ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
4 kişiye umut oldu
4 kişiye umut oldu
Atlı Kızaklar EİT 2025 için yarıştı
Atlı Kızaklar EİT 2025 için yarıştı
Erzurum - Artvin karayolu güncelleştirildi
Erzurum - Artvin karayolu güncelleştirildi
 Oltu hayvan pazarı yeniden açıldı
 Oltu hayvan pazarı yeniden açıldı
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 3 - Ümraniyespor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 3 - Ümraniyespor: 1
HABERLER>EKONOMİ
27 Ağustos 2008 Çarşamba - 08:26

Ramazan Yaklaştı, Fırınlar Hareketlendi

Yaklaşan Ramazan ayı, ekmek fırınlarında da hareketliliğe sebep oldu. Fırın işletmecileri, Ramazan pidesi yapabilen ustaları transfer edebilmek için birbirleriyle yarışırken, Erzurum’un ilk kadın fırıncısı olan Daren Kahyaoğlu ise, belirsizlikten şikayetçi. Aynı zamanda gıda mühendisi olan Daren Kahyaoğlu, “300 gram somun ekmeği 70 Ykr’den satıyoruz, ama Ramazan pidesini kaç liradan satacağımız henüz netlik kazanmadı” diyerek, bu konunun acilen açıklığa kavuşturulması gerektiğini kaydetti.

Ramazan Yaklaştı,  Fırınlar  Hareketlendi

PİDE PROVASI BAŞLADI

Ramazan ayına hazırlık anlamında pide ekmek imalatına başladıklarını söyleyen Kahyaoğlu, Erzurum’da iftar sofraları için pidenin ayrı bir önem taşıdığına dikkati çekerek, “Çoğu ilde somun ekmek imalatı Ramazan ayında da devam ederken, Erzurum’da somun ekmeği ancak bayramdan bir gün önce bulmak mümkün olabiliyor. Bu nedenle Erzurum’da pide demek, Ramazan demektir.” diye konuştu. 

FİYAT BELİRSİZLİĞİ İŞLETMECİYİ SIKIYOR

Fırın işletmecisi Daren Kahyaoğlu, Ramazan ayında pidenin fiyat tarifesiyle ilgili olarak henüz bir karara varılmadığını ve belirsizliğin sürdüğüne dikkati çekerek, “Şu anda pideyi tıpkı somun ekmek gibi 70 Ykr’den satıyoruz. Ancak Ramazan pidesinin maliyeti çok daha farklı, artı gramajının ne olacağı konusu da yine belirsizlik içinde. Sanırım birkaç güne kadar bu konu da netlik kazanır” dedi.

Erzurum’da tüm fırınların Ramazan ayı için hazırlıklara başladığını ve Ramazan pidesi yapabilen ustaları transfer yarışına giriştiğini anlatan Kahyaoğlu, “Şehrimizde Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte canlılık başlıyor. Özellikle ekmek fırınlarındaki hareketlilik, meslek mensupları olarak bizler için büyük önem taşıyor. Hem kazanıyoruz, hem de imalatımızda çeşitliliğe yöneliyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da, Ramazan ayının favorisi yumurtalı-susamlı pideler olacak.” şeklinde konuştu.

 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Prim Affında Ek Süre Azalıyor
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Erzurum İl Müdürü Hulusi Bumin, prim affı ...
ERGİAD, Kalite Yönetim Seminerleri Başlıyor
ERGİAD’ın düzenleyeceği ISO 9001:2000 kalite yönetim sistemi iç denetçi ...
Tarım’da üretici icralık
Erzurum Ziraat Odası başkanı Mücahit Harmandar, tarım sektörünün sıkıntılarının ...
 
Tarım Fuarı’ndan Bölge Ekonomisine Katkı
Erzincan’ın Refahiye ilçesinde üretilen çiçek balı, Erzurum’da açılan ...
Ekonomik Çelişki
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal ...
Arıcılığa Tarım Kredi Takviyesi
Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürü Abdullah Damcı, ...
 
TESK’TEN Kamyonculara Destek
Doğu Anadolu Bölgesindeki gezilerini sürdüren Türkiye Esnaf ve Sanatkarları ...
Erzurum bölgede ekmeğin en pahalı olduğu illerden biri
Bakanlar Kurulu'nun 5079 Sayılı Türk Gıda Kodeksi Kanunu'nda yaptığı düzenleme ...
Tarım sektörü ‘‘tırpan’’ yedi
"Bir şehirde tarım sektörünün durumunu tırpan satışlarıyla ölçeceksiniz" ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Tek Ayaklısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
1 milyon Mehmet’in ardından...
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Amerika’nın Yangın İmtihanı ve Türkiye’nin Farkı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Dadaşlar Diyarı'nın Gönül Valisine Veda
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva