ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
5’inci Bölge Teşvik verileri açıklandı
5’inci Bölge Teşvik verileri açıklandı
Türk Kızılay Yakutiye Şubesi verileri açıklandı
Türk Kızılay Yakutiye Şubesi verileri açıklandı
Çiftçi’den gazilik ruhu vurgusu
Çiftçi’den gazilik ruhu vurgusu
Erzurum’da her bin kişi başına 190 araç düşüyor
Erzurum’da her bin kişi başına 190 araç düşüyor
Trafikte kemer ve kış lastiği denetimi
Trafikte kemer ve kış lastiği denetimi
HABERLER>SİYASET
15 Haziran 2023 Perşembe - 07:41

Kurtulmuş’tan Büyük Türkiye ideali vurgusu

Kurtulmuş, “Cumhuriyetimizin 2’nci yüzyılı, aslında Türkiye’nin önüne koyduğu büyük hedeflerin var olduğu bir yüzyıldır. 'Büyük Türkiye' idealinin gerçekleştirilmesi için yasama organı olarak da Büyük Millet Meclisi üyeleri olarak hepimizin üzerine büyük sorumluluklar düşüyor” dedi.

Kurtulmuş’tan Büyük Türkiye ideali vurgusu

Kurtulmuş, “Cumhuriyetimizin 2’nci yüzyılı, aslında Türkiye’nin önüne koyduğu büyük hedeflerin var olduğu bir yüzyıldır. 'Büyük Türkiye' idealinin gerçekleştirilmesi için yasama organı olarak da Büyük Millet Meclisi üyeleri olarak hepimizin üzerine büyük sorumluluklar düşüyor” dedi.

BEKLENTİLER

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclisin daha iyi işlemesi ve işletilmesi için Meclis içtüzüğünde gerekli düzenlemelerin yapılması ve hatta yeni bir Meclis içtüzüğü çalışmalarının süratle başlatılması gerektiğini söyledi.

TBMM’NİN İTİBARI

Kurtulmuş, “Öncelikle, Meclisin ve milletvekillerinin itibarının yükselmesi, yükseltilmesi milletimizin en temel beklentisidir. Meclisin ve milletvekillerinin itibarının yükseltilmesi gözümüzün bebeği gibi korumamız gereken temel hedeflerimizden biri olmalıdır.’ diye konuştu

YENİ ANAYASA

TBMM Başkanı Kurtulmuş, ‘ Milletin bizden beklentisi olarak önümüzü koyacağımız şey ise yeni, çağdaş, katılımcı, kapsayıcı ve millî bir anayasanın bu Meclis tarafından gerçekleştirilmesi hedefidir” ifadelerini kullandı.

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı.

Kurtulmuş, açılışta yaptığı konuşmada, 28. Yasama Dönemi'nin hayırlı olmasını diledi.

"147 yıllık bir meclis geleneğine sahip olan bir milletiz. TBMM olarak 100. yılını idrak eden bir meclisiz. Bu anlamda önemli bir meclis geleneğini, önemli bir tecrübeyi barındıran bir kültürün parçası olarak buradayız." ifadelerini kullanan Kurtulmuş, "Ümit ediyorum ki bu kültürü daha da genişleterek, demokrasimizi daha da kuvvetli hale getirerek yolumuza devam edeceğiz." diye konuştu.

TBMM'nin iki önemli özelliğine işaret eden Kurtulmuş, bu meclisin hem kurucu hem de devleti kuran bir meclis olduğunu söyledi. Kurucu meclisin, Türkiye'de devleti kuran bir meclis olarak tarihe geçtiğini anlatan Kurtulmuş, "Devleti kuran meclisin bütün şahsiyetlerinin şöyle bir özelliği vardır: Her birisi, toplumun farklı kesimlerinden gelen, farklı kesimlerini temsil eden, her birisi ayrı bir kanaat önderi pozisyonunda olan ama hepsi de milli mücadelenin kahramanları olarak andığımız çok değerli şahsiyetlerdir. Bir kez daha kurucu Meclisimizin Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği geçen Gazi Meclisimizi kurucu Meclis olarak tarihe geçiren Birinci Meclis'in bütün üyelerini rahmetle, şükranla, minnetle yad ediyorum." diye konuştu.

Kurtulmuş, Birinci Meclis'in fotoğraflarına bakıldığında farklı flamalar, farklı bayraklar olduğunu, bunlardan bir tanesinin de Meclis Başkanlık Divanı'nın giriş kapısında güzel bir levha olarak durduğunu söyledi.

Arapça "Onların işleri kendi aralarında istişare iledir" yazılı levhaya dikkati çeken Kurtulmuş, Başkanlık Divanı'nın arkasında yazan "Hakimiyet, kayıtsız şartsız milletindir" sözü gibi bu ilkenin de Birinci Meclis'e ruh veren, Birinci Meclis'in karşılıklı diyalogla ve iyi niyet zemininde hem milletin yeniden ayağa kalkmasını hem cumhuriyetin kurulmasını sağlayan en önemli ilkelerden biri olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, "Ümit ederim ki 28. Dönem'deki TBMM de Birinci Meclis'in bu ruhuna sahip çıkacak, işlerini en güzel şekilde istişare eden, karşılıklı müzakere ederek ama asla bir tartışma, çatışma ortamına dönüştürmeden işlerini gerçekleştirecektir." ifadelerini kullandı.

Namık Kemal'in "Barika-i hakikat, müsademe-i efkardan doğar" sözüne atıfta bulunan Kurtulmuş, "Yani hakikatin kıvılcımları, fikirlerin tartışmasından ortaya çıkar. Bu meclisin hakikatin kıvılcımlarını çakacak, oluşturacak ve karşılıklı olarak müzakerelerle en hayırlı sonuçları ortaya çıkarak bir meclis olmasını canı yürekten temenni ediyorum." dedi.

GAZİ MECLİS

Bu Meclisin "Gazi Meclis" olma gibi ikinci bir temel özelliği olduğunu hatırlatan Kurtulmuş, 15 Temmuz gecesini hatırlattı. Darbe ile birlikte Türkiye'nin bir işgal teşebbüsü ile karşı karşıya kaldığı o gecede milletin ruhuna, Birinci Meclis'in ruhuna ve demokrasiye sahip çıkarak Meclis'e gelen her partiden milletvekilini şükranla hatırladıklarını ifade eden Kurtulmuş, 15 Temmuz gecesinin Türkiye demokrasisinin önemli gecelerinden birisi olduğunu vurguladı.

Bu Meclisin demokrasiye sahip çıkarak "Gazi" unvanını alan önemli bir Meclis olduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Bu iki temel özelliğimize asla zarar vermedik. Hem fikirlerimizi en güçlü şekilde tartışacak ama asla ve asla karşımızdakini bir şekilde kenara koymadan onu ötekileştirmeden yolumuza devam edeceğiz." diye konuştu.

MİLLİ İRADENİN BEKLENTİLERİ

Kurtulmuş, milletin de Meclisten beklentilerinin olduğunu belirterek, 5 beklentiyi şöyle sıraladı:

"Öncelikle, Meclisin ve milletvekillerinin itibarının yükselmesi, yükseltilmesi, milletimizin en temel beklentisidir. Meclisin ve milletvekillerinin itibarının yükseltilmesi, gözümüzün bebeği gibi korumamız gereken temel hedeflerimizden birisi olmalıdır. Bunu öncelikle gerçekleştirecek olan buradaki 600 milletvekili arkadaşımızdır. İnsan aslında sözleriyle ve hareketleriyle insandır. Her birimiz bu anlamda sözlerimize, hareketlerimize dikkat ederek ve milletin bize vermiş olduğu vekalet sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirerek milletvekilliğinin itibarını artırmak durumundayız. Milletvekilliğinin itibarının artması aynı zamanda Türkiye'de siyasetin seviyesinin de yükselmesi demektir. Siyasetin de itibarının artması demektir. Bu beklentiye asla uzak davranmadan, her birimizin, milletvekillerimizin ve Meclisimizin itibarını yükseltecek şekilde sözlerimize ve hareketlerimize dikkat ederek Meclis faaliyetlerini sürdüreceğimizden eminim.

SAĞLIKLI VE ETKİN BİR ÇALIŞMA DÖNEMİ

İkinci temel beklenti ise Meclisin sağlıklı ve etkin bir çalışma dönemi geçirmesidir. Bu anlamda Meclisin komisyonları ile alt komisyonları ile bütün ilgili kurum ve kurullarıyla en güçlü, sağlıklı bir şekilde çalışması ve etkin bir zaman planlaması yaparak, grup başkanlarının, grup başkanvekillerinin de üzerine bir sorumluluk olarak zaman planlaması yaparak Meclisin gündemini sağlıklı bir şekilde yürütmek durumundayız.

YASAMA KALİTESİ

Üçüncü temel beklenti ise yasama kalitesinin artırılmasıdır. Bunun için diyalog içerisinde olacağız. Neler gerekiyorsa bunları hep beraber yerine getirmek için hep beraber mücadele edeceğiz.

Dördüncü beklenti, zaman zaman bir araya geldiğimizde konuştuğumuz Meclisin daha iyi işlemesi ve işletilmesi, güçlü bir sürecin işletilmesi için Meclis içtüzüğünde gerekli düzenlemelerin yapılması ve hatta yeni bir Meclis içtüzüğü çalışmalarının süratle başlatılması gerekir.

YENİ ANAYASA

Beşinci mesele olarak önümüze koyacağımız konulardan biri de yeni, çağdaş, katılımcı, kapsayıcı milli bir anayasanın bu Meclis tarafından gerçekleştirilmesidir. Bu beş temel hedef, beklenti noktasında karşılıklı istişarelerle, müzakerelerle güçlü bir şekilde çalışma takvimimizi belirleyerek yolumuza devam edebilirsek, milletimizin bize vermiş olduğu vekaleti en güzel şekilde yerine getirmiş ve en güçlü şekilde Türkiye Büyük Millet Meclisimizin faaliyetlerini ileriye taşımış oluruz. TBMM 28. Yasama Dönemi'nin ilk yılında üstün başarılar, milletin beklentilerini gerçekleştirebilecek imkan ve fırsata sahip olmamızı temenni ediyorum."

Genel Kurulda, İYİ Parti'nin TBMM Başkanlık Divanı'nın 21 üyeden kurulmasına yönelik grup önerisi okundu. Yapılan oylamada İYİ Parti'nin grup önerisi kabul edilmedi. Daha sonra CHP'nin TBMM Başkanlık Divanı'nın, Başkan dahil 21 üyeden kurulması ve görev yerleri dağılımına ilişkin önerisi okundu. CHP Grup Başkanı Özgür Özel, öneri üzerinde yerinden yaptığı konuşmada, TBMM Başkanlık Divanı'na ilişkin dağılımın, Anayasa'ya aykırılık yönünden tartışılması gerektiğini söyleyerek, "İYİ Parti'nin ve grubumuzun önerilerinin Anayasa'ya aykırı olmadığını değerlendirdiğimizden usul tartışması açmadık. Bu aşamada söz hakkını bu niyetle kullanmıyoruz." ifadesini kullandı.

Özel, trafik kazası geçiren AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu'na ve partisine geçmiş olsun dileklerini de iletti. Daha sonra yapılan oylamada CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

 
 'Türkiye Yüzyılı, 'Türk dünyasının asrı'
 
Tekin İl Müdürlerine seslendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Grup Yönetim Kurulu belirlendi
AK Parti TBMM Grup Toplantısında, TBMM Başkanlık Divanında AK Parti'ye ...
TBMM Komisyon üyeleri belirlendi
TBMM İhtisas Komisyonu üyeleri belirlendi. AK Parti Milletvekili Fırat ...
Siyasette Yerel Seçim gündemi
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya ...
 
Yılmaz öncelikleri paylaştı
Yılmaz, "21’inci yüzyılın yükselen ülkeleri arasında ülkemiz en ön sıralarda ...
Bahçeli’den Erzurum’a selam var
Çakır, ‘Sayın Genel Başkanımız, Görüşmemizin sonunda Erzurum’a ve Dadaşlara ...
Tekin: ‘Yeni yüzyıl Türkiye Yüzyılı olacak’
Bakan Tekin, “Türkiye cumhuriyeti Devleti devasa bir iddia ile ortaya ...
 
Kurtulmuş’tan Yeni anayasa mesajı
30. TBMM Başkanı seçilen Kurtulmuş, yaptığı konuşmasında yeni anayasa ...
Bakan Tekin’den istişare vurgusu
Tekin, “Alacağımız kararların, herkesi memnun edecek, her kesimi mutlu ...
AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığında Yılmaz dönemi
AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı görevine Genel Başkan Danışmanı Yusuf Ziya Yılmaz getirildi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Maskesiz gezenimiz var mı?
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Tek Ayaklısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
1 milyon Mehmet’in ardından...
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Amerika’nın Yangın İmtihanı ve Türkiye’nin Farkı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva