Yabgu Nihat Yiğit'in bizzat ilgilendiği kampın çadırları Safranbolu Kent Ormanı'na kuruldu. İkişer 3'er kişilik olmak üzere toplam 32 çadır kurulan kamp dört gün sürdü. Nihat Yiğit tarafından Sayokan'daki yenilikler ve Türk Kılıç Sanatı Yesüken hakkında bilgi verildi. Kampa, başta Türkiye'deki alplık okulları olmak üzere birçok ülkeden tayangu, aybar, tuyun ve toralplar katıldı.
Türkiye'den Ankara, Antalya, Aydın, Diyarbakır, Düzce, Çorum, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Malatya, Rize, Sivas ve Trabzon'daki alplık okullarından iştirak oldu. Yurt dışından ise ABD, Azerbaycan, Belçika ve İran'dan katılım gerçekleşti. Sabah 06:00'da çadırlarından fırlayan alplar, günün ilk antremanına orman koşusuyla başlayıp arada verilen molalarla birlikte akşam 20:30'da günü tamamlayarak istirahate çekildi.
//ZOR ŞARTLAR
Kamp ve seminerlerin önemine işaret eden Yabgu Nihat Yiğit, "Bu kampın gayesi çok farklı idi. Son teknik gelişmeleri gündeme almanın yanında, bir de mana boyutunda bir hedefi vardı. Ümit ederiz ki bu gayeye de ulaşılmıştır" dedi. Zor şartlar ve mahrumiyet ortamında kalp ve nefsin birbiriyle olan savaşında arkadaşlarının tercihlerini ortaya koyduklarını anlatan Yabgu Yiğit, şöyle konuştu: "Elbette kalbi olanlar yol aldılar, nefsinin sesini dinleyenler dışarıya vurmasalar da oldukları yerde kalarak geri
döndüler. Lakin gözlemlerimiz şudur ki, arkadaşlarımız kalplerinden yana olup kamp boyunca nefislerine sırtlarını döndüler. Hepsini kutluyoruz."
"Savaşçı olmak, olağan durumlarda değil olağan dışı durumlarda da maharetini ortaya koymaktır" diyen Yiğit, işte bu düstur üzere, birçok imkandan mahrum olarak ormanlık bir alanda kamp yaptıklarını söyledi. Soğuk ve yağmurlu bir ortamda fedakârlık yaparak, sebat eden bütün arkadaşlarına teşekkür eden Yiğit, "Dostluğumuzun, birbirimize olan saygı ve sevgimizin arttığına inanıyorum. Allah hepimizi benlikten kurtarıp 'biz' kelimesiyle birlik içinde yaşatsın" dedi.
//YESÜKEN TANITILDI
Yabgu Nihat Yiğit, 1999 yılında kurduğu Sayokan'ın ardından tam 10 yıl sonra Türk Kılıç Sanatı Yesüken'i kurdu. Yesüken'in tanıtımı ilk defa güz kampında gerçekleştirildi. Yabgu Yiğit tarafından tanıtımı yapılan Yesüken, alplar tarafından içtenlikle kabul görürken, çalışmalar 'Urungu' adı verilen talim kılıcıyla yapıldı. İki gün olarak düzenlenen seminerde öncelikle anlamını bugünkü Türkçe ile anlatan Nihat Yiğit, Yesüken'in 'yasadan yana' demek olduğunu hatırlattı.
//BELGESEL ÇEKİMİ
Güz kampıyla birlikte Sayokan belgeselinin çekimlerine de başlandı. Kamptan bol bol görüntüler alındı. Sayokan Dünya Fedarasyonu Genel Sekreteri Ahmet Yaşar Tanrıverdi'nin sahibi olduğu AYT Yapımcılık tarafından çekimleri yapılan belgesel, TRT AVAZ'da 13 bölüm halinde yayınlanacak. 27 ülkede 3 dilde yayınlanacak belgesel hem Sayokan'ı tanıtacak, hem de ilk etapta Türkiye'de faaliyet gösteren Sayokan Alplık Okulları ve aybarlarını tanıtmayı hedefliyor. İkinci etabı ise yurt dışında faaliyet gösteren
alplık okulları, bulunduğu ülkede Sayokan'ın tanınmışlığını ortaya koyan röportajlar ve aybarlar konu edilecek.
//BAŞKAN AKSOY'DAN ZİYARET
Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Kent Orman'ında kurulan kamp alanına gelerek Sayokan alplarını ziyaret etti. Başkan Aksoy'u karşılayan Yabgu Nihat Yiğit, katılımcılara tanıttı. Kamp için bir ihtiyaç olup olmadığını soran Başkan Aksoy, yanında getirdiği Safranbolu lokumunu ikram etti.
//BİZ AZERİ DEĞİL TÜRKÜZ
Azerbaycan'dan yedi arkadaşıyla katılan Aybar Vasif Namazov, kampın kendileri için büyük fayda sağladığını söyledi. Namazov, Türkiye'deki kardeşlerinden kendilerine Azeri dememelerini kendilerinin Türk olduğunu belirterek "Hepimiz kardeşiz. Tek millet, iki devletiz" ifadelerini kullandı.
//AMERİKALI DAVİD
Kampa katılan Amerikalı David Cialini ise tam bir Türk hayranı. Kamp sonrası Yabgu Nihat Yiğit tarafından teşekkür belgesi ve plaket verilen Cialini, Sayokan'la tanıştıktan sonra Türkleri daha çok sevdiğini ve bu sebeple Türk Gecesi düzenlemeye başladığını söyledi.