ERZURUM gazetesi
Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ramazan’da vatandaşların yoğun olarak tükettiği kırmızı et, kanatlı et ve et ürünleri satış yerlerinin denetimlerini artıracak.
Kırmızı et ve et ürünlerinde ürünün ithal veya yerli olduğunu gösteren etiketin açık ve net olarak müşterinin göreceği şekilde sergileneceğini belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, kırmızı et, kanatlı et ve et ürünleri satış yerlerinin denetimlerinin artarak süreceğini söyledi. Kıymanın, müşterinin talebi sırasında ve müşterinin gördüğü etten hazırlanması gerektiğini kaydeden yetkililer, “Vitrinde satışa sunulmamalıdır. Kanatlı kıyma satışı yasak. Kırmızı et ve et ürünleriyle kanatlı et ve et ürünleri birlikte satılıyorsa çapraz buluşmayı önleyici tedbirler alınmalı ve farklı ürünler farklı soğuk depolarda muhafaza edilmeli. Orijinal ambalajı dışında açıkta kanatlı et satılması kesinlikle yasak. Ürünlerin izlenebilirliğinin sağlanabilmesi için ürünle ilgili fatura, veteriner sağlık raporu, etiketler muhafaza edilmeli, son kullanım tarihi geçmiş ürünler satış reyonuna konulmamalıdır. İşyeri çalışanların sağlık kontrolleri, temizlikleri, hijyen kuralları ve portör muayeneleri düzenli olarak yapılmalıdır. Bu kurallara uymayan işletmeler hakkında 5996 sayılı kanunun ilgili maddeleri gereği yasal işlemler yapılacaktır" diye konuştu.