İNSAN KAYNAKLARI EĞİTİLECEK
MEB Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı’nın koordinesinde 9 Haziran 2008 tarihinde uygulanmaya başlanan İKMEP, kalifiye ve vasıflı işgücünün katılımı ile Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişimini ve rekabet edilebilirliğini teşvik etmeyi amaçlıyor. Proje kapsamında Gaziantep, Diyarbakır, Van, Erzurum, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa olmak üzere toplam 8 ilde; otomotiv, tekstil, makine, metal işleri, turizm, elektrik-elektronik, bilişim teknolojileri ve gıda sektörlerinde eğitim-öğretim alanında pilot uygulamalar gerçekleştirilirken, programın Erzurum etabı, Palandöken Polat Renaissance Otel’de devam ediyor.
EĞİTİM ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜLECEK
13 Nisan’da başlayan ve 17 Nisan’da sona erecek olan eğitim toplantılarının 3’üncü gününde, proje çalışanları, üniversitelerden ve okullardan gelen öğretim üyeleriyle öğretmenler bir araya geldi. İKMEP Eş Uzmanı A.Halim Dumlu’nun, İKMEP projesiyle ilgili olarak bilgiler aktardığı katılımcılar, daha sonra projeler üzerinde çeşitli değerlendirmelerde bulundular.
YETERLİK TABLOLARINDA GÜNCELLEŞTİRME PROJESİ
4. derece (meslek liseleri) ve 5. derece (meslek yüksekokulları) işlem analizleri ve yeterlilik tablolarını güncellemek için projelerin hazırlandığını dile getiren Dumlu, projelerin 2009-2010 yılı eğitim öğretim dönemine yetiştirileceğini ifade etti. Projenin 15.4 milyon Avro bütçeye sahip olduğunu belirten Dumlu, projenin iş gücü piyasası ile meslek yüksekokulları ve mesleki teknik ortaöğretim kurumları arasında istihdam amaçlı birlikteliği sağlamayı amaçlandığını belirtti. Dumlu, “Projeyle mesleki eğitim modernizasyonu ile kalitesinin artırılması, mesleki eğitimin daha cazip hale getirilmesi, yönetici ve eğitici personelin beceri ve yeterliliklerinin artırılması hedefleniyor” dedi.
PİLOT İLLER
Proje kapsamında Gaziantep, Diyarbakır, Van, Erzurum, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'nın pilot il olarak belirlendiğini hatırlatan Dumlu, otomotiv, tekstil, makine, metal işleri, turizm, elektrik-elektronik, bilişim teknolojileri ve gıda sektörlerinde eğitim-öğretim alanında pilot uygulamaların gerçekleştirileceğini kaydetti.
Toplantıların sonunda belirlenecek olan projeler, mesleki teknik orta öğretim genel müdürlüğüne bağlı 16, çıraklık ve yaygın eğitim müdürlüğüne bağlı 5 ve 8 meslek yüksekokulu olmak üzere toplam 29 pilot okulda uygulanacak.