Temel amaçlarının KOBİ'lere balık tutmayı öğretmek olduğunu ifade eden Kaplan, ''Onların, dünya ile rekabet etmelerini ve daha iyi yönetilmelerini sağlamamız gerekiyor. Ama bu balık vermekten vazgeçiyoruz şeklinde anlaşılmasın. Balık vermeye devam edeceğiz, balık verirken balık tutmayı öğreten metotlar üzerinde çalışıyoruz'' dedi.
AR-GE’NİN ÖNEMİ
İşletmelerin Ar-Ge ve yenilikçiliğe önem vermelerinin dünya ile rekabet edebilmeleri açısından önemli olduğunu ifade eden Kaplan, şöyle konuştu:
''KOSGEB olarak yeni dönemde işbirliği, güç birliği ve inovasyon projelerine çok ciddi destekler vereceğiz. Proje bazlı destekleme modeline ağırlık vereceğiz. İşletmelerimiz, daha planlı, programlı kendi belirlediği hedefe doğru giderken bizler de onları cesaretlendiren, tetikleyen bir anlayışla hizmet vereceğiz. İşletmelerimizin daha nitelikli bir şekilde desteklenmesi anlamında çalışmalar yapmalıyız. Yoksa elimizdeki kaynaklar kıt, ben bu kıt kaynağı her KOBİ'ye dağıtırsam kimseye faydası olmayacak. Dünya ile yarışmayan bir şirkete ben neden destek olayım ki... 3 gün daha yaşamasını sağlamış olurum.''
FİANSMANA ERİŞİM ZORLUĞU
KOBİ'lerin finansmana erişiminin zor olduğu bir dönemden geçtiklerini anlatan Kaplan, bu süreçte can suyu kredilerini vermeye devam edeceklerini, Kredi Garanti Fonu'nu daha işler hale getireceklerini söyledi.
Kaplan, 2008 yılındaki can suyu kredilerinin toplam hacminin 1,6 milyar TL olduğunu da sözlerine ekledi.