Erzurum'da Ramazan ayı ve iftar geleneklerinin halen yaşatıldığı yerlerin başında fırınların geldiğini ifade eden Şahset Demirci, "Fırınlardaki atmosfer, Ramazan ayının doyasıya yaşandığı yerler. Çünkü iftara dakikalar kala pide koşuşturmacası sadece Erzurum'da vardır." dedi.
RAMAZAN FIRINCALARIN MİLADIDIR
Erzurum'da fırıncılık yapan esnaf, Ramazan ayını dört gözle beklediklerini dile getirerek, "Erzurum'da Ramazan ayı biz fırıncılar için bir milat gibidir. Hem satışlarımız artıyor, hem de Ramazan ayının verdiği manevi iklimden olsa gerek, paramız bereket buluyor" dediler.
Erzurumlu pide ustası, 28 yaşındaki Şahset Demirci, Ramazan ayında Erzurum'da en çok tüketilen ekmeğin pide olduğuna dikkati çekerek, pidenin normal somun ekmeğe göre çok daha zahmet istediğini bildirdi.
KATKI MADDELERİNE DİKKAT
Demirci, somun ekmeğinin imal edildiği hamurun, çok daha sert ve iyi tutulduktan sonra pişirildiğini kaydederek, "Pide hamuru çok daha yumuşak olmalıdır. Bu yüzden pidenin ustalığı da ayrı bir maharet ister. Vatandaşlarımız, iftar sofraları için yumurtalı pide alırken, dikkatli olsun. Çünkü piyasada, pidelere yumurta görüntüsü veren bir takım katkı boyaları kullanılıyor." diye konuştu.
Erzurum'da Ramazan ayı ve iftar geleneklerinin halen yaşatıldığı yerlerin başında fırınların geldiğini ifade eden Şahset Demirci, "Fırınlardaki atmosfer, Ramazan ayının doyasıya yaşandığı yerler. Çünkü iftara dakikalar kala pide koşuşturmacası sadece Erzurum'da vardır." dedi.