PİDE PROVASI BAŞLADI
Ramazan ayına hazırlık anlamında pide ekmek imalatına başladıklarını söyleyen Kahyaoğlu, Erzurum’da iftar sofraları için pidenin ayrı bir önem taşıdığına dikkati çekerek, “Çoğu ilde somun ekmek imalatı Ramazan ayında da devam ederken, Erzurum’da somun ekmeği ancak bayramdan bir gün önce bulmak mümkün olabiliyor. Bu nedenle Erzurum’da pide demek, Ramazan demektir.” diye konuştu.
FİYAT BELİRSİZLİĞİ İŞLETMECİYİ SIKIYOR
Fırın işletmecisi Daren Kahyaoğlu, Ramazan ayında pidenin fiyat tarifesiyle ilgili olarak henüz bir karara varılmadığını ve belirsizliğin sürdüğüne dikkati çekerek, “Şu anda pideyi tıpkı somun ekmek gibi 70 Ykr’den satıyoruz. Ancak Ramazan pidesinin maliyeti çok daha farklı, artı gramajının ne olacağı konusu da yine belirsizlik içinde. Sanırım birkaç güne kadar bu konu da netlik kazanır” dedi.
Erzurum’da tüm fırınların Ramazan ayı için hazırlıklara başladığını ve Ramazan pidesi yapabilen ustaları transfer yarışına giriştiğini anlatan Kahyaoğlu, “Şehrimizde Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte canlılık başlıyor. Özellikle ekmek fırınlarındaki hareketlilik, meslek mensupları olarak bizler için büyük önem taşıyor. Hem kazanıyoruz, hem de imalatımızda çeşitliliğe yöneliyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da, Ramazan ayının favorisi yumurtalı-susamlı pideler olacak.” şeklinde konuştu.