Kreşin çalışan anneler için çocukların bırakıldığı bir mekan olmadığını söyleyen Altınçağ Kreşi yöneticilerinden Sibel Bilgici, “Kreşler, aynı zamanda çocukların eğitildiği, eğitimin ilk aşamalarından biri. Ayrıca kreş eğitimi eğitimdeki önemli bir aşamadır.” dedi. Çocukların, zihinsel, duygusal, sosyal, bedensel gelişiminin yüzde 70’inin, 0 ile 6 yaş arasında tamamlandığını anlatan Bilgici, “Okulöncesi dönem alarak adlandırılan 0 ile 6 yaş dönemi, çocuğun öğrenmesinin en yoğun olduğu, temel alışkanlıklarının, zihinsel yeteneklerinin en hızlı geliştiği ve biçimlendiği dönemdir. Bu süre içeri kazanılan davranış biçimleri, tüm yaşam boyunca devam etmektedir. Beyin yapısı ve fonksiyonlarının gelişiminin üçte ikilik bölümü 0 ile 4 yaş arasında tamamlanmaktadır. Erken çocukluk dönemindeki deneyimler beynin çalışma biçimi için belirleyicidir. Yapılan çalışmalar okul öncesi eğitim alan çocuklarda okula devam oranlarının ve okul başarısının daha yüksek olduğunu göstermiştir.” diye konuştu.
//OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ
Kreş yöneticilerinden Müge Yürekseven ise, okul öncesi eğitimin sosyal ve duygusal gelişimi destekleyerek, yetişkinlik döneminde de kişilerin daha üretici ve verimli olmalarını ve sahip oldukları potansiyeli tam olarak kullanmalarını sağladığına vurgu yaparak, “Biz de verdiklerimizin bir özeti olarak sene sonu etkinlikler düzenledik. Aileler çok memnun kaldılar. Bize emanet edilen çocukların bir şeyler kazanmış olmaları, kendilerini geliştirmeleri önemli. Bunu aileleriyle birlikte gördük. Kreşe gelen çocuklar, gelişimde diğer çocukların bir adım önüne geçebiliyorlar. Güzel bir etkinlik oldu. Şiirler, şarkılar, İngilizce diyaloglar ve Kafkas barlarıyla izleyicileri mutlu eden gösteriydi.” dediler.
Şiirlerin okunup, fabl gösterisi, koro şarkılar ve barların oynandığı gösteride, bazı çocukların heyecanlandıkları gözlendi. Gösterilen büyük bir coşkuyla sona erdi.