Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP), heyeti Kars Valisi Günay Özdemir’i makamında ziyaret etti. Vali Günay Özdemir, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında, TANAP LOT 1 İnşaat Müdürü Ahmet Baştuğ, TANAP Sosyal Etki Uzmanı Burcu Savaş, EPCM Sosyal Yöneticisi Çelik Ertunç, EPCM Sosyal Koordinatörü Halil Can Emre, FERNAS İnşaat Halkla İlişkiler Müdürü Başak Çetin, FERNAS İnşaat LOT 1 Müdürü Abdullah Yaran’dan oluşan heyeti makamında kabul etti.
Heyet Vali Özdemir’i ziyaretinde, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi sundu. Vali Günay Özdemir, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, TANAP’ın ülkemiz, bölgemiz ve kardeş Azerbaycan için çok önemli olduğunu vurgulayarak projenin bir an önce bitirilerek hizmete sunulmasını beklediklerini belirtti.
Öte yandan çalışmaların devam ettiği LOT-1 Ardahan, Kars, Erzurum bölgesinde toplam bin 499 çalışanın 639’u yerel halktan istihdam edildi. İnşaatın yapıldığı bölgedeki yerel tedarikçilerin gerekli kalite ve iş sağlığı güvenliği standartlarını sağlaması durumunda yerel satın alma olabildiğince üst seviyeye çıkarılmaya çalışılmakta olup, yerel mal alımı yüzde 60, yerel hizmet alımı yüzde 28 seviyelerine ulaştı. Doğalgaz boru hattı inşaat faaliyetleri esnasında tehlike arz edecek durumların önüne geçilmesi ve alınacak tedbirlere yönelik olarak eğitimler de veriliyor.
TRANS ANADOLU DOĞALGAZ BORU HATTI PROJESİ
Türkiye ve Azerbaycan’ın bugüne kadar başarı ile yürüttükleri projelerin enerji alanındaki en önemli temsilcilerinden biri olan TANAP Projesi, dünya enerji piyasalarında da ses getirecek, Avrupa’nın ve Türkiye’nin doğalgaz ihtiyacını karşılamayı bunun yanı sıra bölgede gaz çeşitliliğinin sağlanmasını hedefleyen dev bir Projedir. TANAP, Türkiye Gürcistan sınırında Ardahan ili Posof ilçesi Türkgözü Köyünden başlayarak 20 ilden geçecek ve Yunanistan sınırında Edirne’nin İpsala ilçesinde son bulacaktır. Avrupa ülkelerine doğalgaz aktaracak olan Trans Adriatic Pipeline Doğal Gaz Boru Hattı’na bağlanacaktır. Proje kapsamında Türkiye sınırları içerisinde biri Eskişehir ve diğeri Trakya’da olmak üzere, ulusal doğalgaz iletim şebekesine bağlantı için iki çıkış noktası yer alacak.