TARİFSİZ DURGUNLUK
Atatürk Üniversitesi’ne bağlı fakülte ve yüksekokullarında öğrenim gören öğrenciler, yaz tatiline ‘merhaba’ derken, arkalarından bakan, yine Erzurum oldu. Okulların tatil olması nedeniyle, otogarda olağanüstü bir canlılık yaşanırken, öğrencilerin şehirden ayrılmasıyla birlikte Erzurum ekonomisi de, durgunluğa teslim oldu.
ERZURUM SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ
Otogarda, yola çıkacakları saati beklemeye koyulan öğrenciler, uzun bir yaz tatilinin heyecanını yaşarken, Erzurum esnafı ise, yeni öğretim yılı için daha şimdiden gün saymaya başladı. Öğrencilerin şehirden ayrılmaya başlamalarıyla birlikte sessizliğin hakim olmaya başladığı Atatürk Üniversitesi kampusu gibi, şehir merkezinde de durgunluk göze çarpmaya başladı.
AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ İHTİYACI
Çeklerini, senetlerini ve tüm hesaplarını, öğrencinin Erzurum’da olduğu dönemlere göre ayarlayan esnaf, ikinci Üniversitenin artık hayati bir gereklilik olduğu görüşünü taşıyor. Yılın dört aylık diliminde siftaha hasret kalan ticaret kesimi, Erzurum’da açık öğretim fakültesinin açılmasını, ikinci üniversite kurulması için ciddi girişimlerin başlatılmasını istiyor.
KONGRE TURİZMİ GEREKLİLİĞİ
Ticaret sektörünün her yıl yaz döneminde içine girdiği durgunluk, kent ekonomisindeki tüm dengeleri de altüst ediyor. İstihdamda daralmaya da yol açan bu olumsuz tablonun giderilebilmesi için yaz aylarında Palandöken odaklı kongre turizmi’nin geliştirilmesine, Üniversite yaz okulunun açılmasına ihtiyaç var.
PALANDÖKEN’İ DEĞERLENDİREMİYORUZ
Sanayisi gelişmeyen ve bu yüzden ticaret sektörü de ihtisaslaşamayan Erzurum’da öğrenci bazlı alışveriş hacminin yaz aylarında durgunluğa teslim oluşu, ildeki üretim olgusunu da durduruyor. Kış turizmine endeksli Palandöken’deki tesisler atıl kalıyor. Mevcut tablo kongre ve yala turizminin acilen gündeme getirilmesini ve bu alanda yapılanmayı zorunlu kılıyor.