Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu, “İkinci üniversitenin kurulduğu bir şehir, ikinci Fen Lisesi’ni zaten hak etmiş demektir.” dedi.
Erzurum’daki Fen Lisesi sayısının artırılması yönünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir takım girişimler başlatıldığı açıklanırken, konuya ilişkin görüş ve değerlendirmeler devam ediyor.
//ERZURUM 2’İNCİ EN LİSESİNE KAVUŞTURULMALI
Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu, ikinci Fen Lisesi’nin kurulmasının, Erzurum için bir şans olacağını söyledi. Erzurum’un, sahip olduğu tarihi şahsiyetin yanında, aynı zamanda bir eğitim, bilim ve kültür kenti olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Küfrevioğlu, bu izlere tarihin her döneminde rastlanabileceğini dile getirdi. Son günlerde Erzurum’a ikinci Fen Lisesi kurulması yönündeki çeşitli görüş ve önerilerin sıkça dile getirildiğini kaydeden Küfrevioğlu, bu sürecin sadece değerlendirmeye sınırlı kalmaması çağrısında bulundu. Dekan Küfrevioğlu, “Erzurum’da ikinci Fen Lisesi açılması, şehir için hakikaten büyük bir şanstır. Bir kere böyle bir girişimde bulunulması sürecinin her aşamasında Fen Fakültesi olarak en aktif biçimde rol olmaya hazırız. Bu yönde elimizden gelecek her türlü katkıyı da sunarız.” diye konuştu.
//FEN LİSELERİNİN ÖNEMİ
Fen Lisesi adı altında eğitim veren okulların, ilköğretim okullarından mezun olan öğrencilere nitelikli bir ortaöğretim imkanı sunduklarını vurgulayan Prof. Dr. Küfrevioğlu, “Bugünle geçmiş arasında bir mukayese yapınca, bugün öğrencilerimizin ne kadar şanslı olduklarını çok daha iyi anlıyorum.” dedi.
Kendi lise öğrenimini gördüğünü 1974’lü yıllardan örnekler veren Atatürk Fakültesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Küfrevioğlu, “Benim lise öğrenimi gördüğüm yıllarda Türkiye’de sadece bir tane Fen Lisesi vardı, o da Ankara’daydı. Hepimizin hayaliydi bu okula gitmek; ama bu iş o kadar kolay değildi. Koskoca Türkiye, bir Fen lisesi ve binlerce öğrenci vardı, bu yüzden kısmet olmadı. Ancak o dönemde Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK)’ın açtığı Yaz Okulu vardı. İllerdeki başarılı öğrenciler tespit ediliyor ve bu yaz okuluna gönderiliyordu. Ben de o yaz okuluna gitme fırsatını elde edenler arasındaydım. O günkü şartlarla bugünün şartları karşılaştırılınca, gürümüz öğrencilerinin ne kadar büyük bir şansa sahip oldukları daha iyi anlaşılıyor. Bu yüzden Fen Lisesi bir şanstır; hele Erzurum’ ikinci bir Fen Lisesi kurulması, çok daha büyük bir şans olur.” diye konuştu.
//“İKİNCİ ÜNİVERSİTEMİZ VARSA, İKİNCİ FEN LİSEMİZ DE OLABİLİR”
Atatürk Fakültesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Küfrevioğlu, Erzurum’a ikinci üniversitenin kurulduğunu hatırlatarak, “Bu şehir ikinci üniversiteyi kaldırabilecek bir kapasiteye sahipse, zaten ikinci Fen Lisesi’ni de hak etmiş demektir. Böyle bir adım atılırsa, sonuçları kesinlikle olumlu olacaktır.” dedi. Bu düşüncenin eyleme geçirilmesi sürecine, Fen Fakültesi olarak her türlü desteği vereceklerini vurgulayan Dekan Küfrevioğlu, Fen Lisesi öğrencilerinin yoğunlukla yükseköğrenim gördükleri bilim yuvalarının Fen Fakülteleri olduğuna dikkati çekerek, “Bu şehirden Fen ve ilgi alanı doğrultusundaki diğer fakültelere daha çok öğrencinin girebilmesi büyük bir kazanım olur. Bu amaca hizmet etme noktasında gereken her türlü katkıyı sunmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.