Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Remzi Arslan, hastanelerinde 10 aylık sürede toplam 7 bin 82 doğum gerçekleştiğini ve 7 bin 179 bebeğin de dünyaya geldiğini söyledi.
Arslan, düzenlediği basın toplantısında, 2010 yılından hastanelerinde yaptıkları yeniliklerden bahsederek, 10 aylık sürede yapılan çalışmaları değerlendirdi.
Hastalara en iyi hizmeti vermenin çabası içerisinde olduklarını ifade eden Arslan, 2010 yılının ilk 10 ayında kadın hastalıkları ve doğum polikliniğine 115 bin 958, Yenidoğan acil ve poliklinikliğine 12 bin 642, aile planlaması polikliniğine 8 bin 68, acil polikliniğine 22 bin 609 ve diğer polikliniğine de 2 bin 455 olmak üzere toplam 161 bin 732 kişinin müracaat ettiğini belirtti.
HERGÜN 600 POLİKLİNİK YAPILIYOR
Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hastanemize günlük yıl ortalaması olarak 600 müracaat yapılmaktadır. Bazı günler müracaat sayısı 1000'i geçmektedir. Günlük acil servise, Yenidoğan dahil müracaat sayısı ortalama 75-80'dir. Hastanemizde 2010 yılı ilk 10 ayda 2 bin 213'ü normal doğum, 2 bin 66'sı müdahaleli doğum, 2 bin 803'ü de sezaryen olmak üzere, 10 ayda toplam 7 bin 82 doğum yaptırılmış olup, 7 bin 179 bebek dünyaya geldi. Bu doğumların 96'sı ikiz ve 1'i de üçüz doğum olmuştur. 7 bin 179 bebeğin 3 bin 726'i erkek, 3 bin 453'si de kızdır. Günlük ortalama doğum sayısı 24-25 tir. Yenidoğan yoğun bakımda takip ederek hayatta kalmasına yardımcı olduğumuz, en düşük doğum ağırlıklı bebek 680 gram, en erken doğum haftası 25-26 haftadır.”
//YER SORUNU
Bölge il ve ilçelerden hastanelerine sevk edilen hasta bebeklerden sağlık durumu çok ağır olmayanlar nedeniyle 35 yatak kapasiteli Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde yer sıkıntısı yaşadıklarına dikkat çeken Arslan, "Çevre il ve ilçelerden bazen 2. ve 3. düzey hasta olmayıp ilimize, dolayısıyla hastanemize sevk edilen hastalar yataklarımız dolu olduğunda sorun oluşturmaktadır. Buradan basın aracılığıyla çevre il ve ilçelerde bu alanda görev yapan sağlık çalışanlarına seslenmek istiyorum. Hasta sevk ederken hastanemiz ile mutlaka irtibat kurup boş yatak olması halinde hasta gönderin. Boş yatak yok ise özellikle düşük düzeyli hastaları göndermemelerini önemle rica ediyorum." dedi.
//BAŞKASININ KİMLİĞİ İLE MUAYENELER
Başhekim Remzi Arslan, en çok karşılaştıkları sorunlardan birisinin ise hastaların başka kişilerin yeşil kartı veya vatandaşlık numarası üzerinden muayene ve tedavi olmak istediklerini kaydetti. Yasal olarak başkasının kimliği ile muayene ve tedavi olmanın suç olduğuna vurgu yapan Arslan, "Hastanemize müracaat eden tüm hastalarımızın kişisel sağlık karneleri ile müracaat etmeleri oldukça önem arz etmektedir. Yanlışlıkla dahi olsa bir başkasının kimlik numarasıyla ya da karnesini kullanmak yasalarımıza göre yasaktır. Ancak bu yasağa rağmen başkasının kimlik veya yeşil kartı üzerinden muayene ve tedavi olmak için bize müracaat eden hasta sayısı hiç de az değil." diye konuştu. Başhekim Arslan, hastane olarak 'www.nenehatundogum.gov.tr' web adresi üzerinden laboratuvar sonuçlarını da verdiklerini sözlerine ekledi.