ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutan Hakka yürüdü
Kutan Hakka yürüdü
Dal’dan Orhan Ovacıklı’nın fedakarlığına teşekkür
Dal’dan Orhan Ovacıklı’nın fedakarlığına teşekkür
Küçükoğlu: ‘Cumhurbaşkanımız Filistin'e sahip çıktı’
Küçükoğlu: ‘Cumhurbaşkanımız Filistin'e sahip çıktı’
ESKİ Horasan’daki sorunu çözdü
ESKİ Horasan’daki sorunu çözdü
Jandarmadan düzensiz göçle mücadele
Jandarmadan düzensiz göçle mücadele
HABERLER>SİYASET
2 Ağustos 2010 Pazartesi - 04:18

‘Erzurum yatırım kenti oluyor’

Bakan Akdağ, Erzurum’un yatırım kenti haline dönüştüğünü belirterek, “Allah Başbakandan razı olsun. Erzurum’a bu iş için 600 milyar liralık yatırım yapılıyor. Bu şehir doğu ve ülke için çok önemli bir şehirdir. Erzurum’u bir gül bahçesindeki gonca gül gibi sulamaya büyütmeye devam edeceğiz. “ dedi.

‘Erzurum yatırım kenti oluyor’

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum’da kurulacak 2. üniversite ile açıklamalarda bulunarak 3 ile 5 milyon metrekare arazi üzerine kurulması planlanan kampus için Soğuk Çermik mahallesinin arka tarafı, havaalanı yolu üzerinde bulunan Atatürk Üniversitesi’ne ait arazi ile Müdürge köyünün arka tarafındaki arazilerin belirlendiği, zemin etütlerinin de yapıldığı arazilerle ilgili karar daha sonra verileceğini belirtti.
//AKDAĞ ETÜ HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Organize Sanayi’de düzenlenen toplantıda Erzurum’a kurulacak olan 2. üniversite ile ilgili bilgiler veren Bakan Akdağ, şöyle konuştu: “Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) kabul edildikten sonra Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün onayıyla resmiyet kazanan Erzurum Teknik Üniversitesi’nin kampusu için yer arayışları başladı. 3 ile 5 milyon metrekare arazi üzerine kurulması planlanan kampus için Soğuk Çermik mahallesinin arka tarafı, havaalanı yolu üzerinde bulunan Atatürk Üniversitesi’ne ait arazi ile Müdürge köyünün arka tarafındaki araziler belirlendi. Zemin etütlerinin de yapıldığı arazilerle ilgili karar daha sonra verilecek. Erzurum Teknik Üniversitesi’nin kısa sürede eğitime başlayabilmesi için yer sorununu çözmek istiyoruz. Öncelikle Palandöken ilçesi girişinde bulunan Aziziye Hastanesi’nin kampus e taşınması çalışmalarına ağırlık verdik. Aziziye Araştırma Hastanesi’nin kampus içerisine alınması halinde boşalacak binada Erzurum Teknik Üniversitesi kurulacak meslek yüksek okullarıyla burada eğitime başlayacak.”
//ERZURUM’UN İKİNCİ ÜNİVERSİTE ŞANSI
Hükümet olarak Erzurum’a yatırımlarda öncelik tanıdıklarını ve Erzurum nüfusuna sahip başka bir ile ikinci üniversite daha kurulmadığını vurgulayan Bakan Akdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:“İlimize kurulacak 2. üniversitenin kuruluş kanunu tamam. Erzurum nüfusunda olup ta ikinci üniversiteye sahip ikinci bir il yok. Bu hükümetimizin buraya verdiği önemi gösteriyor. Şimdi yeni üniversitenin bir an evvel faaliyete geçmesi için çalışmalar başladı. 3 ila 5 milyon metrekare arazi üzerine kurulacak kampus için yerler belirlendi. Zemin etütleri ve diğer çalışmalar yapıldıktan sonra üniversitenin yeri belli olacak.
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’nün kampus içindeki hastanenin onarımını bir an evvel bitirmesi için ek ödenek çıkarılması konusunda da çalışmalar yapılıyor. Üniversite nereye kuracağız tartışılıyor. 3 ayrı arsa tespit ettik. 3 milyon ila 5 milyon metrekare yer lazım . Havaalanı yolu üzerinde şehrin doğusunda Soğuk çermiğin bulunduğu arka taraflar 4 milyon, Müdürge’nin arkasında bir alan var o da zannediyorum 2 milyon metrekareye yakın alan var. Bu arada biliyorsunuz üniversite hazinesisin yanı sıra yeni bina yapıldı. Ödenekler için de gereken gayreti gösterdik yardımcı olduk. O eski bina yenilenecek, ihalesini rektörlük yaptı. Bir miktar ek ödenek para getirmeye gayret ediyoruz bir an önce binaları hizmete geçirip şehirdeki hastanemizin üniversiteye tahsisini sağlamak istiyoruz. İlk yüksekokulları orada açmak istiyoruz. Bu yerlerin zemin etütleri yapılıyor. Biz deprem bölgesindeyiz etütlere göre kampus yerini de seçeceğiz.İlk olarak yüksek okulları seçecek yerleri yapıyoruz. Ağır bakımın olduğu yerde bütün kampusu bir araya sığdıramayız. O bölgede de üniversiteyle ilgili binalar yapılabileceğini düşünüyoruz. “
//ERZURUM’UN ULAŞIM KABİLİYETİ
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum’un Havalimanıyla ulaşımı kolay bir olduğunu belirterek gün de çok sayıda uçak seferini yapıldığını belirtti.
Askeri havanı döneminde şehre 3 gün uçak inip kalktığını şimdi ise çok yol aldıklarını ifade eden Bakan Akdağ, şöyle konuştu:
“Erzurum’da bir uluslararası hava limanı var ve bu bina yıllarca inşaat halinde kaldı. Gelir gelmez burayı hizmete soktuk. Yatırımlar olarak gelip gidecek yatırımcılın kolay gelip gitmesi kolaydır. Erzurum’a dün akşam gelecektim iş çıktı uzadı İstanbul da aile hekimliğine geçiyoruz onun çalışmaları vardı. Gece gideriz dedik sabah 7. 20 uçağıyla gideriz dedik. Bu çok önemlidir. Özellikle kış memleketiyiz kışın gelip gitmek için hava yolu çok önemli karayolları da böyle. Erzurum dört bir tarafı duble yollarla dolu. Ulaştırma Bakanı bugün Türkiye’nin en başarılı bakanı olan bir insandır. Sansa deresi kaldı. Orada mükemmel bir biçimde yapılıyor. Bir eksik Kop’a tünel yapmamız lazım. Özellikle İran’la Trabzon Limanının buluşturmak için çok önemli. İnşallah o da kısa sürede yapılacaktır. Demiryolu taşımacılığında istediğimiz durumda değiliz. Sivas’a kadar ihale edildi. Taşımacılıkla ilgili lojistik merkez kurulacak. Çok dedikodu ettiler. Erzincan’a gidiyor gidecek. Bunlar gerçek dışı uydurma ifadelerdir. Öyle bir sıkıntı yok. Lojistik köyle ilgili arsa problemi var. Arsa problemi çözülmeye çalışılıyor.
Emniyet problemi zaten yok yatırımcılar açısından düşündüğünüz zaman bu şehirde. Sağlık alt yapısı mükemmel bir hale geldi. Şehir merkezi köyleriyle beraber büyük mesafeler aldık. Sağlık hizmetlerinin hepsini bölgeye verebiliriz. Bunlar insanlar açısından güvende hissetmesi açısından çok önemli.
//ERZURUM YATIRIM KENTİ OLUYOR
Bakan Akdağ, Erzurum’u kış merkezi yapmak için alt yapının tamamlandığını ve yatırım kenti haline dönüştüğünü belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:“Allah Başbakandan razı olsun. Erzurum’a bu iş için 600 milyar liralık yatırım yapılıyor. Sanayiciler olarak trilyonu da milyonu da biliyorsunuz. Bunlar Erzurum’un hayal edemeyeceği paralardı. Erzurum’da doğalgaz yüzde 65’lere doğru çıktı. Biz bu şehirde kışın nefes alamazdık. Şehir artık kıvamını bulmuş durumdadır. Önemli bir müjde vermek istiyorum. DAP hepimizin konuştuğu önemli bir konudur. Bu konuyu geliştirirken Devlet Bakanımız Cevdet Yılmaz’la bir istişarede bulunduk. 1 yıl önce Başbakan GAP’a yeni ivme verirken bir taraftan da Kop - Konya ovası projesine DAP’la doğuya para aktarılması talimatını verdi. İş rayında yürüyor..DAP’ın eylem planını hazırladık. Erzurum hizmet sektöründe iyi gelişiyor. Sağlık Bakanlığı şu anda 2011’in başından itibaren daha çok gençlerimizi burada istihdam edeceğiz. Bu rakamların bin’li rakamlara çıkması olabilir. Eğitim 2. üniversiteyle artacak. Sağlık Bakanlığımız 2 yıllık okumuş hemşirelerinin 4 yıla tamamlaması için açık öğeritm faaliyeti yürüttük. 2009-2010 öğretim yılında üniversiteye 2 milyon liralık ek kaynak girdi. Açık öğretim fakültesini de kurduk bu kaynak üniversiteye girecek. Bu şehirde tezvirat yapanlara spekülasyon yapanlara kulak asmayın. Dedikodu bizi geriye götürür yapılan her işin altında yanlışlık aramak bizi kötüye götürür. Ne yaparsan nasıl el ele verirsek şehri nasıl kalkındırırız biz ona bakacağız. Bu şehir doğu ve ülke için çok önemli bir şehirdir. Erzurum’u bir gül bahçesindeki gonca gül gibi sulamaya büyütmeye devam edeceğiz. “

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
fuzuli konuşuyorsun 3 Ağustos 2010 Salı 03:33

fuzuli konuşuyorsun. erzurum işsizlikten kırılıyor. bugün chp lideri erzuruma delet olarak fabrikalar açıp işsizliği önleyecez dedi. hayatımda ilkkez chpye oy verecem. iş lazım iş.

Yorumu oyla      6      4  
OGUZHAN 2 Ağustos 2010 Pazartesi 08:57

Saglık ve üniversite ve kış oyunları konusunda KUTLARIM amma sn bakan erzurum hala göç veriyor sanayi hala gelişmedi işsizlik çok yüksek şehrin güzel mega kent görümünde imar alt yapı sorunları var lütfen bunlara bi el atın

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP referandum kampanyasını başlattı
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanlığı referandum kampanyasını başlattı.
CHP’den referandum seferberliği
CHP Erzurum İl Başkanı Aktaş, DASİDEF Başkanı Yıldız'ı ziyaret ederek, ...
Cengiz, “Hizmet ufkumuzu halk çizer”
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Ilıca’daki sanayi sitesi ile TOKİ ...
 
BDP’den Erzurum tepkisi
BÜLENT MAVZER (İHA) - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Iğdır İl Örgütü, ...
Akdağ, referandum’a yoğunlaşacak
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ,12 Eylül’de yapılacak olan Anayasa ...
Kılıçdaroğlu’ndan Erzurum çıkarması
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 30 Temmuz ile 12 Ağustos arasında 20 miting ...
 
AK Parti mitinge hazırlanıyor
Referandum çalışmalarını denetlemek ve Başbakan Erdoğan’ın Erzurum mitingi ...
Kılıç, işçi dağıtımını savundu
AK Parti İl Başkanı t Kılıç, Belediyelerde kadro fazlası personelin kamu ...
Aktaş’tan STK’lara davet
2 Ağustos Pazartesi günü Erzurum’da halka hitap edecek olan CHP Genel ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üstümüze pislik yağıyor niye?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva