ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
AK Parti Büyük Kongresi 23 Şubat’ta
AK Parti Büyük Kongresi 23 Şubat’ta
 Trendyol 1. Lig: E. Erokspor: 1 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: E. Erokspor: 1 - Sakaryaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - F. Karagümrük: 1
Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - F. Karagümrük: 1
Tarımda bir yıllık değerlendirme
Tarımda bir yıllık değerlendirme
Çelebi gazetecileri ağırladı
Çelebi gazetecileri ağırladı
HABERLER>GUNCEL
12 Ağustos 2010 Perşembe - 02:21

Mühendislerin pişirdiği pideler iştah kabartıyor

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Ürünleri Bölümü’nün öğrencileri yok ama; gıda mühendislerince pişirilen Ramazan pideleri iştahları kabartıyor.

Mühendislerin pişirdiği pideler iştah kabartıyor

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Ürünleri Bölümü’nde görevli mühendislerin hazırladığı Ramazan pideleri, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Fakülte bünyesinde kurulan Pilot Ekmek Fabrikası’nda Ramazan pidesi hazırlayan gıda mühendisleri, maharetlerini kürek başında sergilerken, okulların açılmasının ardından uygulama fırınında öğrencilerin de ders görecekleri öğrenildi.

Gıda mühendisleri tarafından imal edilen Ramazan pidelerine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Fırında yumurtalı ve susamlı pideler yapan mühendisler, Ramazan ayı boyunca uygulama fırınında hem görev yapacak, hem de stajyerlik eğitimi alacaklar. Bayanların çoğunluğunu oluşturduğu mühendisler, burada sağlıklı ve hijyenik bir ortamda ekmek ürettiklerini belirttiler.

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Canbolat, üniversite bünyesinde 22 yıldır hizmet veren uygulama fırının, kampus içerisindeki ekmek ihtiyacını karşıladığını belirterek, “Üniversitemizdeki lojmanların bile ekmek ihtiyacı fırınımızdan temin ediliyor.” dedi.

 

//GIDA MÜHENDİSLERİ TARAFINDAN PİŞİRİLEN RAMAZAN PİDELERİ KAPIŞ KAPIŞ EDİLİYOR

Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Uygulama Laboratuarı’nın, normalde gece saat 24.00’le 08.00 arasında faaliyette olduğunu ve eğitim öğretim döneminde öğrencilerin bu saatler arasında eğitim aldıklarını hatırlatan Dekan Canbolat, “Kuruluş amacı, öğrencilere, mahkumlara, askerlere ve esnafa fırıncılık eğitimi vermek olan uygulama laboratuarımız, Ramazan ayında da, ürettiği bilimsel pidelerle biliniyor. Gıda mühendisleri tarafından pişirilen susamlı ve yumurtalı pideler, herkesten büyük ilgi görüyor.” diye konuştu.

Mühendislerin, vardiyalı olarak ekmek fabrikasındaki üretime katıldığını belirten Prof. Dr. Canbolat, hijyenik bir ortamda Erzurum için en lezzetli ekmeği hazırladıklarını dile getirdi. Canbolat, “Fırınımızda imal edilen Ramazan pideleri için kullandığımız yumurtalar, günlük olarak taze temin edilmekte, hamur üretimi ise, hijyenik şartlarda yapılmaktadır. Burada sağlıklı üretim için tüm şartları sağlamaya çalışıyoruz. Bu nedenle ürettiğimiz pideler de, kapış kapış ediliyor.” şeklinde konuştu.

Ziraat Fakültesi’nin uygulamalı pilot ekmek fabrikasından Ramazan pidesi almak için sıraya giren vatandaşlar ise, burada imal edilen ekmeğin, hem daha lezzetli, hem de çok daha hijyenik olduğunu belirterek, “Böyle bir hizmet veriliyor olması, gerçekten çok güzel. Emeği geçenleri tebrik ediyoruz” diye konuştular.

Ziraat Fakültesi’nin Pilot Ekmek Fabrikası’nda üretilen Ramazan pideleri, 1,40 TL’den satışa sunuluyor. (GHA)

 

 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Reyhani ismi şık durdu
Erzurum’un Pasinler İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma ...
Her gün 300 kişiye sıcak yemek
Erzurum’da Ramazan ayı boyunca her gün 300 kişiye sıcak yemek dağıtılacak.
Çiftçi iftardan sonra çalışacak
Erzurum’daki çiftçilerin büyük bir bölümü, Ramazan ayında çalışmak için ...
 
11 camide hatimli teravih
Erzurum İl Müftüsü Yakup Arslan Ramazan ayı içerisinde 11 camide Hatimle ...
Erzurum’da kadayıf izdihamı
İftar sofralarının vazgeçilmez tatlısı kadayıf dolması yapmak isteyen ...
Fırsatçılarla mücadelede özel ekip
Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Ramazan fırsatçıları ...
 
Tekman, atık su tesisine kavuşuyor
Erzurum'un Tekman ilçesinde belediye atık su arıtma tesisi yaptırmak için ...
Memurlar evet diyecek
Erzurum İli Memurlar Derneği (ERİMDER) Başkanı Ahmet Turan Aksoy, anayasa ...
Tortum Kaymakamı Kurt göreve başladı
Hakkari Vali Yardımcısı iken Tortum Kaymakamlığı'na atanan Yılmaz Kurt yeni görevine başladı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Tanınmanın Tüneli
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Dadaşlar Diyarı'nın Gönül Valisine Veda
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Palandöken’in Bembeyaz Cazibesi
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
“Merhamet” Politikası ve Terör
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Kağıt gazete dönemi bitti!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Sosyal Medya ve Siyaset: Ahlakın Kaybolduğu Yer mi?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva