ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
Erzurum ülke ortalamasını geçti
Erzurum ülke ortalamasını geçti
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ETÜ’nün çevre dostluğu tescillendi
ETÜ’nün çevre dostluğu tescillendi
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>SİYASET
27 Aralık 2011 Salı - 03:41

Küçükler ‘AK Belediyeciliği’ anlattı

Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, Siyaset Akademisi’nde “Yerel Yönetimler” konusunu ele aldı. 20 yıl öncesine kadar belediyeciliğin sadece asfalt ve kaldırım yapmaktan ibaret olduğunu vurgulayan Küçükler, belediyecilik hizmetlerinin Özal döneminde farklı bir boyuta taşındığına işaret ederek, AK Parti ile birlikte yerel yönetimlerin asıl kimliğine kavuşturulduğunu belirtti.

Küçükler ‘AK Belediyeciliği’ anlattı

ERZURUM (İHA) - Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Siyaset Akademisi’nde “Yerel Yönetimler” konusunu ele aldı. Yerel yönetimleri başarıya taşıyan faktörler hakkında Siyaset Akademisi katılımcılarına bilgiler aktaran Başkan Küçükler, kendi belediyecilik yaşamından ilginç örnekler de verdi. Küçükler, belediyeciliği, insanın doğumundan ölümüne kadar geçen süre boyunca duyduğu her türlü hizmet ihtiyacının giderilmesi şeklinde tarif etti.
AK Parti Siyaset Akademisi’nin hafta sonundaki konuğu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler oldu. Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde yürütülen akademi eğitimleri kapsamında katılımcılara hitap eden Başkan Küçükler, “Yerel Yönetimler” konusunu ele aldı. Küçükler, konuşmasının başında Siyaset Akademisi’nin önemine değindi. Siyasette niteliğin artırılmasının yanında ülkenin sahip olduğu sosyal ve beşeri sermayeden en üst seviyede faydalanılması amacıyla yürütülen Siyaset Akademisi eğitimlerinin, merkezi insan olan siyasete ayrı bir renk ve anlam kazandırdığını söyledi.
TEKNİK PERSONEL VE MALİ ALTYAPI
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 2 saatlik dersi boyunca katılımcılara yerel yönetimler ve yerel yönetimlere başarıya ulaştıran faktörler hakkında bilgiler verdi. Başkan Küçükler, belediyelerin, halka en yakın hizmet birimleri olduğuna vurgu yaparak, “İnsan demek ihtiyaç demek, ihtiyaçların giderilmesi ise, hizmet demek. Bu çerçevede belediyecilik, insanın doğumundan ölümüne kadar geçen süre içerisinde duyulan her türlü hizmet ihtiyacının giderilmesi demek. Belediyeciliğin kapsamı böylesine geniş olunca, sorumlulukta haliyle çok büyük oluyor. Vatandaşın karşısında her daim belediyeler oluyor, her türlü istekle, şikayetle ve beklentiyle doğal olarak da belediyeler karşı karşıya kalıyor” diye konuştu.
PERSONEL FAKTÖRÜ
Yerel yönetimleri başarıya ulaştıran en önemli faktörlerin başında ‘personel’ ve ‘mali altyapı’nın geldiğini ifade eden Başkan Küçükler, “Personeliniz teknik manada alanında uzman olabilir, ancak bu potansiyelin harekete geçirilmesi noktasında mali altyapı da bir o kadar önemlidir. Tam tersini düşünecek olursak; paranız olabilir, ancak nitelikli ekip ve personelden yoksun olmak da, sıkıntıdır. Her iki açıdan sorunsuz olmak da yeterli değil; bu kez de karşınıza hem beşeri, hem de mali sermayeyi yönetmek gibi çok önemli bir sorumluluk gerekiyor. Yani sahip olmanıza rağmen teknik kadrodan faydalanamıyorsanız ve finans yönetiminde sıkıntınız varsa, ikisine birden sahip olmakla olmamak arasında zaten bir fark kalmıyor” şeklinde konuştu.
YEREL YÖNETİMLER ASIL KİMLİKLERİNE AK PARTİ DÖNEMİNDE KAVUŞTU…
Siyaset Akademisi öğrencileriyle belediyeciliğin tarihi sürecine ilişkin bilgileri de paylaşan Başkan Küçükler, açık ve kapalı toplumlardaki belediyecilik anlayışını da değerlendirdi. 20 yıl öncesine kadar belediyeciliğin sadece asfalt ve kaldırım yapmaktan ibaret olduğunu vurgulayan Küçükler, belediyecilik hizmetlerinin Özal döneminde farklı bir boyuta taşındığına işaret ederek, AK Parti ile birlikte yerel yönetimlerin asıl kimliğine kavuşturulduğunu belirtti. Bununla birlikte batıdaki belediyecilik algısıyla doğudaki belediyecilik algısı arasında çok büyük farklar bulunduğunun altını çizen Küçükler, “Bu durumu açık ve kapalı toplum belediyeciliği şeklinde ele almak gerekir ki, başarıya giden yolda bu hususlar da büyük önem taşımaktadır. Kapalı toplumlarda belediyecilik hizmeti üretmek kadar, üretilen hizmeti sunmak ve anlatmak da zordur. Fakat açık toplumlarda böyle bir sıkıntıdan bahsetmek mümkün değildir. Yani bir hizmeti batıda verirken 10 efor harcıyorsanız, aynı çap ve evsaftaki hizmeti doğuda vermek için 20 efor harcıyorsunuz. Burada fazladan harcanılan efor, aslında üretilen o hizmetin takdimi, izahı ve kabulünü sağlayabilmek için sarf ediliyor. Bunu Erzurum’da biz de yaşadık, kaldı ki, doğudaki belediyelerin tamamında bu durumdan bahsetmek mümkün” diye konuştu.
Dersin sonunda Siyaset Akademisi öğrencilerinin sorularını yanıtlayan Küçükler, Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler de verdi.

 
47 doçent profesörlüğe yükseldi
 
Öztürk’e duble yol teşekkürü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partililer ‘Özer’ dedi
AK parti Tekman 4. olağan İlçe kongresinde yapıldı. Genel kurulda Taner ...
Konaklı sezonu açtı
Erzurum'da geçen yıl düzenlenen 2011 UNIVERSIADE kapsamında yapılan ve ...
Akdağ: ‘Üzüntümüz büyük’
Aydın Menderes'in hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu dile ...
 
Dadaş Ocakları’ndan Fransa tepkisi
Dadaş Ocakları Derneği Başkanı Eyüp Coşkun, Fransa Meclisi'nde Ermeni ...
Yılmaz’dan örnek vefa
Kalkınma Bakanı Yılmaz, Erzurum'un Çat ilçesinde meydana gelen trafik ...
Bulutlar’dan milli duyarlılık
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen ...
 
Köroğlu adaylığını açıkladı
Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) değişik kademelerde görev alan ve ...
Baro’dan sert tepki
Fransa Parlamentosu'nda kabul edilen 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarına ...
‘Fransa, tarihi hata yaptı’
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Tarihi gerçekleri politik ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva