ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hınıs Emniyetinden örnek yaklaşım
Hınıs Emniyetinden örnek yaklaşım
Vali Çiftçi Jandarma komutanlarını ağırladı
Vali Çiftçi Jandarma komutanlarını ağırladı
Adnan Menderes’te kaza: 1 ölü
Adnan Menderes’te kaza: 1 ölü
Tekmanlı gençler masa tenisinde yarışıyor
Tekmanlı gençler masa tenisinde yarışıyor
GSİM’de proje gündemi
GSİM’de proje gündemi
HABERLER>EĞİTİM
3 Ocak 2011 Pazartesi - 07:13

Mühendislik Fakültesi boyut büyütüyor

Bölüm ve öğrenci sayısının her yıl biraz daha arttığı Mühendislik Fakültesi’nde de ek bina arayışları başladı. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Çelik, “Üniversitemizin kampusu içerisinde belirleyeceğimiz herhangi bir binayı, ek hizmet binası olarak kullanacağız.” dedi.

Mühendislik Fakültesi boyut büyütüyor

SAMET ÖZÜNAL(GHA) – Bölüm ve öğrenci sayısının her yıl biraz daha arttığı Mühendislik Fakültesi’nde de ek bina arayışları başladı. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Çelik, “Üniversitemizin kampusu içerisinde belirleyeceğimiz herhangi bir binayı, ek hizmet binası olarak kullanacağız.” dedi. 
//EK BİNA SEFERBERLİĞİ
Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde ek bina seferberliği başlatıldı. Bölüm ve öğrenci sayısının giderek arttığı fakültede oluşturulan yeni laboratuarlar, çeşitli birim ve üniteler, ek binaya duyulan ihtiyacı iki katına çıkardı. Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın da talimatıyla ek bina arayışına giren fakülte yönetimi, üniversite içerisinde atıl durumda bulunan binaların listesini hazırlamaya başladı.
//ATIL BİNALAR DEĞERLENDİRİLECEK
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Çelik, bünyesinde 8 bölüm barındıran Mühendislik Fakültesi’nin, her geçen gün biraz daha büyüdüğünü söyledi. Dekan Çelik, artan öğrenci sayısına ek olarak, bölümlerde oluşturulan laboratuarlar, yeni birimler ve ünitelerin, fakülteyi ek bir binaya ihtiyaç duyar hale getirdiğini kaydederek, bu ihtiyacı Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak’a da ilettiklerini söyledi. Sorunun çözümü için fakülte yönetimi olarak harekete geçtiklerini ve üniversite içerisinde ek hizmet binası olarak kullanılabilecek birimleri tespit etmeye başladıklarını anlatan Çelik, “Üniversitemizin içerisindeki mevcut binalardan herhangi birisini fakültemize ek bina haline dönüştüreceğiz. Sayın Rektörümüzün talimatı da bu yönde.” dedi.
//ÇELİK EĞİTİM BOYUTUNU DEĞERLENDİRDİ
Çalışmalara başladıklarını ve önümüzdeki Mart ayına kadar ek hizmet binası olarak kullanılacak mevcut yapılardan birisini tespit etmiş olacaklarını anlatan Dekan Çelik, “Bulunacak binada ivedilikle bir tadilat ve restorasyon projesi uygulanarak, bir sonraki öğretim yılına kavuşturulması sağlanacak.” diye konuştu.  
Ek binanın kullanıma hazır hale getirilmesiyle birlikte Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin daha bir bütünlük ve geniş imkanlarla öğretim hizmeti vermeye devam edeceğini anlatan Prof. Dr. Çelik, “Fakültemiz, Atatürk Üniversitesi’nin marka fakültelerinden birisi oldu. Gerek öğrenci kontenjanı, gerek fiziki ve teknolojik imkanlarıyla Mühendislik Fakültesi, her geçen yıl çıtasını biraz daha yükseltiyor. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu başarılı mühendislerin yetiştirilmesi sürecine çok önemli katkılar sunan fakültemiz, giderek büyüyen ve gelişen imkanlarıyla daha çok öğrenciye kucak açmak için hazırlanıyor.” şeklinde konuştu.
Dekan Çelik, ek bina sorunun çözümüne yönelik olarak büyük bir hassasiyet gösteren Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’a da teşekkür etti.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bir okuyucu 3 Ocak 2011 Pazartesi 09:35

Hocam,fiziksel boyutu büyüteceğinize, hizmet boyutunu büyütünüz.Bugün ülkemiz de,100'e yakın makina bölümü var.Ülkemiz de,100 binin üzerinde makina mühendisi var,her yıl bunlara,8 bin de ekleniyor. Bu konuda Avrupa'dan öndeyiz.Ama ne üretebiliyoruz?Mesela ürettiğimiz makina lar ihracatın,ithalatımızın ancak % 40'ı nı karşılıyor.Üstelik düşük teknolojik ve fiyatı ucuz olanları ihraç edip yüksek teknolojik olanları ithal ediyo ruz.O zaman boyutu büyütmek anlamsız kalıyor.Mezunlarınıza hiçbir ihtisas kazandırmadan,proje üretmeden,araştırma yaptırmadan diploma vermeniz çok anlam sız oluyor.Çarpık bir sisteminiz var. Övünüyorsunuz ama kaliteye önem verilmi yor.Derhal bu sayıyı azaltıp branlaş maya gidilmeli.Kaynakları boşuna israf ediyorsunuz.Ezberci,bu eski tarz eğitiminiz ile bu ülkenin bir şey kazanması mümkün değil.Artık bu klasik eğitimden vaz geçin de araştıran,bulan, proje yapan ve üreten eğitime geçiniz.Bu kaynakları yeter boşa harcadınız.Bu mil let fakir bir millet.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’dan İspanya’ya eğitimci çıkarması
Erzurumlu sendikacılar, İspanya’nın altını üstüne getirdiler. Avrupa Birliği ...
YGS'ye müracaatlar başlıyor
ÖSYS'nin ilk sınavı olan YGS'ye başvurular 3-19 Ocak 2011 tarihleri arasında ...
Ekip çalışması başarı getirdi
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi yeni yıla İSO 9001 Kalite Belgeli ...
 
ETÜ Rektörlük Binasına kavuştu
Büyükşehir Belediyesi’nce Havalimanı yolu üzerinde yaptırılan Konuk Evi, ...
Yeni Yıl’a öğrencilerle girdiler
Narman Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy ve eşi Hacer Atasoy 2010 yılının ...
Öğrenciler söyledi, veliler eğlendi
Oltu Halitpaşa İlköğretim Okulu, düzenlediği 'Dostluk Gecesi' ile veli, ...
 
İletişim Çevre Oskar’ı aldı
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri “Yeşil Kamera- Atık ...
‘2011 sinerjisi değerlendirilmeli’
A.Ü. Rektörü Prof. Dr. Koçak, “Atatürk Üniversitesi’ni bulunduğu noktadan ...
Bilim, Sanat Merkezi yer sorunu çözüldü
Erzurum’da, üstün zekalı öğrenciler için kurulan Cevat Dursunoğlu Bilim ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Onurun 41. Yılı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hırsızlığa ‘zulüm’ dedikleri yerden buyurun!
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Peki bu işleri kim yapsın?
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Bevval-i Ceh-i Zemzem: FETÖ ve İblis..
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Hitabetin İhtişamı ve Hikâyenin Gücü
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Ehramlı kadınlar çiftçi olamaz mı yani?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva