ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da arandılar, Erzincan’da yakalandılar
Erzurum’da arandılar, Erzincan’da yakalandılar
‘Filistin’deki Çocuklar İçin Çiz’diler
‘Filistin’deki Çocuklar İçin Çiz’diler
Çiftçi muhtarlarla istişare etti
Çiftçi muhtarlarla istişare etti
Gazze’deki zulmü gündeme taşıdılar
Gazze’deki zulmü gündeme taşıdılar
Aşkale’de kök kenevir operasyonu
Aşkale’de kök kenevir operasyonu
HABERLER>SİYASET
1 Eylül 2010 Çarşamba - 00:55

Kılıç’tan HSYK değerlendirmesi

ERZURUM- AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, muhalif kanadın, Anayasa değişikliği paketinin merkezine Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nu oturtmasına bir anlam veremediğini söyledi. Murat Kılıç, “HSYK’nın siyalaştırılmak istendiği yönündeki iddialar çok komik. Yapılmak istenen değişiklikler hakkında konuşmadan önce, içeriğine iyice bir bakmaları lazım. Halkın karşısına çıkarken de, boş söylemlerinin içini doldurmaları lazım.” dedi.

Kılıç’tan HSYK değerlendirmesi

12 Eylül’de yapılacak olan referandum öncesinde siyasi partilerdeki hareketlilik giderek hız kazanıyor. AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, Anayasa değişikliğine karşı “Hayır” adı altında cephe oluşturanların, değişikliklerin içeriğine bakmadan hüküm vermeye çalıştıklarını söyledi. Muhalif kanadın, 26 maddeden oluşan Anayasa değişikliği paketinin merkezine her fırsatta Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nu oturttuğunu vurgulayan İl Başkanı Murat Kılıç, “Değişiklik paketi sanki de bir madde üzerine bina edilmiş gibi bir hava oluşturulmak isteniliyor. Halbuki böyle bir bakış açısı son derece yanlış. Hele hele HSYK’nın siyasallaştırılmak ve yandaş bir kurul haline getirilmek istendiği şeklindeki iddia ise, komediden de ötedir. Ezbere konuşmadan önce, yapılması düşünülen değişikliğin ne anlama geldiğine bir bakmak lazım.” diye konuştu.  
//KILIÇ: HSYK İLE İLGİLİ MADDEYLE HEDEF SAPTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR
Halen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun üye sayısının 7 olduğunu hatırlatan İl Başkanı Murat Kılıç, “7 üyeden oluşan HSYK’da, üyelerin birini Adalet Bakanı, diğerini de, Adalet Bakanlığı Müsteşarı oluşturuyor. Geriye kalan üyelerden 3’ünü Yargıtay, 2’sini de Danıştay seçiyor. Anayasa değişikliği paketiyle HSYK’daki üye sayısı 22’ye çıkarılıyor. Bu üyelerin 7’sini, birinci sınıf adli yargı hakim ve savcıları seçiyor. Yani üyelerin belirlenmesinde Anadolu’nun dört bir yanındaki birinci sınıf adli yargı hakim ve savcılarına seçme hakkı getiriliyor. Yine üyelerden 3’ünü, birinci sınıf idari yargı hakim ve savcıları seçiyor. 3’ünü önceden olduğu gibi yine Yargıtay ve 2’sini de Danıştay seçiyor. Üyelerin 1’ini Adalet Akademisi, 4’ünü de Cumhurbaşkanı seçiyor. Geriye kalan iki üye ise, Adalet Bakanı ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı’ndan oluşuyor. Değişiklikten sonra HSKY üyelerinin seçimi işte bu şekilde yapılacak. Üyelerin belirlenmesi sürecinde adli ve idari yargı hakim ve savcılarına da seçme hakkı verilmesinin neresi yanlıştır? Bu girişim, demokrasiyi tabana yaymak ve yargıyı tam tersine ‘yandaş’ olmaktan kurtarmaktır. Çünkü şu anda HSYK’da kapalı devre bir seçim sistemi vardır ve herkes birbirini seçmektedir. İşte değişiklikle bu kapalı yapı ortadan kaldırılacaktır. Böyle bir tablo karşısında HSYK’nın siyasallaştırılmak istendiği şeklinde bir görüşü savunmak ve bunun peşine düşmek, akıl ve mantıkla bağdaşmadığı gibi, vicdanlara da ters düşmektedir. Bu hususta boş söylemlerle ortaya çıkan muhalefet, meydanlarda esip gürlemek yerine, bir kere söylemlerinin içini doldurmalıdır.” ifadelerini kullandı.
 
“MİLLET, KAOS VE KARGAŞADAN BESLENENLERE LAYIK OLDUKLARI CEVABI VERECEKTİR”
Anayasa değişikliği paketinin, Türkiye’de demokrasi adına atılacak çok önemli adımlardan birisi olduğunu vurgulayan AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, “Biz halkımıza işte bunları anlatıyoruz. Birileri gibi hedef saptırıp, gözlerini boyamaya kalkışmıyoruz. Üstelik milletimiz de, kimin haklı, kimin haksız olduğunu çok iyi biliyor.” dedi.
Referandum öncesinde Erzurum’da yürütülen çalışmalara da değinen İl Başkanı Murat Kılıç, teşkilatın her bir mensubunun, 12 Eylül gününe kilitlendiğini belirterek, sandıktan çıkacak sonucun, Türkiye’nin önünde demokrasi adına yepyeni ufuklar çizeceğini kaydetti. İl Başkan Kılıç, şöyle konuştu: “Teşkilat olarak çalışmalarımızı son sürat devam ettiriyoruz. Anayasa değişikliği paketinin bu millete neler kazandıracağını ayrıntılı biçimde anlatıyoruz. Milletimiz kendine yakışanı yapacak ve Türkiye’de kaostan, kargaşadan ve istikrarsızlıktan beslenen tüm çevrelere, 12 Eylül’de layık olduğu cevabı verecektir.”
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Pasinli 1 Eylül 2010 Çarşamba 09:19

Başbakanın TGRT tv de yaptığı açıklamaya kadar Evet diyecektim. o açıklamadan sonra Hayır diyorum nedeni ise Başbakan kendi ağzıyla itiraf etti. referandumda evet çıkarsa açılım için çok büyük fayda sağlayacakmış yani böylelikle büyük orta doğu projesine büyük katkı sağlamış olacağız onun için ben Hayır diyorum.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soylu’nun ihracına tepki
OKTAY FANİ- Demokrat Parti (DP) eski Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri, ...
Bahçeli 500 araçla karşılandı
ERZURUM- Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, miting için Erzurum'daydı
Bahçeli’den ‘Hayır’ Çağrısı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12 Eylül'de referandum oylamasında Erzurumlulardan ...
 
Kılıç’tan yandaş yargı tepkisi
AK Parti İl Başkanı Kılıç, bazı siyasi partilerin yeni anayasa ile birlikte ...
Oltu’ya "Evet" çıkarması
AK Parti Erzurum Milletvekili Gülyurt, referandum çalışmaları kapsamında ...
Soylu’dan ihraç tepkisi
DP eski Genel Başkanı Soylu, iftar yemeğinde sivil toplum örgütü temsilcileriyle ...
 
Cengiz'den basın açılımı
Yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelen Aziziye Belediye Başkanı ...
Memur-Sen’den zekat çağrısı
ORHAN YILDIRIM(CİHAN)- Memur Sen Erzurum İl Temsilcisi Mehmet Dindi, fitre ...
“30 Ağustos emsalsiz bir Türk Destanıdır”
DİLEK BAYRAK/ERZURUM gazetesi - Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üstümüze pislik yağıyor niye?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva