YAŞAR YILDIZ
BAYBURT (İHA) - Bayburt Üniversitesi, yaptığı atılımlarla farklı şehirlerdeki yatırımcı, sanayici ve bazı kamu teşekküllerinin ilgi odağı olmaya başladı. Özellikle Erzurum, Erzincan gibi bölge şehirlerinin yöresel zenginliklerini geliştirilmesi yönünde Üniversitenin laboratuar imkânlarından, nitelikli ve deneyimli öğretim üyelerimizin bilimsel birikimlerinden faydalanmak istiyor.
BAYBURT ÜNİVERSİTESİ BÖLGEDE TOPLUM MERKEZLİ ÜNİVERSİTE OLMA YOLUNDA
Hafta içinde her iki ilden gelen ve Rektör Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu’nu ziyaret eden heyet ile işbirliği adımları atıldı.
Bayburt Ünivresitesi Rektörlüğü’nce yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “18 Mayıs Cuma günü Erzurum’dan çeşitli oda temsilcileri Çoruh Havzası Kalkındırma İşbirliği Toplantısı için üniversitemize gelmişler, başta Oltu Çağ Kebabının dünya pazarlarında geniş yer bulabilmesi için yöreye has küçükbaş (koyun) üreticiliğinin tüm Çoruh Havzası boyunca ve Bayburt ili dâhilinde uzman besiciliğe dönüştürülmesi ve mera alanlarının tarımsal açıdan ıslahı konusunda üniversitemiz gıda mühendisliği bölümünden faydalanılması yönünde işbirliğine başlanılmıştır. Böylece Bayburt halkına tarım ve hayvancılık bakımından profesyonel yaklaşımlar kazandırılarak ve bakanlık desteği de alınarak ileriye dönük atılımlar yapılabileceği bildirilmiştir.
BAYBURT ÜNİVERSİTESİNE ERZİNCAN TİCARET VE SANAYİ ODASINDAN İŞBİRLİĞİ ZİYARETİ
22 Mayıs 2012 tarihinde Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Aydın Yalvaç ve üyeleri “Erzincan Tulum Peynirinin kalite değerinin arttırılması ve yurt çapı ve dünya ölçeğinde daha geniş pazar payı alması” konusunda, Üniversitemiz ile işbirliği yapmak üzere Rektörümüz Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu’nu ziyaret etmişlerdir. Bilhassa Son bir yılda atak yaparak Gıda Mühendisliği Bölümü de dahil olmak üzere, mühendislik fakültesi bünyesine kazandırdığımız değerli Öğretim üyesi (Prof., Doç., ve Yar. Doç.) hocalarımızın, daha önce yer aldıkları önemli projelerdeki deneyimlerinden ve son teknolojilerle donatılmış laboratuar alt yapısından faydalanmak istediklerini dile getirmişlerdir. Ayrıca, oda başkanı Sayın Yalvaç “Bayburt Üniversitesi’nin genç ama güçlü bir alt yapısı ve dinamik bir kadroya sahip olduğu ve üniversite ile işbirliğinin kendilerini daha güçlü kılacağını ve her türlü bürokratik onayın daha hızlı işleyeceğini” dile getirmiştir. Bu kapsamda ileriye yönelik geniş işbirliği içeren protokol çalışmalarına başlanmıştır.
Bayburt Üniversitesi Rektörü Murat Mollamahmutoğlu ise bu tür işbirliklerinin “Amaç ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik olarak kalkınması ise, bizler Bayburt Üniversitesi olarak her yönü ile buna hizmet etmeye hazırız. Yeter ki bu çabalar araç edinilerek kişisel çıkarlara dönüştürülmesin. Üniversite camiası olarak kuruluşundan günümüze kadar üniversitemizin başlattığı toplumsal dayanışma ve dönüşüm projesi kapsamında hizmet etmek isteyen tüm oluşumlarla gerçekleştirdiğimiz işbirliğinde çok güzel sonuçlar elde ettik. Bu faydalı çabaların ve elde edilen sonuçların geniş çaplı ses getirmesi, ulusal ve hatta uluslararası ölçekte yankı uyandırması, bizimle işbirliği yapan çevrelere tanınmışlık fırsatı vererek farklı projelerin ve pazar ortamlarının keşfini de sağlamaktadır.”
Daha önce Rektör Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu ile Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır tarafından başlatılan işbirliği çerçevesinde Erzincan il sınırları dâhilinde termal su potansiyelinin araştırılması ve değerlendirilmesi de Bayburt Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Basmacı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burhanettin Altan önderliğinde, İnşaat Mühendisliği Bölümü Hidrolik Bilim Dalı öğretim üyeleri tarafından yürütülüyor.