Yeni dönemde dengeli büyümeyi sürdürmeyi planladıklarını belirten Karabulut, “Önümüzdeki yıllarda daha dengeli büyüyerek yatırımlarını artıran ve kurumsal bir kimlik kazanmış, daha güçlü ve farklı iş alanlarında da söz sahibi olabilecek ve “bende varım” diyebilecek büyük bir işletme olma yolunda bir dizi projeyi hayata geçirme aşamasındayız.”dedi.
OLTU KÖMÜR VE KURUMSAL KİMLİK
Oltu Kömür ve Madencilik A.Ş’nin bölge ekonomisi ve özellikle de Oltu için gerçekleştirilebilir bir takım çalışmalarının olduğunu belirten genel müdür Fikri Karabulut, bu projelerin en kısa zamanda hayata geçirilmesi için çalıştıklarını söyledi. İş hacmi ve çalışan personeliyle Doğu Anadolu Bölgesi’nde faaliyetini sürdüren şirketin elindeki imkanları dengeli ve etkili bir şekilde kullanarak başka iş alanlarına da yatırım yapabilecek ve daha fazla istihdama olanak sağlar hale gelebileceklerini kaydeden Karabulut, bunun için öncelikle şirketin kurumsal bir kimlik kazanmasının şart olduğunu bildirdi.
500 KİŞİLİK İSTİHDAM HACMİ
Oltu Kömür ve Madencilik A.Ş. Genel Müdürü Karabulut, “Şirket bünyesinde çıkarılan kömür sayesinde 300, nakliye ve yan işlerde çalışanlarla birlikte toplamda yaklaşık 500 kişi bu işten ekmek yiyor. Dolayısıyla buradan kazanan yine kazandığını Oltu’da harcıyor ve ilçe ekonomisine direkt katkı sağlıyor.”diye konuştu.
YENİ ÜRETİM SAHALARI AÇILMALI
Daha kaliteli ve fazla kömür üretiminin gerçekleşebilmesi için yeni üretim sahalarına ihtiyaç olduğunu kaydeden Fikri Karabulut, bu durumun istihdam açısından da büyük önem taşıdığını söyledi. Yeraltı kömür ocaklarının yanı sıra açık işletme(yerüstü) sahalarının tespit edilerek daha kolay ve daha düşük maliyetle kömür çıkarılması yollarının araştırılacağına vurgulayan genel müdür Karabulut, Ar-ge çalışmalarına ağırlık vereceklerini belirterek şunları ifade etti:
“Ayrıca toz kömürünün daha iyi değerlendirilebilmesi için topraksız seralar kurularak ısıtılmasının toz kömürle yapılmasının araştırılması yönünde bir AR-GE çalışması aşamasındayız. Bilindiği üzere seraların ısıtılması oldukça masraflı ve zor bir iştir. Bölgede yapılan meyve ve özellikle sebzeciliğe farklı ve etkili bir katkı sağlayabilmek için çıkarılan toz kömürünün bu seraların ısıtılmasında kullanılması daha az masraflı ve sürekli olacağından çok önemli olacaktır. Yine bu AR-GE çalışmaları içerisinde kömür kalitesinin artırılması(kükürt ve ısı oranını azaltılması) içinde çeşitli çalışmalar yapılacaktır.”