ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>GUNCEL
16 Ocak 2015 Cuma - 17:57

Parlak’tan suikast iddiası

Babasının ölmediğini, suikastla öldürüldüğü ileri süren oğlu Kadir Parlak, “Dün ASELSAN Mühendisi Erdem Uğur’un şüpheli ölümüyle ilgili haberleri izlerken bizim acımızda yeniden tekrarlandı."dedi

Parlak’tan suikast iddiası

Kazakistan’da 2011 Ekim ayında evde gaz zehirlenmesi nedeniyle öldüğü iddia edilen Akademisyen Tahsin Parlak’ın mimar oğlu Kadir Parlak, önceki gün ASELSAN Mühendisi Erdem Uğur şüpheli ölümüyle babasının ölüm şekli arasında birebir benzerlik olduğunu belirterek, “Babam da Kazakistan’da ASELSAN’ın işlerine bakıp, dış güçleri rahatsız edebilecek araştırmalar yapmıştı. Defalarca tehditler alarak, suikasta uğramıştı. ASELSAN Mühendislerinin şüpheli ölümleriyle babamın öldürülmesini aynı gizli güçler yapıyor. Bir komisyon kurulsun araştırılsın” dedi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Türk El Sanatları Bölümü öğretim üyesi 56 yaşındaki Yrd. Doç. Dr. Tahsin Parlak, Ahmet Yesevi Üniversitesi’ne görevli gittiği 2011 yılında Kazakistan’da kaldığı evde doğalgazdan zehirlenerek öldüğü iddia edilmişti.

ACIMIZ TEKRARLANDI

Babasının ölmediğini, suikastla öldürüldüğü ileri süren oğlu Kadir Parlak, “Dün ASELSAN Mühendisi Erdem Uğur’un şüpheli ölümüyle ilgili haberleri izlerken bizim acımızda yeniden tekrarlandı. ASELSAN Mühendisinin yatağında üzerine battaniyeyi çektiği ve gazdan zehirlenerek vefat ettiği belirtiliyor. Babamın ölüm şekliyle aynı. Babamın da gazdan zehirlendiğini söylediler. Kazakistan’dan olay yeri fotoğraflarını, delilleri istettik. Baktığımızda babamın da battaniyenin altında sanayi tüpünden sızan gazdan zehirlendiği görülüyor. Babam daha önceden de defalarca tehditler almış, suikast e uğramıştı. ASELSAN’ın işleri konusunda Kazakistan’da araştırmalar yapmış, yeni belge ve bulgular ortaya koymuştu. Bir defasında evinde iki saldırganın suikastına maruz kalmış kendini 3’ncü kattan aşağı atarak kurtulmuştu. Bir çok yerinde kırıklar olmuş tedavi görmüştü.” dedi.

Önceki gün hayatını kaybeden ve daha önceden de şüpheli şekilde ölen ASELSAN Mühendisleriyle babasının ölümünde sır perdesinin aralanamadığın ifade eden Kadir Parlak, “Akademisyenler, bilim adamaları kolay yetişmiyor. Dış güçler, gizli güçler tarafından babam ve onlar suikaste uğradı. Mecliste bir komisyon kurulup araştırılmasını istiyoruz. Sır perdesi aralansın.” diye konuştu.

Parlak, “Babam ile ASELSAN Mühendisinin ölümündeki bu kadar benzerlik. Battaniye tam kapasına kadar çekili yanında sanayi tüpü ve sanayi tüpünün hortumu yatağın içerisinde. Bu şekilde ölüm benzerliği akıllara suikasten başka bir şey getirmiyor. Dediğim gibi sürekli dış ülkelerden tehditler alıyordu. Babamın açıklamasına göre Kazakistan’da petrol çalışmaları olduğunu ve dış ülkelerin bu yüzden dolayı rahatsız olduklarını belirtmişti. ASELSAN’ın konusuna giren açıklamalar yapmıştı. Babamın ölümünün ardından da Tahsin Parlak suikasti ASELSAN Mühendisleriyle bağlantılıdır şeklinde haberler yapılmıştı.” şeklinde konuştu.

“BABAMIN 2 YAKIN ARKADAŞININ ÖLÜMÜ DE ŞÜPHELİ”

Babasının üç yakın arkadaşının da ölümlerinin şaibeli olduğunu belirten Kadir Parlak, “Babamın Erzurum’da iki yakın arkadaşı vardı. Birisi Erzincan Üniversitesi Rektörü diğeri de Bayburt Üniversitesi Rektörüydü. Babam vefat etmeden 1 yıl önce Erzincan Üniversitesi Rektörü evinde bir çamaşır ipiyle asılı şekilde bulunmuştu. Aradan 1 yıl sonra babam rahmetli oldu. Ve daha sonrada Bayburt Üniversitesi Rektörü Erzurum’da bileklerini kestikten sonra 4’ncü kattan aşağı atladı. Bu sır ölümler çoğalmaya başladı. Devletin önemli mekanizmasında bulunan insanlar yok oldu. Araştırılmasını istiyorum. Babam “Turan Yolunda Aralığın Sırları” adlı kitabında Hristiyan Hac işaretinin Türklere ait olduğunu ve Türklerin halı, kilim motiflerinde kullandıklarını etnografik bilgilerle ortaya koymuştu. Hristyan Hacı Türklere ait ve bu hac işareti Osmanlı soyundan Hristyanlara geçtiğini etnografik bilgilerle ortaya koymuştu. Bu araştırmada oldukça dış çevreyi rahatsız etmişti.” dedi.

 
Yolcu otobüsü öğrenci servisine çarptı: 8 yaralı
 
AGD’den karikatür tepkisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen'den gazilere müjdeli yaklaşım
Başkan Sekmen, hizmet binasının restoresinin 4 ay içinde biteceğini, konutlara ...
On binler 1001 Hatim’de buluştu
Erzurum’da, 5 asırdan beri sürdürülen Binbir Hatim geleneğinin bu yılki ...
Nüfusta Umut 2014’te
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum yıllık nüfus artış hızı son 6 yıl içinde sadece 2010-2011 ...
 
Erzurumlunun şansı yok..!
M.COŞKUN-31 Aralık 2014 gecesinde çekilişi yapılan Yılbaşı Milli Piyango’su, ...
Öz'den Erzurum ekibine teşekkür
Trabzon Valisi Abdil Celi Öz, Trabzon'un Çaykara ilçesi Karaçam mahallesindeki ...
Dernek Sayısı bin eşiğinde
M.COŞKUN-Erzurum Dernekler İl Müdürü Feyzullah Kılıç, Erzurum'da dernekleşme ...
 
Övgüler Sekmen için
Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Altay taksi duraklarını ...
Polonyalılar Erzurum’da
Kış turizminin merkezine dönüşme yolunda önemli adımlar atan Erzurum Büyükşehir ...
‘Edep Ya Hu..’
Altıparmak, kar tatili dolayısıyla kendisine gönderilen bazı iletilere ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva