YARIŞMA ÜÇ YILDIR DÜZENLENİYOR
"Büyük balık küçük balığı değil, hızlı balık yavaş balığı yutar" felsefesiyle 3 yıldır düzenlenen "Hızlı Balık Yarışması" ödülleri açıklandı. Referans Gazetesi ve Türk Ekonomi Bankası işbirliği ile düzenlenen "Hızlı Balık" yarışmasında ödül alan 13 firma, Ceylan InterContinental Otel'de düzenlenen törenle ödüllerini aldılar. Aşkale Çimento, sektöründe Türkiye'nin en iyi şirketi seçildi. Türk iş dünyasının önde gelen 15 isminden oluşan jüri, PricewaterhouseCoopers'ın (PWC) ön değerlendirmesiyle 300 firma arasından seçilen 102 firmayı, büyüme göstergeleri, verimlilik-kârlılık oranları ve inovatif yapıları olmak üzere üç ana kategoriye göre değerlendirdi. Ödüllere katılım en çok İstanbul, Adana ve Konya'dan gerçekleşti. Ödüllerde gıda sanayi, tarıma dayalı sanayi, metal ve metal ürünleri, makine, techizat, kimya-petrokimya-plastik, mobilya ve orman ürünleri, tekstil-giyim, taşıt araçları ve yan sanayi, ticaret, yapı malzemeleri, ulaştırma-taşımacılık-lojistik, bilgi ve iletişim hizmetleri sektörleri değerlendirmeye alındı.
"ÖDÜL TÜM ÇALIŞANLAR VE ORTAKLARIMIZIN"
Ceylan InterContinental Otel'de gerçekleştirilen ödül törenine katılan Aşkale Çimento Sanayii T.A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, "Şirket yönetimindeki kollektif bilinci hakim kıldığımız, krizde üretim ve yatırımlardan vazgeçmediğimiz, bölgemizde işsziliğe karşı savaş açtığımız ve çevre ile insan sağlığına duyarlı davrandığımız için bu ödüle layık görüldük. Ben be ödülü başta çalışanlarımız olmak üzere bize her zaman yüreklendiren ortaklarımız adına aldım. Bu başarı "ben" yerine "biz" demenin ürünüdür. Bu ödülün gururunu ve onurunu herkesle paylaşıyoruz. Türkiye'nin doğusundan bulunan bir şirketin, Türkiye'deki yüzlerce firmayı geride bırakıp bu ödüle layık olması anlamlıdır. Artık "bizden birşey olmaz" önyargısını kaldırmalıyız. Aşkale başta olmak üzere Erzurum, Trabzon, Erzincan, Gümüşhane ve Ağrı'da yatırımlarımız çığ gibi büyüyor" dedi.
ŞİRKETİN BORCU YOK
Aşkale Çimento'nun bölge için önemli bir anlamı olduğunu hatırlatan Yücelik, "Gururla söylüyoruz ki, Aşkale Çimento'nun kamuya tek kuruş borcu yoktur. Aksine devletten teşvik yasasından dolayı alacaklıdır. Bizler sorumluluklarımızın farkındayız. Çalışanlarımız ve ortaklarımız bir ibadet aşkı ile yollarına devam etmektedirler. Böylesi ödüllerde gittiğimiz yolun doğruluğunu göstermektedir. Erzincan ve Gümüşhane'deki tesislerimiz faaliyete geçmektedir. Bölgesel anlamdaki yatırımlara devam edeceğiz. Bu şirket bölge insanının öz malıdır. Biz ahde vefayı asla yüreğimizden eksik etmiyoruz. Türkiye'de en çok vergi ödeyen 100 şirket arasında bulunan, Anadolu Kaplanlarının ihracaat şampiyonu ve Türkiye'nin en büyük 296'ıncı sanayii kuruluşu olan Aşkale Çimento, kendisine güvenenleri asla utandırmayacaktır" diye konuştu.
YARIŞMA JÜRİSİ
Bu sektörlerin birincileri ile Türkiye'nin en hızlı balığını seçen jüri şu isimlerden oluştu: Referans Gazetesi Yazarı ve Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Hasan Ersel, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, PwC Türkiye Başkanı Cansen Başaran Symes, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Parseker, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, İnci Akü Yönetim Kurulu Başkanı Şerife İnci Eren, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, TEB Ticari ve KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz, TEB Genel Müdürü Varol Civil, Hürriyet Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet Gazetesi İcra KuruluÜyesi Reklam ve Araştırma Grup Başkanı Ayşe Sözeri Cemal, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Referans Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can Sağlık."
HIZLI BALIK KAVRAMI NEDİR?
Hızlı Balık Ödülleri, başta KOBİ'ler olmak üzere iş dünyasının girişimci ve yenilikçi yönünün teşvik edilmesi amacıyla Referans tarafından ilki 2006 yılında gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilen bir yarışma. Jason Jennings ve Laurence Haughton'un "Büyük balık küçük balığı değil, hızlı balık yavaş balığı yer" isimli kitabındaki felsefeden yola çıkılarak hayata geçirilen yarışma iş dünyasının hızlı balıklarını ödüllendirerek teşvik etmeyi, onların başarı stratejilerinin ise diğer firmalara bir model oluşturmasını amaçlıyor. "Hızlı Balık" projesi aynı zamanda Türk firmaların inovasyon ve Ar-Ge'ye yatırım yapmaları halinde nasıl sektörlerinin lideri haline gelebileceğini somut örneklerle ortaya koyuyor