POLİS ADAYLARINI İNCE ELEYİP SIK DOKUYORLAR
Türkiye genelinde 320'si bayan toplam 6 bin 420 kişinin alınacağı Polis Meslek Yüksek Okulları'na kayıtlar başlarken, adayları ince eleyip sık dokuyan teşkilat geçmişlerinin tertemiz olmasını istiyor.
ÖSS'de en az 200 puan alan 10 binlerce genç Ankara Polis Akademisi ile Afyonkarahisar, Aksaray, Siirt, Diyarbakır, Balıkesir, Bayburt, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Kastamonu, Kayseri, Adana, Malatya, Aydın, Niğde, Samsun, Trabzon, Yozgat, Konya, İstanbul ve İzmir'deki Polis Meslek Yüksekokulları'nın önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
Polis Meslek Yüksekokulları'na giriş sınavı için 23 Temmuz'da başlayan müracaatların 28 Temmuz'da sona ereceği öğrenilirken, güneş altında kavurucu sıcaklara rağmen saatlerce sıra bekleyen adayların 6-14 Ağustos tarihleri arasında mülakat sınavına alındıktan sonra 26 Ağustos tarihinde yazılı sınava katılacağı kaydedildi.
Sınav ücreti olarak 30 YTL yatıracak adaylardan yaklaşık 3 bini Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu'na ilk iki gün içinde kayıt yaptırdı. Polis Meslek Yüksekokulları'nın 6 bin 420 kişilik kontenjanı için bu yıl 100 bine yakın adayın başvuru yapması beklenirken, başvuru sahiplerinin geçmişlerinin tertemiz olmasının önemine dikkat çekildi. Adayların öncelikle suçluların barındığı veya suç işlemeye müsait yerlerde çalışmaması, gayri ahlaki işlerde bulunmaması, muzır neşriyat ve benzeri işler üzerinde çalışmaktan haklarında herhangi bir adli veya idari takibat devam ediyor olmaması veya hüküm giymemiş olması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar bile, devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, kaçakçılık gibi bir çok suçtan dolayı adli kovuşturmaya tabi olmaması gerektiği ifade edildi. Polis olmak isteyenlerin başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya parti kollarına üye olmaması, daha önceden üye ise ayrıldığını bildirmesi de zorunlu. Alkol, uyuşturucu ve psikotrop maddeler ile kumar alışkanlığı bulunanlar da "Gözde Meslek" olan polisliğe alınmıyor.