ERZURUM(GHA) – Erzurum Arı Yetiştiricileri Birliği ‘Organik Bal Üretimi’ eğitimlerine başladı. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ortaklığıyla yürütülen proje kapsamında, Erzurum’da arıcılık yapan birlik üyeleri ile Ziraat Fakültesi öğrencilerine organik bal üreticiliği eğitimi veriliyor.
ORGANİK BAL ÜRETİMİ EĞİTİMİ
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ile Erzurum İli Arı Yetiştiricileri Birliği’nin ortaklaşa yürüttüğü “Organik Arıcılık ve Bal Üretimi” isimli projenin eğitim etabına başlandı. Birlik merkezinde başlayan eğitimler, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Dodoloğlu tarafından verilirken, arıcılar ve üniversite öğrencilerinden oluşan katılımcılar, Erzurum’un organik bal üretimine imkan tanıyan doğal ve fiziki yapısı hakkında bilgiler aldılar.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Taner Bayır, Erzurum balını markalaştırma yolunda her yeni gün bir başka çalışmaya imza attıklarını söyledi. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ortaklığıyla yürüttükleri arıcılık projesi kapsamında organik bal üretimini teşvik etmek ve yaygınlaştırmayı amaçladıklarını anlatan Bayır, bu çerçeve arıcılara yönelik olarak bir eğitim programı başlattıklarını söyledi. Ziraat Fakültesi’nden öğrencilerin de katıldığı eğitimlerin ardından organik bal üretimine geçileceğini dile getiren Bayır, “Organik bal kovanlarını arıcılarımıza 1 Haziran’da teslim ettik. Yürütülen eğitim programı dahilinde üye arıcılarımız bu kovanlarda Erzurum’un organik balını üretecekler.” şeklinde konuştu. Erzurum’da organik bal üreticiliğinin sanıldığı kadar zor bir iş olmadığını herkese kanıtlayacaklarının altını çizen Taner Bayır, bu girişimle birlikte şehirde yeni bir markanın daha gün yüzüne çıkacağını ifade etti.
EĞİTİM PROGRAMI, AĞUSTOS AYINA KADAR DEVAM EDECEK…
Eğitim programının Ağustos ayına kadar devam edeceğini ve toplamda 100 kursiyerinin bulunacağını dile getiren Taner Bayır, haftada 6 gün olarak tasarlanan eğitim programı sonunda katılımcılara sertifika verileceğini ifade etti.
Öte yandan söz konusu projenin hayata geçirilmesinde büyük destek gördükleri Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUDAKA) Genel Sekreteri Rifat Altan’a teşekkür eden Başkan Taner Bayır, “Erzurum balının yüksek kalite standartlarına sahip olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Organik bal üretimine başlayınca, kaliteli balımızın yeni bir yüzü daha ortaya çıkmış olacak. Artık Türkiye çapında nam salmaya başlayan Erzurum balı, organik olarak da aranan bir tat olacak. Bu projenin hayata geçirilmesinde ve Erzurum’un yeni bir marka kazanması sürecinde büyük desteklerini gördüğümüz KUDAKA Genel Sekreteri Rifat Altan’a ve eğitim programımıza katılarak, kursiyerlerimize çok değerli bilgiler aktaran Doç. Dr. Ahmet Dodoloğlu’na çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.