ERZURUM (İHA) - Erzurum’da bir süre önce üniversite öğrencilerine barınma, burs ve sosyal imkanlar, eğitim ve kültür hizmetleri sunmak amacıyla kurulan, Erzurum Sıla Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Derneği (ER-SILADER) tarafından düzenlenen seminer büyük ilgi gördü.
KÖKSAL ETKİNLİĞE KONUŞMACI OLARAK KATILDI
Dernek merkezinde düzenlenen ve Yazar Hikmet Köksal’ın konuşmacı olduğu seminere, üniversite öğrencileri ve dernek yöneticileri katıldı. Seminerin açış konuşmasını yapan ER-SILADER Başkanı Av. Yavuz Ertugay, eğitim seminerlerinin ikincisini düzenlemekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Daha yeni kurulan bir dernek olmamıza rağmen, üniversite öğrencilerinin gösterdiği ilgiden büyük mutluluk duyuyoruz. Benzer sosyal ve kültürel etkinlikler önümüzdeki dönemde de artarak devam edecek ve ileride bu seminerleri daha büyük salonlarda halkımızın da katılacağı geleneksel seminerler haline getireceğiz. Amacımız; geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi şuurlu, vatanını, milletini seven, topluma faydalı bireyler olmalarına zemin hazırlamaktır.” dedi. Seminere davet edilen konuşmacıların bilgi ve tecrübelerinden hem kendilerinin. hem de öğrencilerin azami ölçüde istifade ettiğini dile getiren Ertugay, derneğin internet sitesinin, “www.ersilader.com” adresinde yayına başladığını ve eğitim seminerlerinin site üzerinden paylaşılacağını kaydetti.
Dernek Başkanı Av. Ertugay’ın ardından Yazar Hikmet Köksal, insanların hayatta başarılı ve mutlu olmasının yöntemlerini anlattığı seminerini verdi. Kendisinin, moda tabirle “Kişisel Gelişim Uzmanı” veya “Yaşam Koçu” olmadığını bildiren Köksal, sadece 30 yıllık gazetecilik ve yazarlık tecrübelerini insanlara aktardığını söyledi. Hayatta mutlu ve başarılı olmanın iki temel şartı olduğunu anlatan Köksal, bunlardan birincisinin pozitif bir çevre, ikincisinin de pozitif bir rol model olduğunu ve bu ikisinin toplamının insana mutluluk ve başarı getirdiğini vurguladı. İnsanda, düşüncelerin davranışları belirlediğinin altını çizen Hikmet Köksal, “Davranışlarımızı da toplayıp üst üste koyduğumuzda alışkanlıklarımız ortaya çıkar. Alışkanlıklarımız ise kaderimizi belirler. Yaşadığınız şehir, oturduğunuz mahalle, yürüdüğünüz sokak, çalıştığınız işyeri, konuştuğunuz arkadaş, ailede anneniz, babanız, kardeşiniz, hemen yanı başımızdaki komşunuz, izlediğiniz dizi, izlediğiniz film, okuduğunuz kitap, gazete eşittir sizsiniz. Başarının formülü zaten belli. Ama önemli olan bunlarla bir yol haritası belirlemektir” diye konuştu.
Dünyada uzun ömürlü insanların yaşadığı belli başlı birkaç bölge olduğunu hatırlatan Köksal, bu insanlarla ilgili yapılan araştırmalarda, sahip oldukları pozitif bir çevrenin ve maddi endişelerden uzak bir hayat sürmelerinin büyük etkisi olduğunun ispatlandığını sözlerine ekledi.