Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ziyaret etti.
Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı Fatih Gül ile birlikte İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ziyaret ederek İl Müdürü Osman Akar’dan brifing aldı.
Akar, ilin genel tarım ve hayvancılık yapısı, mevcut durum ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.
Vali Altıparmak, kurumsal olarak tarım teşkilatının çalışma alanının çok geniş olduğunu, bütün sektörlerin doğrudan veya dolaylı olarak ilişkili olduğu bu sektörün kamu ayağında hizmet etmenin hassas ve süreklilik isteyen bir iş olduğunu belirtti.
ALTIPARMAK’IN DEĞERLENDİRMESİ
Vali Altıparmak, “Tarım sektörü insanın ihtiyaç duyduğu güvenilir gıdanın üretiminden soframıza gelinceye kadarki bütün aşamalarında yer alıyor. Türkiye'nin alansal olarak 4. büyük ili konumunda olan Erzurum’da tarım alanlarının her yıl kayıt altına alınması, hayvancılıkta aşılama, sağlık taraması, yeni doğanların küpeleme ve kaydı gibi hizmetlerle ortalama 1,4 milyon büyükbaş ve küçükbaşa hayvana yılda en az 2 kez tarım çalışanının elinin dokunması süreci özetlemeye yeterlidir." dedi.
Yaklaşık 2 saat süren ziyarette, yeni yatırımcılara rehberlik hizmetleri, gıda güvenliği ve kontrol çalışmaları, su ürünleri yetiştiriciliğinde yapılabilecek çalışmalar, ekonomik değer arz eden sütte soğuk zincir çalışması, mera alanlarının yüzde 11'ini barındıran Erzurum meraları için yapılacak çalışmalar, arıcılık çalışmalarına değer katabilmek adına balda markalaşma çalışmaları, arazi toplulaştırma çalışmaları gibi birçok önemli başlık gündeme alınarak değerlendirildi.