Kasapların yardıma ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Ejder, “Şuanda Et ve Süt Kurumu kendisine ucuz ithal karkas et getiriyor. Kesim masrafları yok. Kıymayı 25, Kuşbaşını 28 TL’den satıyorlar. Bizler ise bu fiyatlarla ancak hayvanı kesebiliyoruz. Durum böyle olunca kasaplardaki et fiyatları da fazla oluyor. Bizim devletle rekabet etmemiz mümkün değil. Bizlerinde eline ucuz et geçmesi lazım. Başka türlü olmaz.” dedi.
ÇÖZÜM HAZIR
Hem Kasapların ucuz et satması hem de vatandaşın her köşede ucuz et alabilmesi için çözümün hazır olduğuna dikkat çeken Ejder, “Biz kabulüz. Bize ithal et getirsinler bizde ucuz et satalım. Biz pahalı et satılmasından yana değiliz. Bizde ucuz et satmak istiyoruz. Bu fiyatlara vatandaşın alım gücünün yetmediğini herkes biliyor. Bunun için bize kesim masrafı olmayan et getirilsin. Biz günde en fazla 5-6 kg et satabiliyoruz. Erzurum gibi bir yer için bu çok düşük. Bu duruma çözüm olunmasını istiyoruz.” diye konuştu.
BESİ METARYELİ YOK
Erzurum’da Damızlık sıkıntısı olmadığını söyleyen Ejder, “Erzurum’un en büyük sıkıntısı besi materyalinin olmamasıdır. Kâğıt üzerinde yeterince hayvanımız var. Ama besi hayvanı yok. İthaldi derken yeterince damızlık hayvanımız var. Ancak besi materyali yok. Bu durumun açıkça çözümü de ithal karkas et getirilmesidir. Buda getiriliyor. Ancak sadece Et ve Süt Kurumu bunun satışını yapabiliyor. Bu da bizi çok kötü etkiyor.” şeklinde konuştu.
VATANDAŞ ARIK SAKATATTA YİYEMİYOR
Vatandaşın alım gücünün darlığına dikkat çeken Ejder, “Vatandaş önceden sakatat yiyordu. Ancak şimdi onu da alamıyorlar. Hatta şimdi sakatat et kasaplarda bulunmaz oldu. Kasaplar et satamayınca hayvan kesimi de yapmıyor. Durum böyle olunca sakatat sıkıntısı da yaşanmaya başladı.” sözlerini kullandı.