ERZURUM (İHA) - Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce 5996 Sayılı Ekmek ve Ekmek Çeşitlerinin Tebliği ve Getirdiği Yenilikler ile Yapılması Gerekenler konusunda, Erzurum ve ilçelerindeki Unlu Mamulleri ve Ekmek Fırını işletmelerinin temsilcilerine slayt eşliğinde bilgilendirmelerde bulundu.
HINISLIOĞLU’NUN DEĞERLENDİRMESİ
Erzurum il Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün değerlendirme toplantısında konuşan Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Hınıslıoğlu, Sağlık ve Hijyen konusunda Türk Gıda Kodeksi kriterlerinin işletmeler tarafından yerine getirilmesinin artık zorunlu hale getirilmesinin halk sağlığı açısından büyük bir önem arz ettiğini vurgulayarak, “Bugün burada yapılan Ekmek ve Ekmek Çeşitlerinin Tebliği ile ilgili değerlendirme toplantısının Unlu mamuller sektörünün önündeki engelleri aşması noktasında önemli bir çalışma olarak ön plana çıkmaktadır”.dedi.
Erzurum Ticaret Borsası olarak gıda sektörünün tüm kesimlerine laboratuar hizmetinden sektördeki tüm sorunlarına kadar destek olduklarını belirten Başkan Hınıslıoğlu, Bizler hizmet için buralardayız, Bugün gerçekleştirilen “Ekmek konulu toplantıda da yeniden gündeme getirmek istiyorum. Kapılarımız esnaf, tüccar ve işverene açık, tüm hizmetlerimizden yararlanabilirler” şeklinde konuştu.
Programda daha sonra Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli Ziraat Mühendisi Selma Koşan, “5996 Sayılı Ekmek ve Ekmek Çeşitlerinin Tebliği ve Getirdiği Yenilikler ile Yapılması Gerekenler” konusunda katılımcılara bilgiler verdi.