ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Fatih Karagümrük: 4 - Sakaryaspor: 0
Trendyol 1. Lig: Fatih Karagümrük: 4 - Sakaryaspor: 0
Trendyol 1. Lig: Ümraniyespor: 1 - Bandırmaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Ümraniyespor: 1 - Bandırmaspor: 1
Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 0 - Adanaspor: 0
Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 0 - Adanaspor: 0
Trendyol 1. Lig: Şanlıurfaspor: 3 – Yeni Malatyaspor: 0
Trendyol 1. Lig: Şanlıurfaspor: 3 – Yeni Malatyaspor: 0
Çelebi'den Ankara çıkarması
Çelebi'den Ankara çıkarması
HABERLER>GUNCEL
8 Haziran 2009 Pazartesi - 01:53

Teşvik tek çare...

Hükümet tarafından açıklanan yeni teşvik düzenlemesine tepkiler devam ediyor. Yeni düzenleme içinde 4’üncü kategoride yer alan Doğu Anadolu Bölgesi illerinden Van’da uygulamanın bölgelerarası kalkınmışlık farkını gideremeyeceği yönündeki eleştiriler ağırlık kazanırken, bölgede sanayinin yoğunlaştığı Malatya ve Elazığ’dan ise destek açıklamaları geldi. Erzurum’da ise teşvikle ilgili değerlendirmeler olumluluk kulvarında.

Teşvik tek çare...

ERZURUM MEMNUN GİBİ..
ETB, uygulamanın, kalkınma noktasında yeni heyecan ve ritm kazandıracağı görüşünü deklare ederken, ERGİAD da teşvikin ekonomik atılımlara performans kazandıracağı düşüncesini kamuoyuyla paylaştı. ETSO teşviki desteklediğini açıklarken, DASİDEF ise yeni dönemde teşvikin kağıt üzerinde kalmaması için Erzurum’da teşvik seferberliği başlatılmasını istedi.
ERZURUM ARTIK SİLKİNMELİ
Erzurum Valisi Bulut da sanayici ve işadamlarına yatırım çağrısında bulundu. Erzurum’un kalkınmada gerilerde kaldığını, oysaki 1980’li yıllara kadar Erzurum’un Türkiye’nin kalkınmışlık yönünden önde gelen illerinin arasında bulunduğunu hatırlatan Vali Bulut, bugün, Erzurum’un eğitimdeki göstergeleri ile kalkınmadaki göstergelerinin birbirine çok yakın olduğuna dikkat çekti.
KALKINMA EĞİTİMLE BAŞLAR
Kalkınmanın eğitimden başladığına işaret eden Vali Bulut, “Maalesef, Erzurum eğitimde Türkiye’nin diğer illeri arasında gerilerde kaldığı gibi kalkınmada da gerilerde kalmış durumda. Eğitimdeki gelişmişliğimiz ne ise kalkınmadaki durumumuzda öyle.” diye konuştu.
İŞADAMLARINA ÇAĞRI
Erzurum’un yeniden ticaret ve cazibe merkezi haline gelmesi için açıklanan yeni teşviklerden Erzurum’un en üst seviyede faydalanması noktasında işadamlarının desteğini beklediğini ifade eden Vali Bulut, “Erzurum’u eğitimi, ticareti, sanayisi, turizmi, tarımı, hayvancılığı ve diğer sektörleri ile beraber kalkındıracağız.”dedi.
2.OSB
Erzurum’un, yeni çıkarılan teşvik sisteminden azami seviyede yararlanması için gayret içerisinde olduklarını vurgulayan Vali Bulut, Erzurum’un kalkınması yolunda öncelik ve önem verilmesi gereken 3 tane yatırım sektörü ve yatırımlar için oluşturulacak 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin yerinin işadamları ve sanayicilerce varılacak ortak kararla belirleneceğini vurguladı.
ERZURUM CAZİBE MERKEZİ
Erzurum’un gerçek bir cazibe merkezi olduğuna vurgu yapan Vali Bulut, Erzurum’un tarihin bunun göstergesi olduğunu, İpek Yolu ve diğer ticaret yollarının Erzurum’dan geçmesinin ve bulunduğu bölgenin yüzyıllarca ticaret merkezliğini yapmasının da Erzurum’un cazibesini artırdığını söyledi. Bulut, İlin kalkınmadaki avantajlarının katma değere dönüşmesi noktasında yeni teşvikin iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
 
HABERİ 7’DE

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İNSANyusuf 9 Haziran 2009 Salı 00:11

Şunuda söylemeden geçemeyeceğim,80'li yıllara kadar neden Erzurum Türkiye’nin kalkınmışlık yönünden önde gelen illerinin arasında idi?Çünkü küçük işletmeci,küçük esnaf adam yerine koyulurdu,bu şehri yine layık olduğu yere getireceklerde onlardır.Bir avuç tuzukurular değil...

Yorumu oyla      6      4  
İNSANyusuf 9 Haziran 2009 Salı 00:07

Küçük esnafın,sahipsiz girişimcinin Erzurumdaki hemen hemen her kurumda azarlandığı bir ortamda kimlere hizmet edileceğide bellidir.Küçük esnafın azarlanmadığı bir kurum varmı?Baştan savmacıların,liyakatsiz kişilerin,kıskançmı diyeyim,yobazmı diyeyim bürokratların harman olduğu bir ortamda ne teşviği,bırakın bu işleri,birde tembel tembel yatmakla,ahkam kesmekle olmaz,yeter,valiye,kaymakama,belediye reisine,emniyet müdürüne yalakalık etmekle de olmaz,önce kendimizi düzeltelim,çalışkan,mert,adam gibi herkes bulunduğu metrekarenin hakkını verir ise zaten gerisi gelecektir.Kuyruk acım yok,bütün bedenim acımakta,bedenim Erzurum,bedenim gariban esnaf,mazlum Hemşehrimdir.

Yorumu oyla      6      4  
Tec Dağlı 8 Haziran 2009 Pazartesi 13:50

Sayın Valim;çok güzel ve doğru söylersiniz. Ama,bunlarla yetinilmemeli,demeçler verilmeli peşinden de icraatlar yapılmalı.Sizleri,ge len bu kadar valiler içerisinde daha faal, daha enerjik görüyorum(bu altmış yılda).İnşâ allah yanılmayız.Bu paketi sayın ETSO Başkanı mız da destekliyorlar.Bu teşvik;esnafımızın SSK,Bağkur gibi borçlerına da kolaylıklar ge tirebilmeli,esnaf rahat bir nefes almalı.Bu konuda şahit olduğumuz,esnafımızın büyük kıs mı sıkıntı içerisindeler.Ayrıca, bu teşvik çiftçi ve çalışan kesime de uygulanmalı.Bun lara batıdan farklı bir maaş sistemi getiril meli.Yani,vatandaş bu desteklerle buralarda tutulmalıdır.İşte böyle kalıcı teşviklerle, belki bu GÖÇ'ün önüne geçilebilir.Fakat,bütün bunlar demeçlerle kalmamalı,derhal hayata ge çirilmelidir.Bu yöre halkı bunu çoktan hak ediyor.Siz sayın yetkililerde bunun takipçisi olur ve uğraşırlarsa,olmayacak şey yoktur.Se lamlar "ALLAH" bu yöre halkının yâr ve yardımcısı olsun.İdarecilere de güç versin.Âmin.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ahıskalılardan Vatandaşlık başvurusu
Valilik bünyesinde oluşturulan ‘Vatandaşlık Başvuru İnceleme Komisyonu’, ...
Aziziye’de örnek dayanışma
Aziziye Kaymakamı Çobanoğlu ile Belediye Başkanı Cengiz, ilçe sakinleriyle ...
‘Çevre Duyarlılığı’ daveti
Çevre Haftası etkinlikleri, Erzurum’da tüm hızıyla devam ediyor. Etkinlikler ...
 
Şehit er için ağlatan tören
Askeri tatbikat sırasında Erzurum-Artvin karayolunda devrilen askeri araçta ...
AB, Erzurum’da bilgi bürosu açacak
Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı Çek Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği ...
AB Heyeti, ERKADIN’ı ziyaret etti
Avrupa Birliğinin Ankara'daki Büyükelçiliklerinde görevli 15 Müsteşar, ...
 
“Kars ve Erzurum iki önemli şehir”
Avrupa Birliği (AB) Ankara Büyükelçilik Müsteşarları Erzurum'daki gezisini ...
‘Ermenilerin Gerçek Yüzü’
Iğdır Asılsız Ermeni İddiaları İle Mücadele Derneği tarafından okullarda ...
Bavyera Heyeti Erzurum’da
AB sürecindeki Türkiye’yi incelemek üzere Türkiye’nin Doğu illerinde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Lider olmak mı, lider doğmak mı?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva