ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>SİYASET
8 Eylül 2015 Salı - 18:11

Sekmen, ‘Hizmette önceliğimiz kalitedir’

Büyükşehir Belediyesi, “ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi”, “ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi” ve “ISO 10002 Vatandaş Memnuniyeti Yönetim Sistemi” kalite belgelerini aldı.

Sekmen, ‘Hizmette önceliğimiz kalitedir’

Büyükşehir Belediyesi, “ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi”, “ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi” ve “ISO 10002 Vatandaş Memnuniyeti Yönetim Sistemi” kalite belgelerini aldı.

Kalite Danışmanı Fırat Dumlu, kısa adı TÜRKAK olan Türk Akreditasyon Kurumu tarafından verilen kalite belgelerini Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e makamında takdim etti. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kalite Temsilcisi ve ISO 9001 Baş Denetçisi Tayyip Çubukcu’nun da hazır bulunduğu ziyarette Başkan Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak son günlerde artan kalite standartlarına binaen, yapılan yeni çalışmaların Türk Kalite Yönetimi tarafından tescillenmesi, belediyemizin bundan sonra atacağı yeni adımların habercisi olacağının açık bir belirtisidir” dedi. Sekmen, şöyle devam etti: “Kamuda kalite, küreselleşmenin sosyal ve ekonomik hayatı kuşatması, yönetimin hizmet sunum anlayışında değişim zorunluluğunu da beraberinde getirmiştir. Bu fikirle yönetim sistemimizi kalite yönetim sistemi, çevre yönetim sistemi ve vatandaş memnuniyeti yönetim sistemini oluşturduğumuz, bir kalite temsilcimiz ve on beş denetçimizle, ISO BELGELERİ’Nİ 5 ay yapılan aralıksız çalışmalarla devlet kurumu onayıyla almış bulunmaktayız.”

ISO 9001 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ

Sekmen, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi belgesinin hizmetlerdeki etkinliğin bir ifadesi olduğunu belirtti. Sekmen, “ISO 9001; Vatandaş beklentileri, ihtiyaçları ve mevzuat şartlarını karşılama yolu ile vatandaş memnuniyetinin artırılmasını öngören dünyaca kabul görmüş bir kalite yönetim sistemi biçimidir. Bu yönetim sisteminin amacı, hata ve kusurları azaltmak, daha önemlisi oluşabilecek hata ve kusurları engellemektir. Yani sonuç olarak bu kalite yönetim sistemi hizmetlerimize etkin bir kalite yönetim sistemi portföyü sunacaktır” diye konuştu.

ISO 14001 ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ

ISO 14001’in doğal kaynak kullanımının azaltılmasını öngördüğünü anımsatan Başkan Mehmet Sekmen, şöyle devam etti: “Bu kalite serisi standardı ise özünde, doğal kaynak kullanımının azaltılması, toprağa, suya, havaya verilen zararların minimum düzeye indirilmesini amaçlayan standartların bütünüdür. Çevresel faktörlerin belirlenmesi ve bu faktörlerin gerekli önlemler ile kontrol altına alınarak çevreye verilen zararın en aza indirilmesi için kılavuzluk yapan bir standarttır. Bu belge sayesinde ulusal ve uluslararası yasal mevzuatlara uyum daha kolay sağlanacak, izin ve yetki belgelerinin alınmasını kolaylaşacak,

ulusal ve uluslararası alanda Büyükşehir’e kurumsal bir itibar kazandırılacak, personele verilen eğitimler sayesinde çalışanlarda çevre bilinci oluşturulacak ve çevre etkilerinden kaynaklanan maliyetler düşecek.”

ISO 10002 VATANDAŞ MEMNUNİYETİ YÖNETİM SİSTEMİ

Başkan Sekmen, ISO 10002’nin vatandaş memnuniyetini esas aldığını vurguladı. Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu yönetim sistemi, kurumun vatandaşlar ile diyalogunun anlaşılabilir ve bu diyalogların geliştirilmesini sağlayan bir yönetim yaklaşımıdır. ISO 10002 belgesiyle oluşan yeni kalite anlayışı sayesinde vatandaşlardan gelen geri bildirimler doğrultusunda, nasıl bir yol izleyeceğini gösterir. Vatandaş memnuniyet ve şikâyetleri konusunda çalışanların bilinç ve dikkatini geliştirir.” Sekmen, üç büyük kalite belgesinin haricinde diğer çalışmaların da devam ettiğini anımsatarak, “Yeni yönetim anlayışımızla hizmet kalitemizi yükseltmek adına bir diğer kalite yönetim sistemleri olan İş Sağlığı Güvenliği, Bilgi Güvenliği Sistemi, Gıda Güvenliği Sistemi belgelerini de kurumumuza kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

 
Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda yarı final heyecanı
 
Memur Sen terörü lanetledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yavuz’dan birlik ve beraberlik mesajı
Yavuz, 'Karanlık ellerin emellerine ulaşmaması, toplumsal barışın sağlanması ...
Pasinler Belediyesi hizmet vizyonunu yeniledi
Pasinler Belediyesi, hizmet araçlarına bir yeni araç daha ekleyerek, araç ...
Yeşilyurt: ‘Türk Milleti’nin Başı Sağolsun’
AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Hakkâri’nin Yüksekova ilçesi ...
 
Palandöken Meclisi’nden anlamlı karar
Palandöken Belediye Meclisi'nde, Geçtiğimiz ay Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde ...
Altınok: 'Erzurum Anadolu'nun mihenktaşıdır'
İçişleri Bakanı Altınok, ‘Erzurum her halükarda önemsenmesi, farklı tutulması ...
Akdağ adaylık başvurusunu yaptı
Üç dönem kuralı gereğince 7 Haziran seçimlerinde aday olamayan Recep Akdağ, ...
 
‘Devlet dönmeyecek’
Yıldırım, Türkiye’yi 90’lı yıllara götürmeye çalışanların olduğunu vurgulayarak, ...
Erzurum için AK Parti’den 70 başvuru
AK Parti’ye 1 Kasım’da yapılacak 26.dönem milletvekili genel seçimleri ...
Davutoğlu’ndan tarihi çağrı
Tüm dünya liderlerine çağrıda bulunmak istediğini söyleyen Başbakan Davutoğlu, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva