemli olan halkın dertleine tercüman olmaktır

Yorumu oyla      7      4  
ÇETİN GAYGILI 27 Mart 2015 Cuma 16:53

BU KAVŞAKLARDA ÖNLEM ALINMASSA DAHA ÇOOOOK KAZALAR YAŞANIR BU KARDEŞİMİZE ALLAHTAN RAHMET KEDERLİ AYLESİNE SABIRLAR DİLİYORUM MEKANI CENNET OLSUN

Yorumu oyla      7      4  
Ayaz bey.. 27 Mart 2015 Cuma 13:31

Düz ovaya hem de hazine arazisine 30 senedir hafif raylı taşımacılığı getiremezsen olacağı budur... Belediye her hafta mevlüt okutacak, aşıklarla saz çalıp her hafta şiir töreni düzenleyecek, eski erzurumlu alimlerin kabirlerini yeşillendirecek, Osmanlıca kursu açıp kuran dağıtacak... Erzurumlu ise ya çatıdan düşen buzla ya da adi bir sürücünün arabasının altında beynini dağıtacak... Olsun vatan sağolsun belediyeler de seçimler yaklaştı ya şimdi onlar da dağıtmaya başlar ne mi? Çok açık...

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TDV’den hayır sahiplerine teşekkür ziyareti
Türkiye Diyanet Vakfı(TDV)’nın 40. Yılı münasebetiyle TDV Erzurum şubesi ...
Dadaşlardan Suriyelilere yardım eli
Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa'nın Haliliye İlçesi'nde ki Suriyeli mültecilere ...
Yürek dağlayan uğurlama
Erzurum’da dün akşam saatleriyle meydana gelen trafik kazasında halk otobüsünün ...
 
‘Halkın kabusu oldular’
Kaza sonrası üniversite öğrencisinin hayatını kaybetmesi kentte adeta ...
Sekmen’den milli dayanışma vurgusu
Oltu’nun düşman işgalinden kurtuluşu, 97’nci yıldönümü münasebetiyle ilçe ...
Oltu, gurbetçi dadaşları ağırladı
Oltu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıldönümü kutlamaları için ...
 
Kent Meydanı büyüme sürecinde
Yakutiye Belediyesi tarafından 2011 yılında yapımı tamamlanarak hizmete ...
Gazeteciler Erzurum’un sorunlarını tartıştı
Gazeteci Yazar Esat Bindesen’in Kardelen TV’de hazırlayıp sunduğu Kriz ...
2014’te kayıp 325 kişi bulundu
Erzurum’da 2014 yılı içerisinde hakkında kayıp müracaatı yapılan 325 kişinin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva