ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
TRENDYOL 1. Ligde transferler gündemi
TRENDYOL 1. Ligde transferler gündemi
Çocuklarını toprağa gömerek kurtardılar
Çocuklarını toprağa gömerek kurtardılar
Gençlere seyahatsever çağrısı
Gençlere seyahatsever çağrısı
DHMİ Haziran ayı Erzurum verileri açıklandı
DHMİ Haziran ayı Erzurum verileri açıklandı
Erzurum kaza sayısında bölgede ilk sırada
Erzurum kaza sayısında bölgede ilk sırada
HABERLER>GUNCEL
13 Şubat 2012 Pazartesi - 17:26

Sosyal Sorumlulukta yeni adım

Kalkınma Bakanlığı’nca yürütülen programın, illerdeki bu tür sosyal sorumluluk projeleri için önemli bir avantaj olduğuna dikkati çeken Vali Öztürk, yıllık 10 ile 15 milyon lira arasında değişen tutarlarda kaynak sağlanan programın, devletin sosyal yönünü çok daha etkin bir hale dönüştürdüğünü ifade etti. Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Apaçık ise, mahkum yakınlarının çoğu zaman sosyal birtakım sıkıntılarla karşı karşıya kalabildiklerine dikkati çekerek, bu tür projeler sayesinde hem mahkum yakınlarının, hem de eski hükümlülerin topluma rahatlıkla kazandırılabileceklerini dile getirdi.

Sosyal Sorumlulukta yeni adım

ERZURUM (İHA) –
Kalkınma Bakanlığı’nca yürütülen programın, illerdeki bu tür sosyal sorumluluk projeleri için önemli bir avantaj olduğuna dikkati çeken Vali Öztürk, yıllık 10 ile 15 milyon lira arasında değişen tutarlarda kaynak sağlanan programın, devletin sosyal yönünü çok daha etkin bir hale dönüştürdüğünü ifade etti. Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Apaçık ise, mahkum yakınlarının çoğu zaman sosyal birtakım sıkıntılarla karşı karşıya kalabildiklerine dikkati çekerek, bu tür projeler sayesinde hem mahkum yakınlarının, hem de eski hükümlülerin topluma rahatlıkla kazandırılabileceklerini dile getirdi.
Mahkum yakınlarıyla eski hükümlülerin topluma kazandırılması amacıyla hazırlanan “Toplumla Kaynaştırma ve İstihdam Sağlama” projesinin tanıtım toplantısı yapıldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Kalkınma Vakfı,  Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı Denetimli Serbestlik Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü’nce yürütülen proje kapsamında, toplam 150 mahkum yakını ve eski hükümlüye kültür, sanat, mesleki eğitim ve beceriyi artırma kursları verilecek.
Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK), Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı Denetimli Serbestlik Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü’nce yürütülen “Toplumla Kaynaştırma ve İstihdam Sağlama” projesi, bugün düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki (ETSO) tanıtım toplantısına Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Baro Başkanı Mehmet Güzel, ERVAK Başkanı Erdal Güzel, şube müdürleri, proje ekibi, akademisyenler ve kursiyerler katıldı. ERVAK Başkanı Erdal Güzel’in açılış konuşmasını yaptığı tanıtım toplantısına ilgi büyük olurken, projenin görsel sunumu da, beğeniyle izlendi.
ESKİ HÜKÜMLÜ VE MAHKUM YAKINLARININ MAĞDURİYETİ ORTADAN KALDIRILACAK
ERVAK Başkanı Erdal Güzel, devletin sosyal yönünü çok daha etkin bir biçimde ortaya çıkarmak amacıyla hazırlanan projenin, aile fertlerinden herhangi birisinin mahkumiyetiyle ortaya çıkan çeşitli mağduriyetleri ortadan kaldırma amacını taşıdığını söyledi. Güzel, aralarında eski hükümlülerin de bulunacağı toplam 150 kişiye sosyal, kültürel, mesleki eğitim ve beceri artırma kursları verileceğini kaydederek, yine proje kapsamında yaklaşık 500 kişiye de, aile içi şiddet ve iletişimi güçlendirme konularında seminerler verileceğini bildirdi.
APAÇIK’IN DEĞERLENDİRMESİ
Güzel’in konuşmasının ardından söz alan Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık ise, mahkum yakınlarının çoğu zaman sosyal birtakım sıkıntılarla karşı karşıya kalabildiklerine dikkati çekerek, bu tür projeler sayesinde hem mahkum yakınlarının, hem de eski hükümlülerin topluma rahatlıkla kazandırılabileceklerini ifade etti. Başsavcı Apaçık, “Umuyoruz ki, bu amaçla yürütülen çalışmaların sayısı artar ve cezaevlerinden tahliye olan hükümlüler, yeniden buralara geri dönmek zorunda kalmaz. Bizler de cezaevlerimizin boş kalmasıyla iftihar ederiz” dedi.
KÜÇÜKLER, KATILIMCILARA PROJE HAKKINDA BİLGİLER AKTARDI
Tanıtım toplantısında konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise, ceza sorumluluğunun şahsilik ilkesine işaret ederek, “Suç teşkil eden eylemlerin karşılığında verilen ceza, hukuk sisteminde failini bağlıyor. Bu da zaten ceza sorumluluğunun şahsilik ilkesini ortaya koyuyor. Ancak mahkumların geride bıraktıkları yakınları ve aileleri, toplum içerisinde dezavantajlı duruma düşebiliyor. Bu da eziklik hissetme ve toplumdan soyutlanma gibi sorunları beraberinde getiriyor” diye konuştu.
Mahkum yakınları gibi, eski hükümlülerin de benzer sorunlar yaşadıklarını ve topluma adaptasyon noktasında birtakım sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını anlatan Küçükler, yürütülecek bu projeyle söz konusu sıkıntıların ortadan kaldırılmasını amaçladıklarını dile getirdi.
KÜÇÜKLER: TÜM İMKANLARIMIZI BU PROJE İÇİN SEFERBER ETMİŞ DURUMDAYIZ
Projenin 230 bin liralık bütçeye sahip olduğunu ve SODES kapsamında hazırlandığını belirten Başkan Küçükler, “Yürüteceğimiz bu projeyle 5 ayrı dalda kurslar açılacak. Bilgisayarlı Muhasebe, Çağrı Merkezi Operatörlüğü, İleri derecede Kaynakçılık, Hasta-Yaşlı Bakım Elemanlığı ve Resim dallarında eğitimler alacak olan toplam 150 mahkum yakını ve eski hükümlü, kurs sonunda sahip olunacak sertifikayla piyasada çok daha rahat koşullarda iş bulabilecek. Kurs süreleri niteliğine göre değişmekle birlikte, kursiyerlere 10- 15 lira arasında günlük kurs ücreti de verilecek” diye konuştu.
Kursların modern imkan ve ortamlarda verilebilmesi adına Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi ve Meslek Edindirme Merkezi’ni seferber ettiklerinin altını çizen Başkan Küçükler, bu kurslarda hali hazırda yüzlerce gencin mesleki eğitim aldığını anımsattı. Salondaki kursiyerler tarafından ayakta alkışlanan Başkan Küçükler, Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal sorumluluk projelerinde aktif roller almaya devam edeceklerini dile getirdi.
VALİ ÖZTÜRK, SODES PROJELERİNİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI
Başkan Küçükler’in konuşmasının ardından söz alan Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk de, Sosyal Destek Programı (SODES) projelerinin önemine vurgu yaptı. Kalkınma Bakanlığı’nca yürütülen programın, illerdeki bu tür sosyal sorumluluk projeleri için önemli bir avantaj olduğuna dikkati çeken Vali Öztürk, yıllık 10 ile 15 milyon lira arasında değişen tutarlarda kaynak sağlanan programın, devletin sosyal yönünü çok daha etkin bir hale dönüştürdüğünü ifade etti.
Vali Öztürk, “Toplumla Kaynaştırma ve İstihdam Sağlama” projesini örnek göstererek, “Maliyetine bakılınca 230 bin liraya tekabül eden bu proje, hepimiz biliyoruz ki, hem sosyal, hem de ekonomik açıdan çok büyük bir önem taşıyor. Mahkum yakınlarına mesleki nitelik kazandıracak olan bu proje sayesinde yeni istihdam olanakları oluşturulacak, buna ek olarak bireyleri suça iten koşulları da ortadan kaldırmış olacak. Bunun anlamı çok büyüktür” dedi.
Sosyal sorumluluk projelerinde çok aktif roller alan Büyükşehir Belediyesi’nden yeni projeler beklediklerini vurgulayan Vali Sebahattin Öztürk, Toplum Merkezi’nin çalışmalarından da övgüyle söz etti. Konuşmaların ardından projenin protokol metni karşılıklı olarak imza altına alınırken, tanıtım toplantısının ardından konuklara kokteyl verildi.
 

 
‘Önceliğimiz milli kültüre hizmettir’
 
Gözaltı iftirasına sert tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASİMDER ve BDM'den sert tepki
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) ve ...
221 köy yolu kapalı
Erzurum’da kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan 221 köy yolu İl Özel ...
Fare zehiri hastanelik etti
Erzurum’da fare zehiri yiyen çocuk hastanelik oldu.
 
Ağrı’yla soğuk kardeşliği
Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisini sürdürürken gece en düşük ...
Nemutlu ismi yaşatılacak
Erzurum Konaklı Kayak Merkezinde antrenman yaparken geçirdiği kaza sonucu ...
Erzurum’da kar mesaisi
Erzurum’da kar yağışının durmasının ardından karla mücadele seferberliği ...
 
‘Başbakanın sağlık durumu iyi’
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumu ...
Toprak damlarda baca temizliği…
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Pasinler’de kar ve tipi yolları kapatırken, ...
Aşkale Çimento'da iş kazası
Erzurum'un Aşkale ilçesindeki çimento fabrikasında üzerine sıcak çimento ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bayram, Gazze ve Kurban..
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Neden ‘Erzurum’a Selam Söyle’ Adını Verdi?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva