ERZURUM (İHA) - Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Bölge toplantısı Erzurum, Kars, Bayburt Şube Başkanları ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile Erzurum’da yapıldı.
Genel Başkan Yardımcısı İsa Bakaç başkanlığında yapılan toplantıda eğitim ve eğitimcilerin sorunları konuşuldu.
Toplantıda açılış konuşması yapan Şube Başkanı Abdullah İkinci, “Dernek olarak iyi, doğru ve güzel olanın eğitimde hakim olması için çalışıyoruz. Her geçen gün gelişiyor daha da büyüyoruz. Eğitimde önemli değişimler yaşandığını ancak eğitim sisteminin maneviyatı güçlü gençler yetiştiremediğini, eğitimcinin sorunlarının devam ettiğini, MEB’de her geçen gün sorunların daha karmaşık hale geldiğini belirtti. Eğitimin temel sorununun AB kriterlerinin uygulanmasının eğitimde açtığı yaralar olduğunu anlatan ikinci, AB kriterleri doğrultusunda eğitimde uygulanan projelerin öğrencilerin ifsadına yol açtığını farklı örneklerle anlattı. Bu gün gelinen noktada basın, medya ve internette öğrencileri ifsada uğratan faktörler olduğunu bunların devlet eliyle düzeltilmesi gerektiğini, tarihimizi kötüleyen, tarihi şahsiyetleri yanlış gösteren filim ve dizilerin büyük tahribatlar yaptığını söyledi. Dernek olarak yaptığımız çalışmalarla eğitimin manevi temeller üzerine oturtulmasının amaçlandığını, eğitimcilerin sorunlarının çözülmesi için projeler üretilmesi olduğunu belirtti.Osmanlıda batı örnek alınarak yapılan ıslahatlar başarılı olmadığı gibi bu günde köklü yapılmayan ıslahat çalışmaları sorunları gerçek manada çözmez" dedi.
Genel Başkan Yardımcısı İsa Bakaç ise konuşmasında "Rabbimizden bu çalışmalarımızı en büyük zaferlere, iki cihan saadetimize, en büyük manevi mükâfatlara vesile kılmasını dileriz. Dünya hayatımız bir imtihandır. Dünya hayatının bu gerçeğini idrak etmek, insanı İslam´da karar kılmaya götürür. Dünya imtihanını İslamsız kazanmanın imkânı yoktur. İslam, insanlığın saadetinin tek çaresidir.
Bu gerçek görülmeden ve insanlık İslam´a karşı takındığı olumsuz tutumu terk edip İslam ile yaşama yoluna girmeden saadet bulması imkânsızdır. Türkiye´de yabancı vakıf ve dernekler ile bunların yerli ortaklarının ciddi manada burs faaliyetlerinde bulunduğu bilinen bir gerçektir. Bu vakıf ve dernekler resmi kurum ve kuruluşlarla anlaşmalar yaparak daha kolay faaliyette bulunma imkânına kavuşmaktadır. Lionslar, Rotary kulüpleri, Sarosun Açık Toplum Vakfı, Alman Vakıfları, İngiliz Vakıfları ve adını bu milletin bilmediği nice ABD kökenli vakıflar bu burs adı altında faaliyetlerinde bulunmaktadır. Bu burslar sırf hayır maksadıyla verilen burslar olarak görülürse bu büyük bir yanılgı olur. Resmi kurumlar tarafından verilen bursların önemli bölümü bu kuruluşlarla uyumlu bir şekilde verilmektedir. MEB'de yıllardır ağacın dalları ile uğraşılıyor.Asıl önemli sorun olan ağacın altı sulanıp ağacın kurutulmaması gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığımız artık "milli" unvanına layık çalışmalar yapmalıdır.Eğitimde AB dayatmalarına son verilmelidir.Okullarda öğrencilere uygulanan başörtüsü yasağı kaldırılmalıdır.Karma eğitim zorunluluğu son bulmalıdır.Eğitim Müfredatları değerlerimiz ön planda tutularak yeniden düzenlenmelidir. Yoksa yönetici değiştirmekle sorunlar çözülmez."şeklinde konuştu.
Toplantıda eğitimde sorunları, Derneğin yakın ve uzak hedefleri konuşuldu, faaliyetler ve hedefler istişaresi yapıldı.