ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Erzurum eksi 6’yı gördü
Erzurum eksi 6’yı gördü
İbrahim Hakkı’nın 1755’te  tespit ettiği gerçek
İbrahim Hakkı’nın 1755’te  tespit ettiği gerçek
Tekman’da futbol turnuvası düzenlendi
Tekman’da futbol turnuvası düzenlendi
Lise öğrencilerinden ‘Sabrın İzleri’ filografi sergisi
Lise öğrencilerinden ‘Sabrın İzleri’ filografi sergisi
HABERLER>BÖLGEDEN
30 Ağustos 2014 Cumartesi - 14:51

Milli zafer, Milli coşku

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm ülkede olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesinde de milli coşku ile kutlandı. Hemen tüm illerde törenlere vatandaşlar yoğun katılım göstererek, milli coşkuyu paylaştı.

Milli zafer, Milli coşku

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm ülkede olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesinde de milli coşku ile kutlandı. Hemen tüm illerde törenlere vatandaşlar yoğun katılım göstererek, milli coşkuyu paylaştı. Bölgede BDP’li Belediye Başkanlarının bulunduğu bazı illerde törenlere Belediye Başkanları yerine vekillerin katılması, Hakkari’de ise Belediye yöneticilerinin törene katılmaması milli tepki ve nefretle karşılandı.

AĞRI’DAKİ TÖRENLER

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yıl dönümü, Ağrı’da coşkuyla kutlandı.

Ağrı’da sabah 09.00'da Abide Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni, Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan’ın valilik makamında tebrikleri kabul etmesi ile devam etti. Valilik makamında tebriklerin kabulünün ardından Erzurum Caddesi’nde düzenlenen Zafer Bayramı törenine katılan Vali Tekinarslan ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar törene katılan asker ve vatandaşları selamlaması ile program devam etti.

 Törene Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan’ın yani sıra Tugay komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar, Vali Yardımcıları, kamu, kurum ve kuruluş müdürleri, gaziler ve 2011 yılında Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Er Vefa Çelik’in annesi Hüsna Çelik de katıldı. Vali Tekinarslan, şehit annesi Hüsna Çelik’i yanına alarak uzun süre sohbet etti.

 Törende konuşan Kıbrıs Gazisi İbrahim Acar, "Birlik ve beraberliğimizin yaşayan sembolleri olan biz gaziler için en büyük hediye, milli bilinçle yoğrulmuş şu anda gerçekleştirdiğimiz bu kutlamalar ve anmalardır" dedi.

 Geçmişiyle gurur duyarak bu kutlu günde bir araya geldiğini söyleyen Kıbrıs Gazi Acar, “Milletleri millet yapan birtakım değerler vardır. Bu değerler o milletin harcıdır, tutkalıdır. Bu değerlerden bir tanesi şüphesiz vefa duygusudur. Birlik ve beraberliğimizin yaşayan sembolleri olan biz gaziler için en büyük hediye, milli bilinçle yoğrulmuş şu anda gerçekleştirdiğimiz bu kutlamalar ve anmalardır. Aynı zamanda biz gaziler için en büyük onur da akıttığımız kan, feda ettiğimiz kolumuz, bacağımız ve gözümüzdür. Bedenen kaybettiklerimizi milli bilinçle kalbimizde güçlendirerek tamamladık. Gazi olduğum gün gibi bugün de aynı inancın tazeliğinde bu aziz vatanın birliği ve kimliğimiz olan ulusal değerlerimize saldıranlara karşı canımı feda etmeye hazırım. Vatanı korumak üzere savaşta şehit olup nurlanmış kardeşlerimizi hiçbir zaman unutmayalım. Unutmayalım şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir” şeklinde konuştu. Törene katılan Ağrı Belediye başkan Vekili Halef Keklik, çelenk sunumun ardından törenin bitmesini beklemeden alandan ayrıldı. Konuşmaların ardından okunan şiirler, folklor ekibinin gösterilerini sunması, öğrenci ve askeri birliklerin geçişi ile tören sona erdi.

BİTLİS’TE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm Türkiye'de olduğu gibi Bitlis'te de coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Güzeldere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Suat Özdağ, Sakarya Savaşı'nın Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olduğunu ve bunun ardından büyük bir taarruzla düşmanın tamamen yok edilmesi kararı alındığını belirtti. Düşmanın yok edilmesi için 1922 yılının ağustos ayına kadar hazırlıkların tamamlandığını ve Gazi Mustafa Kemal'in baş komutanlığını yaptığı ordunun, 26 Ağustos 1922'de düşmana saldırdığını bildiren Özdağ, "Bir saat içinde düşman mevzileri ele geçirilmiştir. 30 Ağustos'ta düşman çember içine alınmış, sağ kalanlar esir alınmıştır. Atatürk'ün baş komutanlığında yapıldığı için bu savaş, Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak adlandırılmıştır. Büyük taarruzun başarıyla tamamlanmasından sonra, düşman ordusu İzmir'e takip edilmiştir. 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla yurdumuz düşmandan temizlenmiştir. Ordumuz, hain düşmanın haksız ve alçakca işgaline dur diyerek, kanının son damlasına kadar yurdumuzu bırakmayacağını tüm dünyaya ıspatlamıştır. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanımızı canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.

 Askerler ve öğrenciler tarafından, günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasıyla tören sona erdi.Törene, Vali Orhan Öztürk, Garnizon ve İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Yunus Emre Karamanoğlu, Emniyet Müdürü Saim İşlek, kurum amirleri, askeri erkan ve öğrenciler katıldı.

ELAZIĞ'DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI TÖREN GEÇİŞİ İLE YAPILDI

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da 30 Ağustos Zafer Bayramı çelenk koyma, tören geçişi ve ziyaretlerle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yılı kutlamaları Elazığ’da sabah saat 08.30’da Vali Vekili Mesut Gençtürk, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Garnizon Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar’ın Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başladı. Protokol üyeleri ile vatandaşların katıldığı törenler askeri bando takımın eşliğinde saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

 Daha sonra valilikte ziyaretleri kabul eden protokol üyeleri Gazi Caddesi’nde yapılan törenlere katıldı. Vali Vekili Gençtürk, Başkan Yanılmaz ve Garnizon Komutanı Uyar tören aracıyla asker ve vatandaşları selamladı. Askeri bando takımı eşliğinde askeri personel ile gazilerinin yer aldığı askeri araçlar geçiş yaptı. Vatandaşlar ve çocuklarda bayrak sallayarak törenleri izledi.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ERZİNCAN’DA COŞKU İLE KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yıl dönümü ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü, Türkiye genelinde olduğu gibi Erzincan'da da büyük bir coşku içerisinde kutlandı.

Erzincan'daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, sabah 09.30'da belediye binası önündeki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Valilik, Garnizon Komutanlığı, Erzincan Belediyesi'nin anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 Zafer Bayramı kutlamaları, belediye binası önündeki çelenk sunma töreni ardından Erzincan Valiliği'nde devam etti. Erzincan Valiliği'nde kutlamaların kabulünün ardından tören, saat 10.00’da Ordu Caddesi'nde düzenlenen programla devam etti. Törene; Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Protokol üyelerinin halkı selamlamasının ardından geçit töreni yapıldı. Tören sırasında vatandaşlar, muharip gaziler ve askeri coşku ile alkışladı.

HAKKARİ 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI

Hakkari’de 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Kutlamalara Hakkari Belediyesi'nden kimse katılmadı.

Kutlamaların yapılacağı Hakkari Valiliği önünde sabah saatlerinden itibaren yoğun güvenlik önlemleri alınarak yüksek binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenkler konuldu.

 BELEDİYEDEN KATILAN OLMADI

 Her yıl olduğu gibi bu yıl da Hakkari Belediye Başkanlığından kutlamalara kimsenin katılmaması üzerine belediye çelengi anonsu yapılmadı. Çelengin başında bir süre bekleyen zabıta memurları daha sonra çelengi yanlarına alarak geri döndü. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın anlam ve önemini belirten konuşmalar, geçit töreni ve valilik makam odasında tebriklerin kabulünün ardından program sona erdi.

 Kutlamalara Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otan, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Murat Şehin, İl Emniyet Müdür Vekili Cafer Yaman, kurum amirleri ile öğrenciler katıldı.

KARS’TA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI DÜZENLENEN TÖRENLE KUTLANDI
30 Ağustos Zafer Bayramı, 92. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da düzenlenen törenle kutlandı.
İlk tören Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı önünde Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Çelenk töreninin ardından Vali vekili Hakan Alkan, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Kenan Kalay ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Hükümet Konağı'nda tebrikleri kabul etti.
Hükümet Konağı önünde devam eden törende günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Piyade Teğmen Mehmet Çakır, Yüce Türk ulusu ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde omuz omuza vererek yaptığı var olma mücadelesinden destansı bir zaferle çıkışının 92. Yıldönümü kutlamanın gurur ve heyecena içerisinde olduklarını söyledi.
Teğmen Mehmet Çakır; “Bu zaferle Türk ordusu milletiyle beraber dünyaya Türk esir edilemez. Ve Anadolu işgal edilemez mesajını vermiş, Türk’ün gücünün ne demek olduğunu bir kere daha kanıtlamış, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiştir. Bu zafer Türk vatanını işgal ve Türk’ü esir etme hayalini gerçekleştirmeye çalışan güçlere karşı ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm!’ parolasıyla yola çıkan Gazi Mustafa Kemal’i ve ona yürekten bağlı olan Türk milletinin inanç ve azminin zaferidir. Bu zafer yüce Türk ulusunun bütün Dünya devletlerinin tükendi dediği bir anda vatanın işgali karşısında şahlandığı, yurdun her köşesinden ordusuna katılan kahraman evlatlarıyla sım sıkı kenetlenerek hürriyet ve istiklali için giriştiği milli mücadeleden Türk birlik ve beraberliğinin, Türk kudret ve kabiliyetinin neleri yapmaya muhtadir olduğunu gösterdiği eşsiz bir zaferdir” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Resmi geçit töreni düzenlendi. 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri Garnizon Şehitliği'nde devam etti. Garnizon şehitliğinde düzenlenen törende şehitlik defteri sırasıyla Vali Vekili Hakan Alkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kenan Kalay ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta tarafından imzalandı. Ardından şehitlik gezilerek şehit mezarlarına kırmızı karanfil bırakıldı.
Törene; Kars Vali Vekili Hakan Alkan, 14. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Kenan Kalay, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, KAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çitil, Baro Başkanı Av. İbrahim Baştimar, askeri erkan, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşların katıldı.

MUŞ’TA ZAFER BAYRAMI TÖRENLE KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı Muş’ta düzenlenen törenle kutlandı.

İlk olarak Muş Valiliği önündü bulunan Atatürk Büstüne çelenk sunumu ile başlayan tören daha sonra İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önünde bulunan tören alanında devam etti.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, Muş Valisi Vedat Büyükersoy, İl Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İsmail Işık ve Belediye Başkanı Feyat Asya, halkın ve katılımcıların bayramını kutladı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Tarih Öğretmeni Murat Çelik, 30 Ağustos’un Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak adlandırılan savaş ile kazanıldığını vurguladı. Çelik, “Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Sakarya Savaşı'ndan sonra, büyük bir taarruzla düşmanı tamamen yok etme kararı alındı. 1922 yılı Ağustosuna kadar, hazırlıklar tamamlandı. Güneydeki Türk birlikleri, büyük bir gizlilik içinde Batı cephesine kaydırıldı. İstanbul'daki cephane depolarından silah ve cephane kaçırıldı. İtilaf devletleri tarafından tahrip edilerek kullanılmaz hale getirilen toplar onarıldı. Yeni silahlar satın alındı. Ordumuza taarruz eğitimi yaptırıldı. Bu hazırlıklardan sonra, Gazi Mustafa Kemal'in başkomutanlığını yaptığı ordumuz, 26 Ağustos 1922'de düşmana saldırdı. Bir saat içinde düşman mevzileri ele geçirildi. 30 Ağustos'ta düşman çember içine alındı. Sağ kalanlar esir alındı. Esirler arasında Yunan Başkomutanı Trikopis'te vardı. Bu savaş, Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak adlandırıldı. Büyük taruzun başarıyla sonuçlanmasından sonra düşman, İzmir'e kadar takip edildi. 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla yurdumuz düşmandan temizlenmiş oldu. Hain düşmanın, haksızca ve alçakça işgaline "dur" diyen ve kanımızın son damlasını akıtmadan yurdumuzu bırakmayacağımızı dünyaya ispatlayan bu büyük zaferi her yıl, 30 Ağustos günü, bayram yaparak kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından resmi geçit töreni gerçekleştirildi. Törene Muş Valisi Vedat Büyükersoy, İl Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İsmail Işık, Belediye Başkanı Feyat Asya, kurum müdürleri, askeri erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

MALATYA’DA ZAFER BAYRAMI COŞKUSU

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. Yıl dönümü Malatya’da düzenlenen törenle coşku içinde kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama töreni Malatya’da İstasyon Caddesi üzerinde Abdullah Gül Parkı’nın yanında gerçekleştirildi.

 Tören, Vali Vasip Şahin, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın tören aracı ile kutlamaya katılanların bayramını tebrik etmesi ile başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşmayı 2. Ordu Komutanlığında görevli Albay Fatih Özkurt yaptı. Albay Özkurt, “Bugün Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün önderliğinde, milletin bağrından çıkan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin, yine milletimizle el ele gerçekleştirdiği en büyük zaferin, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92’nci yıl dönümüdür. Bu bayramı haklı bir gurur ve sevinç içinde kutlarken, sizleri Türk Silahlı Kuvvetleri adına saygıyla selamlıyorum. Toplumlar geleceklerine yön verirken her zaman geçmişlerine bakma ihtiyacı duymuşlardır. Tarihçiler de gelecek kuşaklara daha önce yaşanmış durumlarda nasıl davranmak gerektiğini göstermek ve zamanın akışı içinde hangi noktada yer aldıklarını dolayısıyla da önlerinde nasıl bir geleceğin uzanıyor olabileceğini anlamak amacında olmuşlardır. 30 Ağustos Zaferi Türk yurdunun bağrına dayanan hançerin milletçe sökülerek, özgürlük ve bağımsızlığımızı yok etmek isteyen düşmanın ve ona destek verenlerin dize getiriliş destanıdır. Türk milletinin bağımsızlık düşüncesinin bir anıtı alan bu zafer, Türk ordusunun kahramanlığının, yüksek kudret ve kabiliyetinin bir göstergesi olmakla kalmamış, milli birlik ve beraberliğin zaferlerin kazanılmasında ne kadar büyük bir güç olduğunu da ortaya koymuştur. Atatürk 30 Ağustos 1922’de kazanılan Büyük Zaferi, 1924 yılında Dumlupınar’da yaptığı konuşmada şöyle anlatıyor; ‘Efendiler, Afyonkarahisar-Dumlupınar Meydan Savaşı ve onun son safhası olan 30 Ağustos Zaferi, Türk Tarihinin en önemli dönüm noktasını oluşturur. Ulusal tarihimiz çok büyük ve çok parlak zaferlerle doludur. Fakat Türk, milletinin burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Hiç şüphe etmemelidir ki Yeni Türk Devletinin, Genç Türk Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı, sonsuz hayatı burada taçlandırıldı. Bu sahada akan Türk kanlar, burada gökyüzüne uçan şehit ruhları devlet ve cumhuriyetimizin sonsuz koruyucularıdır.’ Bin bir yokluk ve yoksulluğun hakim olduğu milli mücadele döneminde, büyük bir cesaret ve kahramanlıkla düşman karşısında dimdik ayakta duran şanlı Türk ordusu, bugün de aynı inanç ve kararlılıkla, ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde ve milletimizin emrinde, vatanımızın ve milletimizin birlik ve bütünlüğü uğruna kendisine verilecek her görevi yapma azminde, kudret ve kabiliyetindedir” şeklinde konuştu.

“BİZ BİZE İSTİKLAL BIRAKTINIZ, BİZ DAHA MUTLU YARINLAR BIRAKACAĞIZ”

Albay Fatih Özkurt konuşmasını şöyle sürdürdü, “Ulu Önder, Ebedi Başkomutan Atatürk; değişmeyen şu mesajın hiç hafızalarımızda çıkmayacaktır; ‘Zaferleri ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan, her zaman zaferle beraber medeniyet nurları taşıyan Kahraman Türk Ordusu…memleketini bu en buhranlı ve müşkül anlarda, zulümden, felaket ve musibetlerden ve düşman istilasından nasıl korumuş ve kurtarmış isen, cumhuriyetin bugünkü feyizli devrinde de vazifeni aynı bağlılıkla yapacağına hiç şüphem yoktur.’ Türk Silahlı Kuvvetlerinin Ebedi Başkomutanı Ulu Önder Atatürk; büyük zaferin 92’nci yıldönümünde Türk Silahlı Kuvvetleri; senin ‘En büyük eserim’ dediğin çağdaş, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyetinin sonsuza dek koruyucusu, ilke ve devrimlerinin savunucusu olma görevini; hiçbir etkiye kapılmaksızın ve hiçbir şeyden yılmaksızın, azim, inanç, gurur ve onurla sürdürmeye devam edecektir. Cumhuriyetin temelini kemikleriyle oluşturan, ona kanlarıyla can veren İstiklal Harbinin kahraman şehitlerini ve gazilerini, minnetle, şükranla anıyoruz. Uyu Önder Atatürk, O’nun silah arkadaşları ve vatanın dört bucağından cephelere koşmuş ve halen bu vatan için kanlarını, canlarını feda eden memleketin soylu evlatları, aziz şehitlerimiz; ruhlarınız şad olsun. Siz bize istiklal bıraktınız. Biz gelecek nesiller için daha çağdaş, daha aydınlık, daha güçlü bir Türkiye, daha mutlu yarınlar bırakacağız. 30 Ağustos Zafer Bayramı, hepimize kutlu olsun.”

Törende Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Kardelen Gönülcan ve Egemen Doğu Kızılaslan tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.

 Geçiş töreni 2. Ordu Bölge Bando Takımının eşliğinde gerçekleştirilirken, tören geçişi sırasıyla Malatya’daki askeri birliklerin sanacakları, askeri birlikler ve askeri araçların geçişi yanında, İl Jandarma Komutanlarının araçları da yer aldı. Tören esnasında Kara Havacılık Alay Komutanlığı’na ait helikopterler ile gösteri uçuşu yapıldı. Törende Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’da yer aldı.

Törende eski otomobiller de geçiş yaptılar ve ilgi çektiler.

VAN’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yıl dönümü Van’da düzenlenen programla kutlandı.

İlk olarak Valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan tören, daha sonra Vali Yardımcısı Ramazan Kurtyemez’in valilik makamında tebrikleri kabul etmesiyle devam etti. Tebriklerin ardından Cumhuriyet Caddesinde yapılan kutlama töreninde Van Vali Yardımcısı Ramazan Kurtyemez, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Pınar Demir halkın ve katılımcıların bayramlarını kutladı. Günün anlam ve önemini Kurmay Binbaşı Yasin Kayabaşı tarafından okunduktan sonra İpekyolu Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibi halk oyunları gösterisi yapıldı. Bayram kutlaması resmi geçiş töreninden sonra son buldu.

 Törene, Van Vali Yardımcısı Ramazan Kurtyemez, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Pınar Demir, askeri ve mülki erkan, şehit ve gazi yakınları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, dernek ve oda temsilcileri katıldı.

ARDAHAN'DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUSU

Ardahan'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Ardahan Valiliği önünde Atatürk Anıtına çelenk koyma ile başlayan törenlere, Kongre Caddesinde devam edildi.

 Burada 25. Hudut Tugayında görevli Topçu Binbaşı Taner Yılmaz günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Bugün gururlu ve mutlu olduklarını ifade eden Yılmaz, "Türk milleti kendisini tarih sahnesinde silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiştir. 30 Ağustos Zafer bayramı işte bunun kanıtıdır. Bu zafer, Türk vatanını işgal ve Türkü esir etme hayali gerçekleştirmeye çalışan güçlere karşı 'ya istiklal ya ölüm' parolasıyla yola çıkan Gazi Mustafa Kemal'in ve ona yürekten bağlı Türk milletinin inancı ve azmin zaferidir." dedi.

 Törene Vali Ahmet Deniz, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın, Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve diğer yetkililer katıldı.

Renkli görüntülerin yaşandığı kutlama programı tören geçişinin ardından sona erdi.

IĞDIR’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUSU

30 Ağustos Zafer Bayramı, Iğdır'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Büstü'ne çelenk konulmasıyla başladı. Çelenk konulmasının ardından Iğdır Valisi Davut Haner, makamında tebrikleri kabul etti. Daha sonra Zübeyde Hanım Bulvarı'nda hazırlanan tören alanına geçen Vali Haner, beraberindeki İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Ulus ile tören alanındaki vatandaşları selamlayarak bayramı kutladı.

Haner ve Ulus, tören birliklerini denetledikten sonra halk oyunları gösterisi başladı. Bir öğrenci gösterinin ardından Türk bayrağını Vali Haner'e verdi. Vali Haner de 3 kez öptüğü bayrağı öğrenciden teslim aldı.

Tören, diğer halk oyunları gösterilerinin ardından çeşitli etkinliklerle devam etti.

 
Oltulular milli coşkuda buluştu
 
Yaz oyunları heyecanı devam ediyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir 30 Ağustos 2014 Cumartesi 20:47

atatürkü çok seviyorum Allah çok çok rahmet eylesin.bu vatandaki rahatımızı dinimizi namusumuzu özgürlüğümüzü eğitimimizi önce Allaha sonra ona borçluyum.atatürk değişik görüşlü ve kökenli insanı birleştirdi.bunu bozmaya çalışanlar başaramayacaklar.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASİMDER’den şok eden iddia…
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel ...
Gülbeyi, ASİMDER’in misyonunu anlattı
Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla ...
Baskette yendik, voleybol’da yenildik
9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları’nda Erzurum ekibi basketbolda ...
 
'Az daha 90 bin birinci şehit olacaktım'
Kalp Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez: 'Az daha 90 bin birinci şehit olacaktım. ...
Erzurum’a örnek olsun
Serhat Kalkınma Ajansı tarafından kadınların ekonomik yaşama entegrasyonunu ...
DAP’ta kırsal kalkınma seferberliği
Merkezi Erzurum’da bulunan DAP Bölge Kalkınma idaresi Başkanlığı, Kırsal ...
 
1071’den 2071’e….
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bu topraklarda 943 yıl önce, ...
9. Doğu ve Güneydoğu Yaz Oyunları başlıyor
Şahin, 9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Oyunlarına Ardahan, Adıyaman, ...
Erzurum Doğu’da 4’üncü sırada
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Erzurum, Doğu Anadolu Bölgesi’nde 7 ayda kurulan şirket ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva