Önceleri TEKEL tarafından düzenlenen Tütün Mamulleri ve Alkol Ruhsatı’nın, özelleştirmenin ardından Bakalar ve Manavlar Odası’nın sorumluluğuna terk edildiğini söyleyen Başkan Fuat Tizgili, söz konusu ruhsatın, 2009 yılı itibariyle kendileri tarafından düzenlenmeye başlandığını bildirdi.
TİZGİLİ RUHSAT VERME SÜRECİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Normalde ruhsat yenileme için son başvuru tarihinin 31 Ocak olduğuna dikkati çeken Başkan Tizgili, son anda alınan uzatma kararıyla, ruhsat yenileme işleminin Nisan ayı sonuna kadar uzatıldığını hatırlattı. Söz konusu süre zarfında Erzurum ve ilçelerinde toplam 740 esnafa, Tütün Mamulleri ve Alkol Ruhsatı verdiklerini anlatan Başkan Fuat Tizgili, “31 Ocak’tan itibaren harçlarını yatırmayan kişilere sigara vermiyoruz. 2009 yılında ruhsatlarını yenileyecek olanların bağlı olduğu odalardan alacakları faaliyet belgeleri ile Ziraat Bankasına harçlarını yatırmaları gerekiyordu. Bankadan almış oldukları dekontu TAPDK’a veya bize getiriyorlar. Biz de dekontları ile birlikte TAPDK’a gönderdik. Haziran ayı ile birlikte 740 üyemize kayıt yenileme yapıldı” diye konuştu.
KÜÇÜK ESNAF DESTEĞE MUHTAÇ
Öte yandan Bakalar ve Manavlar Odası olarak, küçük esnafın ve özellikle de bakkalcı esnafının sorunlarına çare bulabilmek için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Fut Tizgili, küçük esnafın korunması ve rekat edebilir düzeye ulaşması için bir takım yasal düzenlemelere ihtiyaç bulunduğunu anlattı.
Bakalar ve Manavlar Odası Başkanı Fuat Tizgili, kısıtlı sermayelerle geçim mücadelesi veren küçük esnafın artık büyük işletmeler karşısında duramaz hale geldiğini dile getirerek, tedbir alınmaması halinde, aralarında zenaatkarların da bulunduğu çok sayıda küçük esnaf grubunun piyasadan silineceğini sözlerine ekledi.