ERZURUM
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Fransa Meclisi'nde kabul edilen "Ermeni teklifine" ilişkin, "Parlamentoların görevi, tarih yazmak değil. Parlamentoların,görevi insanların fikir hürriyetini kısıtlamak değil. Parlamentolar, kendi haklarına ve ülkeler arası ilişkilerin gelişmesine hizmet etmeli" dedi.
Erzurum'da bir dizi gezi ve incelemede bulunan Bakan Yılmaz, Erzurum'un Çat ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yaralanan çocukluk arkadaşı Avukat Fahri Alimoğlu'nu tedavi gördüğü Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti. Yılmaz, hastane çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Alimoğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.
ALİMOĞLU’NU ZİYARET ETTİ
Arkadaşına tedavi gördüğü sağlık kuruluşunda müdahale edildiğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
"Hızlı bir şekilde hasta buraya ulaşmış, doğru ve yerinde müdahaleler yapılmış. Bundan sonra inşallah Ankara'da tedavisi devam edecek. Bu vesileyle ben ilk defa bu hastaneyi görmüş oldum. Çok güzel bir hastanemiz. Ben tebrik ediyorum, hem müdürlüğümüzü, hem de başhekimliğimizi. Yeni projeyle birlikte çok farklı noktalara gelecek inşallah. Buradan vatandaşımız çok büyük illere gitmek zorunda kalmadan en üst düzeyde hizmet görmüş olacak. İnsanlar çevre ülkelerden de başka ülkelerden de buraya gelip hizmet alacaklar. Bir anlamda sağlık ihraç edeceğiz. Sağlık hizmeti ihracatına da bir zemin oluşmuş olacak."
"FRANSA KÜÇÜK HESAPLAR İÇERİSİNDE"
Kalkınma Bakanı Yılmaz, Fransa Meclisi'nde kabul edilen "Ermeni teklifi"ne ilişkin yaptığı açıklamada, Fransa'nın küçük hesaplar içerisinde olduğunu bildirdi. Yılmaz, şöyle konuştu: "Gerçekten küçük hesaplarla, iç siyasi hesaplarla Fransa'ya da zarar veren aslında son derece olumsuz bir karar. Zaten gördünüz orada kaç kişinin mecliste o kararı aldığını. Ümit ediyoruz, bu senatodan geçmez. Geçerse çok farklı noktalara gider. Başbakanımız Fransa ile ilgili bir takım kararlar açıkladı. 'İnşallah aklı selim galip gelir' diye ümit ediyoruz. Parlamentoların görevi, tarih yazmak değil. Parlamentoların görevi, insanların fikir hürriyetini kısıtlamak değil. Parlamentolar, kendi haklarına ve ülkeler arası ilişkilerin gelişmesine hizmet etmeli. Bu yanlış karardan geri dönerler. Onu ümit ediyoruz."