ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutan Hakka yürüdü
Kutan Hakka yürüdü
Dal’dan Orhan Ovacıklı’nın fedakarlığına teşekkür
Dal’dan Orhan Ovacıklı’nın fedakarlığına teşekkür
Küçükoğlu: ‘Cumhurbaşkanımız Filistin'e sahip çıktı’
Küçükoğlu: ‘Cumhurbaşkanımız Filistin'e sahip çıktı’
ESKİ Horasan’daki sorunu çözdü
ESKİ Horasan’daki sorunu çözdü
Jandarmadan düzensiz göçle mücadele
Jandarmadan düzensiz göçle mücadele
HABERLER>SİYASET
3 Ağustos 2010 Salı - 07:01

KUDAKA’dan Meclis çıkarması

KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rifat Altan, Erzurum İl Genel Meclisi’ne konuk oldu. Altan, “Ajansımızın sorumluluk alanını oluşturan Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerini kapsayan bölgenin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak üzere, sosyal sermayeyi ve inovasyonu geliştirmek suretiyle yerel potansiyeli harekete geçirmek amacındayız.” dedi.

KUDAKA’dan Meclis çıkarması

ERZURUM(GHA) – Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Dr. Rifat Altan, Erzurum İl Genel Meclisi’ne konuk oldu. Meclis üyeleri kalkınma ajanslarının yapısı ve KUDAKA’nın faaliyetleri hakkında bilgiler aktaran Altan, kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı.
//KUDAKA’NIN VİZYONU
KUDAKA’nın sorumluluk alanını oluşturan Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerini kapsayan bölgenin kalkınmasında en etkin ve öncü rol oynayan, Türkiye’nin en modern ve en verimli kurumlarından biri olmanın, KUDAKA’nın vizyonunu oluşturduğunu vurgulayan Altan, “Ajansımızın sorumluluk alanını oluşturan Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerini kapsayan bölgenin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak üzere, sosyal sermayeyi ve innovasyonu geliştirmek suretiyle yerel potansiyeli harekete geçirmek amacındayız.” dedi.
//BÖLGESEL KALKINMA VE ÖNCELİKLER
Altan, bölgesel ekonomik kalkınma ve sosyal gelişme alanında yaşanan yapısal dönüşümün ve sürdürülebilir kalkınmanın en önemli kurumları arasında yer alan kalkınma ajanslarının, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) koordinasyonunda kurulmaya ve faaliyete geçmeye başladığını kaydederek, “Kalkınma ajansları, bölgesel gelişme uygulamalarımız ile bölge planlarımızın etkinliğinin ve başarısının yükseltilmesini; bölgelerin ülkemizin genel büyümesine, gelişmesine, refahına ve istikrarına katkısının artırılmasını; sosyal uyum ve adaletin güçlendirilmesini ve değişen küresel rekabet şartlarına adaptasyonun hızlandırılmasını sağlayacak. Yüksek nitelikli personeli, esnek kaynak ve istihdam yapısı ile kurum, kuruluş ve şahıslara sağladığı idari, mali, teknik desteklerle başta girişimciler olmak üzere bütün yerel aktörlerin kalkınma çabalarına katılımını teşvik etmekle birlikte sağlayacağı proje ve faaliyet desteklerinde kişi, kurum ve kuruluşların eş finansmana dayalı ortak proje üretme ve yönetme kültürü ve yeteneğini geliştirecek; sahiplenme ve işbirliği duygusunu güçlendirecek; bölgenin girişimcilik potansiyelini harekete geçirecek ve sürekli olarak yükseltecek.” diye konuştu.
//“YEREL POTANSİYEL VE DİNAMİKLERİMİZ”
KUDAKA’nın, yerel potansiyeli, dinamikleri, özgünlükleri, kaynak ve imkanları ortaya çıkararak harekete geçirecek ve ulusal, uluslararası pazarlarda ekonomik, sosyal, kültürel birer değer haline dönüştüreceğini dile getiren Altan, “Sonuç olarak, hem ulusal, hem de bölgesel ve yerel düzeyde başta istihdam ve gelir olmak üzere ekonomik ve sosyal göstergelerin iyileştirilmesine, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılmasına ve dolayısıyla ülkenin genel refahının artırılması ve istikrarının pekiştirilmesine olumlu katkılar sağlayacaktır. Kalkınma Ajansları, ulusal düzeyde DPT koordinasyonunda, kendine özgü teknik ve finansman mekanizmasına sahip, kâr amacı gütmeyen, çabuk karar alıp uygulayabilen, merkezi ve yerel idarelerin dışında, kamu, özel sektör ve STK’ları bir araya getiren, tüzel kişiliği haiz, 5449 sayılı Kanunla düzenlenmemiş işlemlerinde özel hukuk hükümlerine tabi, bölgeler düzey 2 bölgeleri esas alınarak Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulan teknik kapasitesi yüksek, uygulamacı olmayan, fakat destekleyici, koordinatör ve katalizör olarak faaliyet gösteren kalkınma birimleridir.” şeklinde konuştu. 
Meclis üyelerinin, kalkınma ajanslarının kuruluş amaçlarının neler olduğu yönündeki sorularını da yanıtlayan Altan, “5449 sayılı Kanunun birinci maddesinde ifade edildiği üzere; Kalkınma Ajansları, kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle, ulusal kalkınma plânı ve programlarda öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla kurulmuştur.” dedi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Beni de fişlediler”
Sağlık Bakanı Akdağ, kendinin de Erzurum'da doktorluk görevi yaparken ...
“Referandum, milletin meselesidir”
MAHMUT AKDAĞ/ERZURUM gazetesi - AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. ...
Aydın, Balkan turunda
Balkan turu kapsamında Kosova’ya gelen 16 AK Parti milletvekili ve eşi, ...
 
Aksak: “ETÜ, Kış oyunlarından önemli”
AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, hükümet olarak Erzurum’un ...
CHP Gençlik Kollarında Ovat dönemi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum Gençlik Kolları Başkanlığına Murat Ovat, getirildi.
Erzurum Kılıçdaroğlu’nu ağırlıyor
IŞIK ÇAPANOĞLU İHA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Ardahan, ...
 
‘Erzurum yatırım kenti oluyor’
Bakan Akdağ, Erzurum’un yatırım kenti haline dönüştüğünü belirterek, “Allah ...
MHP referandum kampanyasını başlattı
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanlığı referandum kampanyasını başlattı.
CHP’den referandum seferberliği
CHP Erzurum İl Başkanı Aktaş, DASİDEF Başkanı Yıldız'ı ziyaret ederek, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üstümüze pislik yağıyor niye?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva