ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sosyal Sigortalar Kanunu değişikliği kabul edildi
Sosyal Sigortalar Kanunu değişikliği kabul edildi
Muş'ta aileler evlat nöbetini sürdürüyor
Muş'ta aileler evlat nöbetini sürdürüyor
Milli Gurur 109’uncu yılında
Milli Gurur 109’uncu yılında
Memur-Sen refah payı talebinde bulundu
Memur-Sen refah payı talebinde bulundu
Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığı azaldı
Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığı azaldı
HABERLER>EĞİTİM
26 Ocak 2011 Çarşamba - 00:09

Tarım eğitiminde çığır açtılar

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde 2010 yılı proje uygulamaları ve bilimsel araştırma çalışmaları netleşti.

Tarım eğitiminde çığır açtılar

ERZURUM(GHA) – Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde 2010 yılı proje uygulamaları ve bilimsel araştırma çalışmaları netleşti. Ulusal ve uluslararası düzeyde birçok araştırmanın yapıldığı Ziraat Fakültesi’nde, Türkiye Bilim ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK), Avrupa Birliği (AB), Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Atatürk üniversitesi Rektörlüğü Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP), NATO, UNDP ve BTC’den de destek aldı. 
//CANPOLAT BİLİMSEL YAKLAŞIMI AKTARDI
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Canbolat, 2010 yılı proje uygulamaları ve bilimsel araştırma çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Ziraat Fakültesi’nin, sahip olduğu teknolojik olanaklar, fiziki altyapı ve güçlü akademik kadrosu ile birçok araştırmanın yapılmasına imkan tanıdığını kaydeden Canbolat, bu yüzden gerek ulusal ve gerekse uluslararası düzeyde birçok araştırma yaptıklarını bildirdi. Bu çalışmaların, alanındaki önemli dergilerde yayınlanarak, bilime önemli ölçüde katkılar sağlandığını belirten Canbolat, “Bunun yanında araştırma sonuçları, düzenlenen kongre, sempozyum, konferans, seminer ve panel gibi bilimsel etkinliklerde sunulmuş ve geniş platformlarda tartışılmıştır.” dedi.
//DEVAM EDEN PROJELER
Canbolat, Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinin koordinatörlüğünde “Erzurum İli Büyükbaş Hayvan Islah projesi, Ata Botanik Park projesi, Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı Kırsal Kalkınma Projesi, Mera Islah Projesi” gibi çalışmaların halen devam ettiğini anlattı.
Ziraat Fakültesi Dekanı Canbolat, “Fakültemiz ile Erzurum Valiliğinin ortaklaşa yürüttüğü ‘Erzurum İli Büyükbaş Hayvan Islahı Projesi’ kapsamında 10 hafta süren eğitim seminerleri süresince yaklaşık 500 üreticiye hayvancılık ile ilgili değişik konularda kurslar verildi. Hazırlanan projeler TÜBİTAK, AB, DPT, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü BAP, NATO, UNDP ve BTC tarafından desteklendi.” diye konuştu.
//2010 YILINDA 59 PROJEYE DESTEK SAĞLANDI…
Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri tarafından 2010 yılı birinci döneminde 26, ikinci döneminde ise, 33 proje hazırlandığını ve bu projelerin BAP tarafından desteklendiğini vurgulayan Canbolat, hayvancılık işletmelerinin yem sorununa çözüm amacıyla ‘Silaj ve TMR Balyalama ve Ambalajlama Tesisi’ kurduklarını da hatırlattı. Yapılması planlanan bu proje ile başta mısır olmak üzere her türlü yeşil yem bitkilerinin, sabit silolarda yapılan silajlarının ve tam yem olarak tabir edilen TMR’ın sabit bir tesiste hazırlanıp, balyalanması ve ambalajlanmasının sağlandığını aktaran Canbolat, böylelikle ticari bir ürünün ortaya çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi.
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafında hazırlanan ve Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürlüğünün ortak olduğu Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından desteklenen “Erzurum’da Yem Bitkileri Tohumluk Üretiminin Geliştirilmesi” isimli projeye de değinen Canbolat, yaklaşık 3 ay süren proje süresince, Erzurum yöresinde 16 değişik merkezde 700’den fazla katılımcıya tohumluk eğitimi verildiğini dile getirdi.
//YÜRÜTÜLEN DİĞER PROJELER…
Dekan Canbolat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğitimlerde, bölgemizin ve ilimizin yem bitkileri tohumluk üretiminde sahip olduğu düşük nispi nem, serin ve yağışlı ilkbahar, kurak, sıcak ve bol güneşli yaz ayları ile yoğun böcek popülasyonu gibi avantajların değerlendirilerek, üreticilerin tohumluk üretimine özendirilmesi hedeflendi. Ayrıca, ilçelerdeki eğitimin tamamlanmasının ardından teknik personel eğitimi ve çiftlik gezisi yapılarak proje 12 Ocak Salı günü tamamlandı. Yine Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından Mali destek projeleri kapsamında Prof. Dr. Mustafa Tan’ın hazırladığı, ‘Erzurum Ovasında Silaj Tekniğinin Yaygınlaştırılması’ ile, Prof. Dr. Faik Kantar’ın, ‘Kuzey Doğu Anadolu’da Organik Tarım Kümelenmesi’ projeleri kabul edilmiştir. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)’nın teknik ve mali destek sağlayacağı, yürütücülüğünü Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinin yapacağı, Erzurum İl Özel İdaresi ve Erzurum Ticaret Borsası ortaklığında Erzurum süt inekçiliğinin geliştirilmesini amaçlayan DANABANK projesi güdümlü projeler kapsamında DPT gönderilmiştir.
//MARKA TESCİL İŞLEMLERİ…
Türk Patent Enstitüsüne Fakültemiz adına markamızın ve 23 farklı alanda mal ve hizmetlerin tescili için başvuruda bulunularak marka tescil işlemleri başlatılmıştır. Markamız şu anda yayın kararını Türk Patent Enstitüsü’nden almış olup, 3 aylık ilan süresinin sonunda fakültemiz marka tescilli ilk fakülte olacaktır. Fakültemiz 2010 yılı içerisinde ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi uygulamalarına geçilmesi, Pilot Süt Fabrikası ve Ekmek Fabrikası'nın kalite yönetim sistematiğine kavuşması için ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin belgelendirilmesi için çalışmalar başlatılmış, yapılan çalışmalar sonucunda Fakültemiz için ISO 9001 belgesi alınmıştır. Bu ziraat fakülteleri arasında bir ilktir.
Fakültemizin gıda üretim tesislerine ISO 22000 belgesi alınması için gerekli alt yapı çalışmaları yapılmış gerekli denetimler gerçekleştirilmiş bulunmaktadır. ISO 22000 belgesi fabrikalarımız için 2011 yılının ilk aylarında alınmış olacaktır.”
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ne yapmışlarr.... 26 Ocak 2011 Çarşamba 14:34

Bu ziraat fakültesi lafta var. Patates hastalıklarına mı çözüm buldu. Bi tohummu geliştirdi. 50-60 yılda ne yaptı. lütfen bir örnek versinler...

Yorumu oyla      6      4  
bal kayalarılı 26 Ocak 2011 Çarşamba 09:27

Bizim oğlan bina okur, döner döner yine okur,tabiriyle, yıllardır hep aynı şeyler söyleniyor,ama ortada gözle görülür hiçbir gelişme görülmüyor.Bir arpa boyu da yol alınmıyor.Sadece,kuru kuruya, şifahi bilgiler veriliyor o kadar. Ama saltanat, pürüzsüz ve kesintisiz ve hatta, daha da artarak devam ediyor.Yiyin efendiler yiyin! Bu hân-ı iştiha sizindir.Patlayıncaya,çatla yıncaya, tıksırıncaya kadar yiyin, diyor ya şair, işte öyle yiyin.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrenciler Palyaço’yla kahkahaya boğuldu
Pasinler’de sahnelenen ‘palyaço’ oyunu öğrencileri kahkahaya boğdu.
Rektör seçiminde öğrenci de oy kullanacak
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'la ...
Budak göreve başladı
Geçtiğimiz yıl yolsuzluk yaptığı iddiasıyla tutuklanan ve yaklaşık iki ...
 
‘Çocuk ruh sağlığını hafife almayın’
Çocuklarda başarısızlık, saldırganlık ve içe kapanıklık gibi problemlerin ...
DES'ten 'Türkiye neden okumuyor' anketi
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) tarafından yapılan ankete göre, gençlerin ...
TGB Erzurum’da kurultay yapacak
Türkiye Gençlik Birliği (TGB), 27 Ocak'ta Erzurum'da Dünya Üniversitelerarası ...
 
Veterinerlikte Erzurum damgası
Bölgeye bağlı 9 şehire ait örnekler, Erzurum Veteriner Kontrol ve Araştırma ...
Eğitime ‘Dost el’ yatırımı
Erzurum merkez ve ilçelerde öğrencilere hem okuma salonu, hem de yurt ...
Öğrenciler bilgilerini yarıştırdı
Pasinler ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ilköğretim ve liseler ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yılın Yenisi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Dadaşlar Diyarı'nın Gönül Valisine Veda
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Palandöken’in Bembeyaz Cazibesi
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
“Merhamet” Politikası ve Terör
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Kağıt gazete dönemi bitti!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Sosyal Medya ve Siyaset: Ahlakın Kaybolduğu Yer mi?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva