ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
 Atatürk Üniversitesi’nde 23 Nisan gündemi
 Atatürk Üniversitesi’nde 23 Nisan gündemi
Küçük başkan halkın beklentisini seslendirdi
Küçük başkan halkın beklentisini seslendirdi
Oltu’da Milli coşku doruktaydı
Oltu’da Milli coşku doruktaydı
Tanfer: ‘TBMM egemenliğimizin kalesidir’
Tanfer: ‘TBMM egemenliğimizin kalesidir’
HABERLER>GUNCEL
23 Temmuz 2014 Çarşamba - 03:17

Kadir Geceniz Mübarek Olsun

Tüm okurlarımızın Kadir gecesi coşkusunu tebrik ile paylaşır, Gazze ve Irak başta olmak üzere İslam Aleminde gözyaşlarının dinmesi, müslümanlara yapılan zulümlerin sona ermesi, zalimlerin hakettikleri cezayı bulmasını niyaz ederiz. ERZURUM GAZETESİ

Kadir Geceniz Mübarek Olsun

Rahmet ve mağfiret ayı Ramazana en büyük anlamı veren, 23 Temmuz 2014 Çarşambayı Perşembeye bağlayan gece idrak edilecek Kadir gecesi dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bir kandil mesajı yayımladı.

Mesajında vicdanı olan herkese seslenen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, zalim İsrail’in Gazze’ye yönelik sürdürdüğü saldırı dolayısıyla insanlığa bir çağrıda bulundu. Gazze’de vahşi bir katliamın sürdüğünü kaydeden Başkan Görmez, “Kadir gecesi vesilesiyle bir kez daha vicdanı olan herkese ve âlem-i İslâm’a bir çağrıda bulunmak istiyorum. Vicdanını kaybetmiş tüm insanlığın gözü önünde vahşice bir katliamla karşı karşıya kalan mazlum ve mağdur Gazze halkına, masum çocuklara, kadınlara ve insanlara dua ederek Kadir gecesini ihya etmeye davet ediyorum.” dedi.

Kadir Gecesinin cahiliyenin zilletine gömülmüş zihinlere Rabbini bildiren bir gece olduğunu belirten Başkan Görmez’in mesajında öne çıkan başlıklar şöyle;

“KADİR GECESİ, CAHİLİYENİN ZİLLETİNE GÖMÜLMÜŞ ZİHİNLERE RABBİNİ BİLDİREN BİR GECEDİR…”

Kadir Gecesi öyle bir gecedir ki, cahiliyenin zilletine gömülmüş zihinlere Rabbini bildirmeye; varoluş amacından kopmuş, nerden gelip nereye gittiğini unutmuş, yolunu şaşırmış insanlığa unuttuklarını hatırlatmaya gelen yüce kitabımız Kur’an, Ramazanın kalbi olan bu gecede inmeye başlamıştır. Bu mübarek gece vesilesiyle Allah, bize her yıl tekrar ve tekrar hatırlatıyor ki Kadir Gecesini, ancak Kur’an’ın kadrini bildiğimiz oranda hakiki manada ihya etmiş oluruz. Bu gecenin kadrini gerektiği gibi bilebilmek için evvela, Allah’ın sonsuz lütfu olarak kapımıza kadar gelmiş Kur’an nuruna yüreğimizi sonuna kadar açmamız gerekmektedir. İçimizin karanlıklarını, paslanmış gönül aynamızı hece hece, ayet ayet, sure sure ilahi sözün nurlu kandilleriyle aydınlatmamız gerekmektedir. Her ayeti ahlaki dünyamıza işleyerek, varlığımızı onun üzerinden şekillendirmemiz ve kul olarak yaşantımızı onun üzerinden inşa etmemiz gerekmektedir.

“KURAN’LA BAĞIMIZI ARTIRARAK ÖMÜRLERİMİZİ ONARABİLİR, BARIŞ VE ESENLİK MESAJLARININ İDRAKİNE VARABİLİRİZ…”

İnsanlar olarak bizi hakka, adalete, ahlak ve fazilete çağıran; insana insan olarak yaşayabilme, toplumlara ise medeniyet seviyesine çıkabilme yolunu açan bu rahmet yüklü kitapla olan bağımızı, akıl ve yürek gücümüzle arttırmamız ve kuvvetlendirmemiz gerekmektedir. Ancak bu sayede bin aydan daha hayırlı gecenin kıymetini ona hak ettiği nispette verebiliriz, ömürlerimizi onarabiliriz, ömrümüze bereket katabiliriz. Ancak Kur’an’la irtibatımız ölçüsünde yeryüzüne inen meleklerin getirdikleri barış ve esenlik mesajlarının idrakine varabiliriz.

“KURAN’DAN UZAKLAŞTIĞIMIZ HER AN KENDİMİZDEN DE UZAKLAŞIYORUZ…”

Zira her sene insanoğlu için bir bağış gibi gelen Kadir Gecesini değerli kılan bu yüce kitap, ne öylece evin duvarında asılı durmak için, ne de sırf mezarlıkta ölülerimizin başında okunup kapatılmak için indirilmiştir. Çünkü o; ayet ayet, üstünde düşünülerek okunmak, öğüt alınmak ve insanın kadrini arttırmak için bütün insanlığa gönderilmiş bir kitaptır. Çünkü o; insanoğluna kâinatı anlamayı ve okumayı öğreten, anlatan, misal veren, öğüt veren, telkin eden yaratılış bilgisinin ders kitabıdır. Unutmayalım ki, kutsal sözlerin ağırlığını taşıyan mübarek Kur’an’dan uzaklaştığımız her an kâinata ve kendimize yabancılaşıyor, Kadir Gecesi gibi hikmeti bol gecelerin idrakinden ve en mühimi de bizi var eden yüce Rabbimizden uzaklaşıyoruz.

“BUGÜN KURAN’IN RAHMET YÜKLÜ MESAJINI İDRAK EDEMEDİĞİMİZ İÇİN MÜSLÜMANLAR OLARAK ATEŞ ÇUKURUNUN ETRAFINDA BULUNUYORUZ…”

Bugün onun rahmet yüklü mesajlarını idrak edemediğimiz için Müslümanlar olarak ateş çukurunun etrafında bulunuyoruz. Bizlere vadedilmiş olan ahsen-i takvim iken esfel-i sâfilîne doğru yol alıyoruz. Ellerimizde kardeş kanı var, dillerimizde acı ağıtlar, hanelerimiz viran... Mabetlerimizin akisleri kan gölüne düşüyor bugün... Ne yazık ki bugün, insanlığın topyekûn kadrini yitirerek zillete duçar olduğu günleri yaşıyoruz. “Bir insanı yaşatmak bütün insanlığı yaşatmak gibidir.” ilahi sözü, yüzyıllar öncesinden insanlığı yaşatmaya çağırmışken, hâlâ dünyanın dört bir yanında mazlum kanının aktığı, küçücük çocukların katledildiği, anaların elleri sinesinde gözyaşı döktüğü, kardeşin kardeşe gözünü kırpmadan kıydığı bir çağda yaşıyoruz. İstiklal Şairimiz M. Akif’in ifadesiyle din namına dindaş öldüren biçare dindaşları seyrettiğimiz bir zaman diliminde yaşıyoruz

“İSLAM COĞRAFYASINA UYGULANAN ZULÜM, MÜBAREK ZAMANLARIMIZA GÖLGE DÜŞÜRMEMELİDİR. ZİRA MÜSLÜMAN RUHU ANCAK BU ZAMANLARDA GERÇEK ANLAMDA DİRİLEBİLİR…”

Bununla birlikte, İslam coğrafyasını bir mazlumiyet coğrafyası haline getirmek isteyenlerin uyguladığı zulüm, şiddet, cinayet ve tüm insanlık dışı eylemler mübarek zamanlarımıza gölge düşürmemelidir. Zira Müslüman ruhu ancak bu zamanlarda gerçek anlamda dirilebilir. Kadir gecesinin şuuruna varan her bir Müslüman, Fatihâ’dan Nâs’a kadar her bir ayetle yıkılan bir tarafını onarabilir. Bizler Müslümanlar olarak kitabımızın mesajlarına verdiğimiz değer nispetinde Allah’ın ve meleklerinin bu gece fecre kadar yeryüzüne indirdikleri barış ve esenliğin şuuruna varabiliriz. Bu şuuru hissedebildiğimiz ölçüde İslam’ın ve Müslümanların fecrine yaklaşabiliriz. Unutmayalım ki ümmetin fecrine yakınlığımız, leyle-i kadrin fecrine yakınlığımız kadardır.

“GAZZE HALKINA, MASUM ÇOCUKLARA, KADINLARA VE İNSANLARA DUA EDEREK KADİR GECESİNİ İHYA EDİN…”

Kadir gecesi vesilesiyle bir kez daha vicdanı olan herkese ve âlem-i İslâm’a bir çağrıda bulunmak istiyorum. Vicdanını kaybetmiş tüm insanlığın gözü önünde vahşice bir katliamla karşı karşıya kalan mazlum ve mağdur Gazze halkına, masum çocuklara, kadınlara ve insanlara dua ederek Kadir gecesini ihya etmeye davet ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz ve gönül coğrafyamız olmak üzere bütün İslam âleminin mübarek Kadir Gecelerini en güzel dilek ve duygularla tebrik ediyor; Kadir Gecesinin feyz ve bereketinden hepimizin nasiplenmesini, dua ve niyazlarımızın kabul olmasını, topyekûn insanlığın ve bilhassa İslam dünyasının geçmekte olduğu zorlu süreçten bir an evvel kurtulmasını, akan kan ve gözyaşının zaman kaybetmeden durmasını, Ramazan Bayramına sağlık, afiyet içerisinde huzur ve mutlulukla erişebilmeyi Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

 
Suriyeli sığınmacılara devletten şefkat eli
 
‘23 Temmuz, cumhuriyet yolunda tarihi mutabakattır’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PTT’den 23 Temmuz’a Özel yaklaşım
İHSAN KUMRU-Erzurum’da, Cumhuriyet döneminde kullanılan pullardan oluşan ...
ENER: ’23 Temmuz Milli İradenin gücü’
Erzurum Düşünce ve Strateji Merkezi (ENER) Yönetim Kurulu Başkanı Aksu, ...
Atlama kulelerinde yeni süreç
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak imzasıyla göçen atlama kuleleriyle ilgili ...
 
Altıparmak’tan 23 Temmuz mesajı
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, ‘95’inci yılını gururla kutladığımız ...
Solo Türk jetleri prova uçuşu yaptı
Hava Kuvvetleri Komutanlığının Solo Türk jetleri, 23 Temmuz Erzurum Kongresi ...
Yardım Gönüllüleri iftarda buluştu
MUHAMMED COŞKUN-Deniz Feneri Yardım Gönüllüleri iftar yemeğindi buluştu..
 
Alatarla Bağlar yolu yapımı devam ediyor
Büyükşehir Belediyesi Oltu Şantiyesi bir taraftan afat yaralarını sararken ...
ERMAÇEVDER, israil’i kınadı
Erzurum Mahallebaşı ve Çevresini Kalkındırma ve Dayanışma Derneği (ERMAÇEVDER) ...
23 Temmuz eğlence programları iptal edildi
İsrail’in Filistin’de yaşattığı katliam nedeniyle 3 Temmuz Erzurum Kongresinin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva