EKONOMİK ÇÖKÜŞ MUHASEBECİLİĞİ DE VURDU
Erzurum’daki ticari hareketliliğin her geçen yıl biraz daha azaldığını, esnafın ve tüccarın bu durumdan dolayı artık kazanamaz hale geldiğini vurgulayan Zeki Akal, muhasebecilik yapan çok sayıda meslek mensubunun, bozulan ekonomik yapı nedeniyle iş terki verdiğini dile getirdi.
MUHASEBECİLİK BİTİYOR MU?
Bu küçülmenin yeni oluşan bir manzara şeklinde değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayan Zeki Akal, “İktisatla ilgilenen herkes, Erzurum’un son yıllarda ekonomik gücünü kaybettiğini bilir. Bu güç kaybı, diğer sektörlerde olduğu gibi, muhasebecilik meslek kolunu da olumsuz yönde etkilemiştir. Esnafın ve tüccarın kazancı düştükçe mükellef sayısı azalmış, mükellef sayısı azaldıkça da, muhasebeciler işlerini bırakır hale gelmişlerdir. Sadece geçtiğimiz yıl 10 meslektaşımızın işini terki, durumun vahim boyutunu gözler önüne sermektedir” diye konuştu.
MUHASEBECİLER FEDAKARLIK ÖRNEĞİ VERİYOR
Muhasebecilerin, giderek kötüleşen manzaraya rağmen mükelleflerine vermeleri gereken hizmeti aksatmadıklarını vurgulayan Zeki Akal, tahsilat yapamadığı için icralık olan çok sayıda muhasebecinin, bu sıkıntılara rağmen yine de fedakarlık peşinde olduğunu ifade etti.
10 MUHASEBECİ İŞİ BIRAKTI
Zeki Akal, “Bugün her muhasebeci, yanında eleman yetiştiriyor ve istihdam ediyor. Para dönmeyince, tedbir olarak yanında çalıştırdığı elamanları işten çıkarmaya başlıyor. Zaman sonra artık bu tür tedbirler de yeterli olmuyor ve tezgahın kapatılmasına karar veriliyor. Bu durum nasıl düzelir, bilmiyoruz. Ama meslek mensubu çok sayıda arkadaşımızın, işini terketmek üzere hazırlıklara başladıklarını biliyoruz. Şu an itibariyle 15 meslektaşımızın işine son vereceğinden haberdarız. İş bırakmayı tasarlayanları ise, hesaba katmıyoruz” dedi.