ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
HABERLER>GUNCEL
26 Mart 2015 Perşembe - 10:56

‘Halkın kabusu oldular’

Kaza sonrası üniversite öğrencisinin hayatını kaybetmesi kentte adeta infial uyandırdı. ESTP) Başkanı Abdullah Mustafa Güvenli, halk otobüslerinin artık halkın kâbusu olduğunu, bu duruma bir an önce son verilmesi için bütün yetkililerin elinden geleni yapmasını istedi.

‘Halkın kabusu oldular’

Erzurum’da meydana gelen trafik kazasında halk otobüsünün altında kalan iki üniversite öğrencisinden biri hayatını kaybederken, diğeri ağır yaralandı.

Kaza, dün saat 20.30 sıralarında Yakutiye Belediyesi önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yolun karşısına geçmeye çalışan Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri Mukadder Yasan ile sınıf arkadaşı Elif Çelebioğlu'na, şehir içi yolcu taşımacılığı yapan 25 H 0019 plakalı otobüs çarptı. Otobüsün altında sürüklenen Mukadder Yasan, feci şekilde olay yerinde can verdi. Ağır yaralanan Elif Çelebioğlu ise ambulansla Yakutiye Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay sonrası otobüs sürücüsü gözaltına alınırken, Mukadder Yasan’ın cesedi hastane morguna kaldırıldı. Kaza anı Yakutiye Belediyesinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansırken, kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Öte yandan kaza sonrası üniversite öğrencisinin hayatını kaybetmesi kentte adeta infial uyandırdı. Trafik terörü sosyal medya üzerinde geniş yer bulurken, özellikle şehir içi yolcu taşımacılığı yapan otobüs, minibüs, servis araçları üzerinde denetimlerin artırılması talebinde bulunuldu. Bugün kentte üniversite öğrencileri tepki amaçlı olarak toplanarak yürüyüş ve bir dizi protestoda bulunacak.

ERZURUM SİVİL TOPLUM ÖRGÜT TEMSİLCİLERİNDEN AÇIKLAMA

Erzurum Sivil Toplum Örgüt temsilcileri de yazılı açıklamada bulunarak olaya tepki gösterdi. Her yıl yaşanan yaralanmalı, ölümlü kazalara sebebiyet veren halk otobüsleri ile ilgili bir açıklama yapan Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) Başkanı Abdullah Mustafa Güvenli, halk otobüslerinin artık halkın kâbusu olduğunu, bu duruma bir an önce son verilmesi için bütün yetkililerin elinden geleni yapmasını istedi. Erzurum merkez nüfusunun neredeyse dörtte biri olan üniversite öğrencilerinin bu şehrin insanlarına ana-babaların emaneti olduğunu söyleyen Güvenli, açıklamasında şunları dile getirdi: ‘Yaşanan son olayda kaldığı yurda gitmekten başka gayesi olmayan 17 yaşındaki Mukadder Yasan’ın belki de fazla mesaiye kalmış, tecrübesiz bir sürücünün dikkatsizliği sonucu yurduna değil mezara gitmesi hepimizin yüreğini yaralamıştır. Kişisel acımızın yanı sıra bunun toplumsal boyutunu da artık konuşmanın, tepkimizi göstermenin zamanı geçmektedir. Hemen her yıl yaşanan, ölümlü, sakat bırakan, yaralamalara yol açan sürücülerin mutlaka denetimlerinin iyi yapılması, belli bir yaşın altındakilere Halk Otobüslerinin, çocuk servislerinin, minibüslerin teslim edilmemesini istiyoruz.Erzurum için duyarlı çalışmalarını yakinen bildiğimiz Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen başta olmak üzere emniyet teşkilatımızın ilgili birimleri de bu meseleye hassasiyetle eğilmelidirler. Çünkü toplu taşımacılıkta başka şansı olmayan Erzurum’da yaşayan yüz binlerce insanın bu sistemle çalışan Halk Otobüslerinde artık can güvenliğinden söz edilemez. Yaşlılara hürmet göstermeyen, üniversite öğrencilerini balık istifi kabul eden, hamileleri atletizm maratonu koşucusu haline getiren, araçta sigara içen, trafikte terör estiren bu yapı Erzurum için felaket bir görüntüdür. Son elim olayda hayatını kaybeden yavrumuz, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Mukadder Yasan’a Allah’tan rahmet; ağır şekilde yaralanan Elif Ç.’ye acil şifalar dilerken konunun sonuna kadar takipçisi olacağımız bilinmesini istiyoruz."

 
Bitime 7 kaldı…
 
TOKİ serüveni Horasan’la başladı
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kırmızı görmez 28 Mart 2015 Cumartesi 20:41

Hiç bunların kırmızı da durduğunu gören var mı?

Yorumu oyla      7      4  
Güven 28 Mart 2015 Cumartesi 05:22

Yoncalıklı kardeşim böyle elem verici bir olayda sizinle polemiğe girecek değilim ,ben şöför suçsuzmu demişim bir daha oku ve demek istediğimi anlamak için yakutiye belediyesinin önündeki eski yaya geçidine bakmanı tavsiye ederim ve böyle bir olaydanda karşıtlık çıkarmışsın helal olsun sana.

Yorumu oyla      7      4  
DADAŞ MURAT 27 Mart 2015 Cuma 11:29

Trafik kazası olmuş bir can gitmiş polis otobüs yolcularına sormuş gören varmı yok toplanan vatandaşa sorulmuş gören varmı yok peki bu nasıl insanlıktır eskiden Erzurumlu gördüğünü söyler hiç bir şeyden korkmazdı ne oldu DADAŞ lığımızda mı bitti yazık benim insanı ile iftihar ettiğim memleketimin insanı böyle olamaz sonra bunların trafik kuarını taktıkları yokki buda siyasetin memleketi getirdiği durum bu ölen canımıza rahmet diliyorum

Yorumu oyla      14      4  
yoncalik, 27 Mart 2015 Cuma 11:01

Diger bir sözümde sayfa yöneticisine. AKP kartsiti, elestirel yorumlari filtreleyip, asagidaki Güven adli yorumcunun yazisini yayinlamaniz tam anlamiyla bilincsizliktir. Verdigi yanlis bilgi, diger okuyucular tarafindan okunup uygulanmasi halinde sehirde elbette trafik cinayetleri artacaktir. LKütfen dikkat !

Yorumu oyla      9      7  
yoncalik, 27 Mart 2015 Cuma 10:54

Yok Güven kardes..Suclu Söför degil..Suclu cehalet..Azili, amansiz bir hastalik gibi memlekette. Hani yanlis biliyorsun ayri..Neyi bilmediginden bile habersizsin. Dönüslerde herzaman ilk olarak dönülen yolda yaya varmi diye kontrol edilir ancak yoksa gecilir. http://www.trafikteegitim.net/trafik/donuslervemanevra.htm

Yorumu oyla      10      8  
Güven 27 Mart 2015 Cuma 02:40

Vefat eden kardeşimize Allah Rahmet eylesin yaralı Kardeşimizede Allah'dan acil şifalar dilerim. Malesef tek suçlu şöför değil cumhuriyet caddesinden sağa dönüş izni var ve trafik ışıkları yani yaya gecidide hemen kavşak ağzında oraya yaya gecidini koyan il trafik kuruluda bu olayda sonuna kadar suçludur.

Yorumu oyla      12      10  
Ensar 26 Mart 2015 Perşembe 20:36

Bu isin sebebinin metro, yol, dolmus problemi olduguna katilmiyorum. En onemli sebebi insanlarin birbirine saygisinin olmamasi; tahammulsuzluk. Yola yayalar ayagini basar basmaz araclarin durmasi lazim yaya gecidi olsun olmasin ama dursa ne olur arkadaki kornaya asilir ordan kavga cikar belki can kaybi bile olur iste boyle patlamaya hazir bir toplumuz maalesef. Bu yuzden herkes kendini bir muhakeme ederse ve etrafinada bu mesaji verirse daha iyi olur insaallah.

Yorumu oyla      8      5  
gurbettin sılaya 26 Mart 2015 Perşembe 16:37

YAPIN METROYU KURTARIN İNSANLARI METRO OLSA BU DOLMUŞLARA KİMSE BİNMEZ AMA YOK ÜNİVESİTE ÖĞRENCİSİ VATANDAŞI RAHAT SEYAHAT ETSİN NEZAMAN YAPILIR BEKLEYELİM GÖRELİM

Yorumu oyla      13      7  
YILDIZ 26 Mart 2015 Perşembe 15:19

ELLERİNDE TELEFONLA ARABA KULLANIYORLAR BU ŞEKİLDE NE IŞIĞI FARKEDERLER NEDE VATANDAŞLARI İNSANLARA DAVRANIŞLARI DA ÇOK KABA BİR ERZURUMLU OLARAK BU DURUMDAN RAHATSIZ OLUYORUM

Yorumu oyla      16      5  
siyami 26 Mart 2015 Perşembe 13:32

noktasına kadar doğru..bu kentte toplu taşıma yetersizdir. makam arabalarından bir gün vazgeçin otobüse binin de iş okul çıkış saatlerinde halkın halini görün....

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen’den milli dayanışma vurgusu
Oltu’nun düşman işgalinden kurtuluşu, 97’nci yıldönümü münasebetiyle ilçe ...
Oltu, gurbetçi dadaşları ağırladı
Oltu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıldönümü kutlamaları için ...
Kent Meydanı büyüme sürecinde
Yakutiye Belediyesi tarafından 2011 yılında yapımı tamamlanarak hizmete ...
 
Gazeteciler Erzurum’un sorunlarını tartıştı
Gazeteci Yazar Esat Bindesen’in Kardelen TV’de hazırlayıp sunduğu Kriz ...
2014’te kayıp 325 kişi bulundu
Erzurum’da 2014 yılı içerisinde hakkında kayıp müracaatı yapılan 325 kişinin ...
Aksakal: Nevruz Türk Milletinin Bayramıdır
Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, Nevruz Bayramı'nın ...
 
Gazeteciler EGC Balık şöleninde buluştu
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti’nin organize ettiği “Balık Ekmek Şöleni” ...
Altıparmak, ‘Nevruz kardeşliğin sembolü’
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla ...
'Bunlar doğru şeyler değil'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çözüm süreci kapsamında 4 kişilik ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva