SAMET ÖZÜNAL(GHA) - Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinde bölgesel veri tabanı oluşturmak amacıyla başlattığı Bölge Hafıza Merkezi projesi kapsamında Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden akademisyenlerin ve diğer Kalkınma Ajanslarından uzmanların katılımıyla çalıştay düzenledi.
//BÖLGE HAFIZASI ÇALIŞTAYI
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu salonunda düzenlenen toplantıya, Kayseri Erciyes Üniversitesi’nden Prof. Dr. Rıfat Yıldız, TÜİK Bölge Müdürü Adnan Karaibrahimoğlu, Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Doğan Atılgan, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Handan Türkoğlu, Dr. Fatih Terzi, Erzurum Atatürk Üniversitesi’nden Doç. Dr. Faris Karahan, Yrd. Doç. Dr. Günay Kaya, Ali Özcan Aydın, Erzincan Üniversitesi’nden Doç. Dr. Çetin Bektaş, Konya Büyükşehir Belediyesi’nden Nurullah Osmanlı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’ndan Ayhan Kavşut, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Gökhan Önder Karaoğlu, Erzurum Valiliği’nden İbrahim Ethem Ağbaş, diğer Kalkınma Ajansı uzmanları ve özel sektör temsilcileri katıldı. Çalıştayla TRA1 Düzey 2 Bölge Hafıza Merkezi’nin organizasyon şeması, iş akışı ve idari mekanizmaları üzerinde görüşmeler yapılarak fikir alışverişinde bulunuldu.
//KUDAKA AÇIKLAMASI
Toplantıyla ilgili olarak yapılan açıklamada, şu bilgiler kaydedildi: “Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinde il, ilçe ve köy bazında her sektör için tematik envanterlerinin ve ekonomik-sosyal göstergelerin belirlenmesi, bu verilerin bilgi kaynağına en doğru ve en etkin biçimde aktarılması, farklı kaynaklarda derlenen bilgilerin tutarlılığının sağlanması ve ilgili kuruluşların ve toplumun, güncel ve doğru istatistikleri kullanmalarına imkân oluşturulması amacıyla kuruluş çalışmalarını başlattığı Bölge Hafıza Merkezi ile hem kurumlar arası işbirliği sağlanarak, ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından üretilen yerel ve bölgesel veriler, belirli periyotlarda merkezi sisteme en doğru ve en güncel biçimde yüklenecek hem de Bölgesel düzeyde oluşturulacak Coğrafi Bilgi Sistemi ile yerel ölçekte fiziki mekânla ilişkilendirilmiş coğrafi veriler sayesinde Bölgenin yatırım imkânları, sektörel veriler, bölgenin sahip olduğu çevre değerleri envanteri haritalar üzerine aktarılarak Bölgesel yatırım kararları için yer seçimi yapılırken sağlıklı kararlar alınmasına katkı sağlaması amaçlanmaktadır. Program, katılımcılara yaptıkları katkılardan dolayı Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından verilen teşekkür belgeleriyle son buldu.”