Erzurum merkez Yakutiye Belediyesi El Sanatları ve Meslek Kursları, ev hanımları ve genç kızlara adeta altın bilezik oluyor. 8 yıldır devam eden kursların ev hanımlarına ek kaynak oluşturduğunu, kursların sipariş atölyesi gibi çalıştığını belirten Başkan Ali Korkut, "Kurslarımız, özellikle ev hanımlarını aile ekonomisine katkı yapar noktaya getirmek. Bunda da başarılıyız" dedi.
EV HANIMLARI İÇİN BÜYÜK FIRSAT
Yakutiye Belediyesi tarafından açılan meslek edindirme kursları ev hanımları için umut kapısı oluyor. Mefruşat, Makine Nakışı, El Nakışı, Keçe, gibi el sanatları dallarında sürdürülen kurslar, ev hanımları için adeta altın bilezik oluyor. El sanatlarıyla ilgili gelişim sağlayan kursiyerler, aldıkları siparişlerle para kazanıyorlar. Birçok kursiyer, kazandıkları paralarla mutfak masrafını sağlamanın dışında kızları ve oğullarının çeyizliklerini hazırlayıp düğünlerini yaptıklarını söylüyorlar. Belediye Başkanı Ali Korkut, 8 yıldır süren kursların umut olduğunu söylüyor.
Diğer yandan kurslarda meslek becerini geliştiren girişimci kadınlarda çıkabiliyor. Bunlardan biri de Gülpaşa Çam isimli ev hanımı. 1 yıl mefruşat kursuna devam eden 3 çocuk annesi Gülpaşa Çam, çeyizlikler yapıp satmak için dükkan açtı. merkez Palandöken İlçesi Yıldızkent Semti`nde `Ana- kız çeyiz` adını verdiği dükkan açan Gülpaşa Çam'ın ilk müşterisi ise Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut oldu.
KURSİYERLERE ÖRNEK
Yakutiye Belediye Başkanı AK Partili Ali Korkut, Gülpaşa Çam`ın gösterdiği cesareti ile diğer kursiyerlere örnek olduğunu ifade ederek şunları söyledi:`Meslek edindirme kurslarını 7 yıldır düzenliyoruz. Her yıl 50- 60 kişilik gruplarımız oluyor ve bunlar çeşitli eğitimler alıyor. Gülpaşa hanım kursa başladığı günden itibaren `Ben iş yeri açacağım` demesi ve kendine güvenerek bunu hayata geçirmesi beni son derece onurlandırdı. Bizim amacımız aslında kadınları evlerden çıkarmak ve aile ekonomisine katkı sağlayacak boyuta getirmek. Öğrendiğime göre çok sayıda sipariş almaya başlamış. Daha yeni açılmış olmasına rağmen sipariş alacak duruma ulaşması çok güzel. Bir yıllık süreç geçtikten sonra buranın iş hacminin daha artacağını ve başka kadınlara iş imkanı vereceğini düşünüyorum.`
Hayatının büyük bir bölümünü evde yemek yapıp, çamaşır, bulaşık yıkayarak ve çocuklarını büyüterek geçirdiğini ifade eden Gülpaşa Çam, hedefinin dar gelirli kadınlara iş vermek olduğunu belirtti. Mesleğini en iyi şekilde yapacağına inandığını belirten Çam, `Kendime güvendim ve işimin patronu oldum. `Burası benim` demek çok güzel bir duygu. İnsanın kedine güveni geliyor. Şimdilik dükkanı kendim idare edebiliyorum. Ama her geçen gün siparişler artıyor. Yakında dar gelirli birkaç kadını iş sahibi yapmak istiyorum` diye konuştu.